Kerstknutselen met kids! 3x hangers maken voor in de kerstboom

2

Ook kinderen zijn gek op de kerstperiode met haar vele lichtjes, kerstliedjes en gezelligheid met de familie. En wat is er leuker dan je huis in kerstsfeer te brengen samen met je kinderen? Deze simpele knutselideeën voor kids van alle leeftijden helpen je zeker op weg!

Kerstversiering voor in de kerstboom maken met je kinderen

Zo trots kunnen kinderen zijn op hun zelf gemaakte knutsel. Extra genieten dus als je je kerstboom op kunt fleuren met een mooie creatie van je kind. Lekker op een winterse koude middag de tafel inrichten met allerlei soorten papier, lijm, scharen, glitters en leuke versiersels.

kerstknutsels

Kerstliedjes op de achtergrond en een kopje warme chocolademelk maken de sfeer compleet. Je kerstboom wordt er vast één uit duizenden met deze zelfgemaakte kerstboomhangers. Leuke ideeën met allerlei simpele materialen zoals ijsstokjes, knijpers, Danone-bakjes en stroken papier.

1. ‘Kaarsjes’

Om deze papieren kaarsjes te maken heb je nodig:

 • 2 gekleurde stroken papier
 • Geel en oranje papier
 • Knijpers
 • Schaar
 • (goede) lijm

Muizentrap kaars foto 11

Aan de slag

Iedereen kent wel de beroemde muizentrappetjes, de belangrijkste techniek voor deze kaarsjes. Zo ga je te werk! Kies 2 kleuren stroken en vouw hiervan een muizentrappetje (over elkaar heen vouwen, om en om). Het is het fijnst om dik karton hier voor te gebruiken, dan is het lekker stevig.

Muizentrap kaars foto 2

Knip van papier een vlammetje en zorg voor een vouwrandje aan de onderkant. Het is het leukst om eerst van oranje een vlammetje te knippen en hierna een kleiner vlammetje van geel papier. Deze kun je dan op elkaar plakken. Net écht.. Je kunt hem dan aan je muizentrappetje vast plakken met het vouwrandje.

collage kaarsje kerst knutselen kinderen

Knip nog een mooi rondje of bloemvormig rondje als ondergrondje. Als je kaarsje klaar is kun je hem op een knijper plakken (houten knijpers zijn het makkelijkst om te lijmen) en een plekje geven in de kerstboom!

Eind kaars bewerkt

2. Creatief met ijsstokjes

Voor deze tweede winterse creatie om in de boom te hangen heb je nodig:

 • Heel veel ijsstokjes (zes voor een ster of vier voor een kerstboom)
 • Verf en/of stiften
 • Glitters
 • Kleine stickertjes en/of knopen
 • Touw of chenilledraad
 • (goede) lijm

IJsstokjes foto 1

Aan de slag!

Zo ga je te werk. Maak van ijsstokjes verschillende vormen, bijvoorbeeld een ster of een kerstboom. Geef de stokjes een leuk kleurtje, passend bij de keuze van je ontwerp. Je kunt de stokjes verven maar net zo makkelijk kleuren met stiften.

IJsstokjes foto 2

Maak je ontwerp af met glitters, knopen en/of stickers. Let wel op dat je niet versiert waar je de stokjes aan elkaar gaat plakken. Laat de lijm ook goed drogen voordat je ze op gaat hangen in de boom. Maak met touw of chenilledraad een kleine lus en geef hem een mooie plek in de kerstboom.

Eind ster bewerkt

3. Feestelijke kerstklokjes

Kling klokje klingelingeling, geen kerst zonder kerstklokjes! Dit heb je nodig:

 • Lege bakjes van Danone
 • Verschillende kleuren verf
 • Kleine stickers of glitters
 • Touw en/of chenille draad
 • Kralen, iets groter formaat
 • Eventueel glitterlijm

Aan de slag!

Maak je eigen kerstklokje door de volgende stappen te volgen. Spaar van tevoren al je Danone-bakjes voor deze leuke kerstklokjes. Geef je bakje een leuk kleurtje met verf (als je de kleur die je hebt niet mooi vind) en maak hem af met een leuk patroon met bijvoorbeeld stippen, strepen, sneeuwvlokken enz. Je kunt met kleine stickertjes of diamantjes je ontwerp een nog feestelijkere uitstraling geven. Gebruik eventueel ook glitterlijm.

Danoontje foto 1

Maak aan de bovenkant van je bakje een klein gaatje met een schaar of mesje of laat je ouders hier bij helpen. Haal door gat allebei de uiteinde van het chenilledraad of touw zodat je aan de bovenkant een lus creëert. De twee uiteindes rijg je door een kraal heen. Draai de uiteindes in elkaar en je kerstklokje is klaar!

Eind danoontje bewerkt

Dat waren ze, mijn drie superleuke kerstknutsels om samen met je kinderen of kleinkinderen te maken. Welke creatie hangt er deze kerst in jouw kerstboom?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!

2 reacties

 1. Deze website is geweldig! De knutselwerkjes komen goed van pas komend jaar. Onze kleine van 4 is dol op knutselen en met deze ideeën gaan we zeker weten iets moois maken voor de kerst.