Kerst bij IKEA: feestelijk cadeaus inpakken in twee stijlen

3

Een beetje IKEA-fan weet inmiddels dat de Zweedse woongigant elk jaar met een toffe kerstcollectie komt. En die collectie bestaat tegenwoordig niet alleen meer uit prachtige kerstdecoraties, maar er zitten ook ieder jaar weer allerlei prachtige spulletjes bij om je kerstcadeaus mee in te pakken en te versieren!

Je kerstcadeautjes feestelijk inpakken

De foto’s van de kerstversieringen en kerstdecoraties die IKEA dit jaar verkoopt, vind je terug in de eerste blog in deze reeks. In deze tweede blog over de VINTER-collectie laat ik je graag zien welke spulletjes je in 2015 allemaal kunt vinden voor het inpakken van je kerstkadootjes bij de grote blauwgele winke. En dat zijn er dit jaar echt behoorlijk veel!

PH130594

Zoals je kon teruglezen in het vorige artikel, heeft IKEA dit jaar twee stijlen kerstdecoratie. Een moderne stijl met veel pastels en glimmende elementen en een traditionele stijl met veel rood en wit, wat rustieker en landelijker. En je raadt het al: in beide kerstthema’s zijn allerlei artikelen te koop om je kerstcadeaus feestelijk mee in te pakken.

Nostalgic Tradition

Als je van traditionele kerstkleuren houdt, dan kun je zoals ieder jaar je hart ophalen bij IKEA. Er zijn rollen inpakpapier met traditionele kerstprintjes, handig inpaktouw in diverse kleuren, stoer washitape met kerstsymbolen erop en labels om je cadeautjes helemaal af te maken. Ik vind vooral het bruine papier met de kerstboompjes en het rode papier met de sierlijke witte patronen erop heel tof. En ik ga zeker weten mijn collectie touw aanvullen!

PH130593 PH130592 PH129690 PH129689

Nordic Light: kerstcadeautjes inpakken met pasteltinten

In de tweede, moderne kerststijl zijn ook diverse soorten inpakpapier, cadeautasjes, labels, linten en ander feestelijk spul om je kerstcadeautjes in te pakken verkrijgbaar. Passend bij de ‘Nordic Light’ stijl zijn er vooral veel spulletjes in pastels, zilver- en goudtinten. En zoals je kunt zien op de foto’s hieronder, hoort daar ook een flinke shimmer van metallic glans bij!

PH130571 PH130570 PH130569

Wat vind jij van de inpakspulletjes van IKEA voor 2015?

En, heb je er spulletjes tussen gezien die je graag wilt hebben? Heb je een voorkeur voor een van beide stijlen? Ik vind zelf de nostalgische stijl het leukste, daar krijg ik écht een kerstgevoel van. Ik ga dan ook zeker zeer snel een kijkje nemen op de kerstafdeling om een voorraadje in te slaan. Jij ook? Deel je mening in een reactie hieronder, dat vinden we altijd superleuk om te lezen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

3 reacties

  1. Aangezien de kerstboom ook elk jaar weer in het traditionele rood-wit versierd is, ga ik mij toch ook een voorraad van de inpakspulletjes van de Nostalgic Tradition serie aankopen! Ik ben grote fan 🙂 Thanks voor de tip, Saskia!