Kersttrend: vrolijk & lief met retro pastels

6

Hou je van lieve pastelkleurtjes, vrolijke kerstdecoraties en een jaren ’50 retrostijltje? Dan zit je helemaal gebakken met één van de tofste kersttrends voor 2015! Lekker veel kleuren door elkaar, kerstversiering in geometrische vormen, grappige decoraties & gewoon heel veel fun zijn de belangrijkste kenmerken van deze nieuwe stijl.

Kleurrijke kerstpastels

Het kleurenpalet voor deze bijzondere kersttrend is een combinatie van wolwit, blauwgroen (of turquoise of mint, of hoe je het kleurtje ook wil noemen), licht goud en wat donkerder roze. Natuurlijk kun je nog verder variëren met andere pastelkleurtjes: lichtblauw en geel passen er bijvoorbeeld ook goed bij. En zelf vind ik de mix met hout en wat zwart-wit ook heel mooi passen.

collage retro pastels kerst 2015 trends

Vrolijke, geometrische vormen in de kerstboom

Wat zo leuk is aan deze stijl, is dat de kerstdecoratie lekker modern is, en ook helemaal anders dan anders. Het staat qua kleur, maar ook qua vorm bijvoorbeeld echt lijnrecht tegenover de traditionele kerst. Zo wordt er gebruik gemaakt van geometrische vormen en papieren decoraties, maar ook van vrolijke ballonnen en grappige strikjes! Het resultaat is very merry & happy.

kerst trends retro pastel kleuren 2015kerst pastels retro 2015 trends

Fifties & fun!

De knipoog naar de fifties in deze kerststijl zit ‘m natuurlijk in de vrolijke pastels die in die tijd ongelofelijk populair waren en dat de laatste paar jaar ook weer zijn in zowel mode als woondecoratie. Maar je ziet het bijvoorbeeld ook terug in het gebruik van ruitpatroontjes in versieringen, behangetjes en kerstcadeaupapier.

kerst retro fiftiesWat ik tot slot helemaal te gek vind aan deze stijl is het gebruik van circuselementen en veel grappige decoraties. Vrolijke olifanten en andere knuffeldieren, echte ballonnen, ballondecoraties en maffe kleurrijke figuren voor in de boom, het mag allemaal!

kerst trends 2015 kerstversiering

Is deze kersttrend wat voor jou?

Van alle kersttrends voor 2015 is dit toch wel de meest opvallende. En ik denk ook dat deze trend – door de kleurtjes en figuren – maar een kleine groep mensen zal aanspreken. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat jonge kids deze kerststijl geweldig zullen vinden, niet alleen vanwege het kleurgebruik, maar ook door de vrolijke circuselementen.

kerst retro fifties

Ik ben natuurlijk reuze benieuwd: durf jij deze kersttrend aan? Past het perfect bij jou en je interieur? Denk je dat je kinderen of kleinkinderen het geweldig zullen vinden? Of is het toch wat te heftig voor je en blijf je liever bij traditionele kerstkleuren? Laat het zeker weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

6 reacties

  1. Veronique van Rosmalen op

    Geweldig! Pastel groen hebben wij ook op de muur. Ik zou het wel combineren met wat spullen in meer traditionele kerstsfeer. Ik ben er echt weg van, zal er eens op gaan letten bij de kerstshows en kijken hoe ik dit mooi kan stylen.

  2. Wauw, heel erg leuk. Ik ben enorm op zoek naar dergelijke kerstdecoratie. Heel blij dat ik dit hier nu zie. Als jullie weten waar ik dit kan vinden (liefst in winkels die ook in België zijn of verzenden naar België), laat het dan maar weten!

  3. I <3 this style! Ik heb een witte boom, waar het prachtig in staat. Geshopt bij oa. Intratuin en Action, en een boel zelfgemaakt.

    Bij de Intratuin hebben ze best veel in deze stijl, verder kon ik niet zoveel vinden en moest dus zelf aan de knutsel :).