Hip wandrek decoreren voor kerst (DIY)

3

In steeds meer huiskamers, werkkamers en keukens vind je er één: een hip wandrek of gaasrek. Ze zijn lekker stoer, en passen perfect in een Scandinavisch en industrieel interieur. Ook met kerst!

Wandrek versieren voor kerst

De wandrekken zijn multi-functioneel en staan tof in elke ruimte. Je kunt er foto’s aan hangen, kaarten, of herinneringen van je vakanties. En je kunt ‘m natuurlijk ook pimpen in kerststijl! En laat dat nou zijn wat ik voor deze DIY gedaan heb…

Gaasrek in kerststijl

Op het moment dat ik deze DIY maakte, was het hartje zomer en had ik niet veel kerstspullen voor handen. Maar dat is juis helemaal niet erg! Je kunt met een paar simpele decoraties al heel veel leuks maken. Mijn wandrek komt van de HEMA en kostte €7,50. Je kunt ook een gaasrek kopen bij de bouwmarkt (bijvoorbeeld Gamma of Karwei). Ze zijn er in allerlei formaten en kleuren en zijn helemaal niet duur.

gaas wandrek kerst 3

Voor de foto hierboven heb ik alleen twee snoeren ledlampjes op batterijen door het rek gewoven. Het witte snoer met de sterretjes is van Intratuin en het koperen snoer van Paperchase (gekocht bij de Bijenkorf). Op het klembord voor het wandrek is een kerstservet geklemd. De magneetsterretjes van geverfde klei komen, net als het wandrek, van Depot 74.

Letterslinger op het wandrek

Op de foto hieronder ben ik nog een stapje verder gegaan met decoreren en heb ik houten lettertjes van de Action aan een zwart-wit touwtje gehangen met wat kleine knijpertjes (HEMA). Als je wandrek van de bouwmarkt komt en wat meer metaal bevat, dan kun je natuurlijk ook kleine magneetplakkertjes gebruiken om de letters aan het wandrek te bevestigen. Die koop je o.a. bij de Flying Tiger.

wire gauze rack christmas

Vind je het nog te kaal? Deze miniknijpertjes met schoolbordverf kocht ik voor een euro bij de Flying Tiger. Als ik ze had gehad, had ik nog wat kleine zwarte kerstballetjes hier en daar gehangen.

christ is born letters wandrek

Kerstboom van kerstlampjes

Voor de twee foto’s hieronder heb ik een hele andere, wat klassiekere opzet gebruikt . Met het koperen snoer ledlampjes heb ik een kerstboomvorm gemaakt, omdat het een beetje wegviel tegen de muur heb ik er ook een zwart-wit touwtje bij gedaan. Je kunt het geheel afmaken door er wat kerstballetjes tussendoor te hangen of bijvoorbeeld je favoriete kerstkaarten. De klemmetjes komen van de HEMA, de mini-kerstballetjes kocht ik vorig jaar bij de Action.

wandrek kerstboomwandrek hema kerstkaartenEn, wat vind je ervan? Ik heb voor zwart-wit en koper gekozen omdat die kleuren dit jaar hartstikke in zijn, en veel mensen de Scandinavische stijl erg mooi vinden. Maar je kunt natuurlijk ook zo’n wandrek versieren in traditionele kleuren (rood en groen bijvoorbeeld). Alles kan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

 1. Ik heb al jaren een wandrek, gemaakt van kippengaas, met allemaal fotolijstjes er aan. Maar ik denk dat hij binnenkort leeg gaat en ik er een kerstboom op maak en mijn (kerst)kaartjes er aan ga hangen!
  Thanks voor deze leuke ideeën.

 2. Wat een leuk DIY project! Ik wordt direct helemaal enthousiast!

  Ik ga morgen direct naar de HEMA het rek halen en vant weekend het rek maken!

  Lekker weer de kerstgezelligheid in de woonkamer!

 3. Wat enig. heb je die online gekocht of gewoon in de winkel. Ik vind ghet rek namelijk niet online.
  Wat een superleuke blog heb je. Ik ga je volgen.

  Groetjes
  Gerda