Kerstshow Intratuin Duiven 2015: een winterse sprookjeswereld

18

Op 10 oktober 2015 was het eindelijk zo ver: de kerstshow van Intratuin Duiven ging open. En dat is elk jaar weer een pareltje! Ze hebben er niet alleen de grootste kersthuisjesafdeling ter wereld (ja, echt!), maar zetten bovendien ieder jaar opnieuw een geweldige sfeer neer rondom hun beroemde rollerband. En dit jaar, hebben ze die sfeer zelfs nog een stukje de winkel in getrokken…

Kerstshow Intratuin Duiven 2015: een bevroren sprookje

Het team van Intratuin Duiven heeft zichzelf weer overtroffen met hun ‘Christmas World’ dit jaar. De show is groots en prachtig en het is echt de moeite waard om voor in de auto te stappen (wij moesten een uur rijden, maar dat hebben we er graag voor over). Ik heb dit jaar niet alleen een fotoverslag gemaakt, maar ook voor het eerst een vlog opgenomen (een videoblog) en die kun je hierboven bekijken. Hopelijk geven de foto’s en het filmpje samen een goede impressie van de sfeer!

DSC_0175

Grootste kerstdorpjesshow ter wereld

Oké, het is misschien niet officieel, maar dikke kans dat de kerstdorpjesafdeling bij Intratuin Duiven de grootste ter wereld is. Honderden vierkanten meters vol prachtige winterse creaties, met sneeuw, ijs, water en ook een stukje in het donker (de Halloweenhuisjes en -poppetjes vind ik elk jaar weer geweldig). Er is dit jaar zelfs een grote brug uit Limburg gehaald die over de dorpjes heen staat, zodat je een toffe ‘view from above’ krijgt.

Kersthuisjes kerstshow kerstdorpjes Intratuin Duiven 2015Kersthuisjes kerstshow kerstdorpjes Intratuin Duiven 2015Kersthuisjes kerstshow kerstdorpjes Intratuin Duiven 2015Kersthuisjes kerstshow kerstdorpjes Intratuin Duiven 2015

Kabouters vertellen verhaaltjes

Na de kerstdorpjeswereld kom je terecht in een klein donker sprookje waar kabouters een schattig verhaaltje vertellen tegen de kids. Over dat ze sneeuwballen naar elkaar gooien. En over waar ze precies slapen dit jaar. De gezichtjes van de kleine bezoekers zijn echt een genot om naar te kijken daar!

DSC_0080

Sneeuwrijke sprookjeswereld op de rollerband

Via een grote afdeling vol klassieke decoratie, kerstverlichting en allerlei bijzondere nieuwe decoratie zoals miniatuurautootjes (super leuk onder een stolp of bij een kerstdorpje!) kom je terecht bij waar het voor mij elk jaar allemaal om draait: de rollerband. En die is dit jaar werkelijk adembenemend.

DSC_0218 DSC_0205 DSC_0172

Overal waar je kijkt zie je weer iets nieuws, zelfs als je vijf keer naar boven en naar beneden gaat, word je telkens opnieuw verrast. Op de achtergrond draait bijzondere muziek (voor de kenners: het zijn de ‘Peer Gynt Suites’ van Edvard Grieg en ‘Doomsday is Family’ van Hans Zimmer).

Wintersfeer in de hele kerstshow

Er is een prachtige pilaar van ‘ijs’ waar het water overheen druipt, er zijn twee lieve, knuffelige sneeuwpanters die met hun kopjes bewegen, er is een groepje pinguïns achter ijskoude ijsblokken en nog zoveel meer om te ontdekken. Wat een kerstshow!

DSC_0184DSC_0141

Waar je voorheen na de rollerband in de wat minder sfeervolle decoratie-afdeling kwam, hebben ze dit jaar de sprookjessfeer nog iets verder doorgetrokken. En dat is echt heel erg leuk gedaan! Als je nu bovenkomt, zie je witte diertjes grazen en een prachtige fontein met sprookjesachtige mist eromheen. En ook in de decoratie-afdeling zelf zitten hier en daar nog prachtige winterse tafereeltjes.

Kerstdecoratie in alle kleuren en maten

Natuurlijk kom je op een kerstafdeling niet alleen om je ogen uit te kijken, maar ook om je te laten inspireren voor je eigen kerstdecoratie en om heerlijk te shoppen! En dat laatste kan absoluut. Werkelijk elke kleur is er te vinden, en ik denk dat er wel duizenden decoraties te koop zijn.

DSC_0198 DSC_0208

Er is warm klassiek, typisch kerstrood, lieflijke pastels, sfeervol goud en stoer zwart met koper. Ook blauw, groen, mintkleurtjes en zilver is er in overvloed. Ik spotte ook dit toffe idee hieronder: kerstkaarten in de boom! Hartstikke leuk als decoratie, toch?

DSC_0190kerstafdeling intratuin duiven 2015Kerstshow Intratuin Duiven 2015 Kerstshow Intratuin Duiven 2015

Wat vind jij van deze kerstshow?

Zoals je aan het filmpje, de tekst en mijn foto’s kunt zien, ben ik reuze enthousiast. Ik vond de kerstshow van Intratuin Duiven in 2015 weer een geweldig uitje en ik kan je dan ook van harte aanraden om een bezoek te brengen aan de show. Je kunt er uren doorbrengen, een lekkere lunch nuttigen in het tuincafé en je zult absoluut niet worden teleurgesteld. Ben jij al geweest? Dan ben ik heel erg benieuwd wat je ervan vond, laat zeker een reactie achter hieronder!

Met heel veel dank aan Arvid Bux voor het camerawerk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

18 reacties

 1. Ik word hier helemaal blij van! Jammer dat het zo ver weg is…
  Leuk, trouwens, zo’n filmpje op de site.

  Nog veel kerstpret!
  Ria

 2. @Berty: Wij zijn vorig jaar heen geweest met film en fotocamera. Heb er niemand over horen klagen. Toch diverse personeelsleden zien lopen.

  @Ria: Wij combineren Intratuin Duiven altijd met een bezoek aan de kerstmarkt in Bocholtz. Het is een stukje rijden van Assendelft naar Duiven, maar als je toch alles combineert dan gaat het wel. Als je dan na Bocholtz nog even de Kaufland in Kleve Emmerich an Rhein meepakt en vervolgens de McDonalds in Duiven, nou dan heb je een erg geslaagde dag. Ik raad het zeker aan!

 3. Pingback: Vlog! Achter de schermen: 5 toffe kerstproducten - Christmaholic.nl

 4. Ik ben zaterdag met mijn moeder vanuit Zuid-Limburg afgereisd naar duiven. Het was een flinke reis maar elke kilometer waard. Wat een schitterende kerstshow!!!!! We hebben er een compleet dagje uit van gemaakt en wel 5 uur rondgelopen en onze ogen uitgekeken. In een woord fantastisch.
  Dankje voor de tip Saskia.