Trend gespot! Vogels & veren in de kerstboom

19

We hebben weer een kersttrend gespot! Vorig jaar waren het vooral uiltjes die de kerstbomen sierden, maar dit jaar is het aanbod wat diverser: alle vogeltjes doen het in 2015 perfect in je boom. En daar blijft het niet bij: ook de ‘veer’ krijgt een bijzonder plekje in de kerstdecoratie. Ik heb in verschillende kerstshows en op diverse kerstafdelingen al een paar voorbeelden gespot en die laat ik je in deze blog graag zien!

Vogeltjes in alle soorten en maten

Vogels spotten kan deze winter niet alleen buiten in het bos en in de tuin, maar ook binnenshuis! Vogeltjes zijn namelijk helemaal hip voor kerst 2015.

DSC_0204DSC_0157DSC_0166

En ze zijn er in allerlei soorten en maten. Van grote witte sneeuwuilen met gespreide vleugels, tot lieve kleine gele parkietjes. Tenminste, ik denk dat het parkietjes zijn op de foto hieronder, ik heb helemaal geen verstand van vogels (dus verbeter me gerust als er niets van klopt haha!).

DSC_0240

‘Echte’ vogels & decoratieve vogels

De vogeltjes op de foto’s hierboven zijn gebaseerd op echte vogels uit de natuur, maar er zijn ook genoeg puur decoratieve vogeltjes met lekker veel glitter te vinden in de winkels, zoals de exemplaren op de foto’s hieronder. De gouden vogel met kraaltjes en een grote verenstaart hieronder doet het super als je voor een kerstboom in klassieke kleuren gaat of voor een stijl met veel goud.

DSC_0506vogels in de kerstboom

Veren in de kerstboom

Geen fan van vogels? Je hoeft geen complete vogel in je boom te hangen of klemmen; alleen de veertjes mogen ook! En dan bedoelen we niet in een boa (dat is natuurlijk ook tof). Nee, we hebben het over losse veren. Dat moge echte veren zijn, maar er zijn ook diverse kerstdecoraties in de vorm van veren te koop dit jaar, zoals deze toffe porseleinen veer met koperen tip.

veer kerst coppelmans 2015

Ook veren in metallic stijl of gewoon helemaal wit porselein zijn hot. De twee foto’s hieronder maakte ik trouwens in Oostenrijk, maar ik weet zeker dat dit soort veerornamenten ook in Nederland & België te vinden zullen zijn dit jaar.

kerstdecoratie veren 2015 veren in de kerstboom kerstdecoratie

Hou jij van vogels & veren in de kerstboom?

Zelf hou ik niet zo van de vogeltjes, maar de verentrend vind ik wel heel erg tof. Hoe zit dat met jou? Wat vind jij van deze trend? Denk je dat je dit jaar ook wat vogels & veren in jouw kerstboom of kerstdecoratie zult verwerken? Krijg je er een kerstgevoel van? Vertel zeker in de reacties hieronder wat je ervan vindt!

 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

19 reacties

  1. Goshi wat leuk al die vogels en ja ik ga ook op pad om er een paar te scoren. Niet dat ik er geen heb hoor. Heb elk jaar een aantal witte en rode pauwen een vogels in mijn boom zitten

  2. Ik heb al jaren een witte kerstboom met alleen witte en blauwe vogels, was in het verleden heel moeilijk om aan te komen maar nu gelukkig heel makkelijk 🙂 Ik ga er nog lekker mee door.

  3. Ik heb al jaren een ‘vogel’boom en ik ben er nog steeds niet flauw van. Vorig jaar heb ik de uilen gecombineerd met pauwen en mijn piek waren twee grote pauwen. Nu ik de vliegende uil heb gezien ben ik weer helemaal verliefd..ik wil ook wel weten waar je die kan vinden. Nog een paar weekjes en we kunnen weer versieren.

  4. Pingback: Kerst in Tuincentrum Osdorp: sfeervol kerstshoppen & woonwinkelen