Kerst bij IKEA: ontdek twee bijzondere kerstcollecties

7

Oh wat hebben we lang moeten wachten, normaal krijg ik namelijk al in de zomer bericht van IKEA over hun spulletjes voor kerst. Maar vanochtend was het dan eindelijk zover: de foto’s zijn er! De kerstcollectie van IKEA, die dit jaar ‘Vinter’ heet, ligt vanaf vandaag – 13 oktober 2015 – in de winkels. En de komende weken laat ik in 3 artikelen zien wat er allemaal te vinden is in de kerstshop van IKEA! Vandaag zijn de kerstdecoraties aan de beurt.

Samen je huis in kerstsferen brengen

Bij IKEA zijn ze, net als wij Christmaholics hier, gek op de feestdagen. En ook op de periode ervoor! Samen met je familie momentjes om je huis te versieren, om je voor te bereiden. Die voorpret blijft het leukste. Om het decoreren van je huis nog nét een beetje leuker te maken, hebben ze dit jaar twee stijlen kerstdecoratie. Voor ieder wat wils dus!

PH130586

Kerstcollectie #1: Nordic Light

De eerste stijl kerstdecoratie heet ‘Nordic Light’. Deze collectie is simpel, licht, winters en sfeervol. Combineer matte en glanzende oppervlakken, lichte houttonen en lieve pastels voor een persoonlijk en modern winters sfeertje. Als je de foto hieronder ziet met de sfeervol versierde gang, dan kom je echt gelijk in feestsferen. Of je nou van pastels houdt of niet!

PH129809PH129684 PH129811PH129679

Kerstcollectie #2: Nostalgic Traditions

De tweede stijl kerstdecoratie dit jaar is lekker traditioneel Scandinavisch, maar wel met een moderne twist. Het is een collectie met warmte, rijkheid en ook een beetje donkerheid door de toevoeging van decoraties met een tikkie zwart en grijs. Omdat rood & wit de boventoon voeren, blijft deze kerstcollectie lekker nostalgisch. Een tip van IKEA: mix antieke metalen met romantisch kant en gegraveerde kerstdecoraties.

PH130591 PH130554PH129712 PH130553

Het kanten detail zie je terug op de foto hieronder, een juten kerstbal met een kanten laagje eroverheen. Dat combineert hartstikke goed met het traditionele rood en wit in de boom. En natuurlijk kunnen ook de traditionele kerstsokken niet ontbreken. Geweldig leuk voor de kids!

PH129713 PH129689

IKEA heeft dit jaar ook papieren kerstdecoraties, zoals deze ‘kerstboomvormen’ van papier. Die passen perfect in je Scandinavische interieur deze kerst, vind je ook niet? Op de foto’s hieronder zie je ook het ‘donkere’ element in deze kerstcollectie goed terug.

PH129950kerstcollectie ikea 2015

Creatief met IKEA-kerstballen

Kerstballen zijn er dit jaar zoals je kunt zien op de foto’s hierboven in alle kleuren, soorten en maten. En die kun je natuurlijk gewoon in de kerstboom hangen, maar je kunt er ook de meest prachtige figuren mee maken. Wat dacht je van dit hart in de slaapkamer? Of een slinger van kerstballen in de hal? 

PH129676 PH129674

Er komt nog meer kerst bij IKEA!

Dit was het eerste artikel in een reeks van drie. Er komen nog zoveel meer mooie IKEA-producten aan voor de feestmaand. Hou de site in de gaten voor een blog over de inpakspulletjes en een artikel over het aankleden van de kersttafel met IKEA-servies en decoratie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

  1. Ik kom toch altijd weer op traditioneel Scandinavisch, maar wel met een moderne twist uit, dat moderne sinds we verhuisd zijn, en eigenlijk toch altijd rood/wit/zilver.Die kerstman hierboven wordt echt een hebben hebben hebbending <3

  2. Karin Aelmans op

    Nordic Light past zonder meer precies bij de stijl die ik voor mezelf gemaakt heb ,maar de traditionele sfeer is echt mooi en er zitten ook spullen in die ik meteen gebruiken kan.

  3. Pingback: Kerst bij IKEA 2015: feestelijk kerstcadeaus inpakken in twee stijlen

  4. Pingback: Trend gespot! Papieren kerstdecoratie (om te maken en kopen) - Christmaholic.nl