Scandinavische kerstsfeer in de Zeemanskerken [2015]

0

Na een succesvolle samenwerking in de voorgaande jaren organiseren ook dit jaar weer de Noorse, Finse en Deense Zeemanskerk met elkaar de derde Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam! Afzonderlijk houden de scandinavische Zeemanskerken ook hun markten in Rotterdam en Amstelveen.

Kennismaken met Scandinavische kerstproducten

De Scandinavische kerstmarkten zijn niet alleen bedoeld voor de in Nederland wonende Scandinaviërs, maar ook voor eenieder die kennis wil maken met de producten uit deze noordelijke landen. De geuren van gebak en koekjes en de exclusieve kadootjes maken van deze markten een ware warme belevenis. In deze blog vind je een overzicht van de openingstijden van alle Scandinavische kerstmarkten.

Noorse Zeemanskerk 2015 6

Scandinavische kerstmarkt in Amsterdam

Noorwegen, Finland en Denemarken presenteren op deze derde gezamenlijk kerstmarkt de mooiste kerstversieringen, design, handwerkjes, adventkaarsen, sieraden en ingrediënten voor de traditionele kerstlunch, lekkernijen, smørrebrød en koffie met gebak uit eigen keuken. Alle inkomsten van de Scandinavische Kerstmarkt gaan naar het werk van de Scandinavische kerken in Rotterdam.

Openingstijden & locatie

Zaterdag 12 december: 11.00-18.00
Zondag 13 decmber: 13.00 – 18.00

Muiderkerk, Amsterdam Oost
Linneausstraat 37 1093 EG Amsterdam
10 minuten lopen vanaf NS-station Amsterdam Muiderpoort
Zondag gratis parkeren

Kerstmarkt in de Finse Zeemanskerk in Rotterdam

De Finse Kerstmarkt biedt veel leuks en moois voor het hele gezin. De Finse bazaar 2015 is dit jaar 2 weekenden open. Nieuw dit jaar zijn de natuurlijke “wellbeing” producten die in de achtertuin getoond worden. Een selectie van wat je er kan vinden: Finse textiel (o.a. Marimekko), designglaswaren (o.a. Iittala) en keramiek, kleding (o.a. Fiskars), houten items, boeken, CDs, kerstversieringen, saunaproducten en handwerk. Unieke waar voor jezelf of als kadootjes.

noorse kerstmarkt zeemanskerk 2014

In de Finse supermarkt vindt je zowel traditionele delicatessen: roggebrood, Fazer chocolate, worstjes etc. als ook het nieuwste op het gebied van de Finse keuken. Neem ook deel aan de bazaar-loterij waar je kans maakt op vele mooie prijzen, waaronder enkele reizen naar Finland.

Het café moet je ook zeker niet vergeten te bezoeken voor zelfgemaakte banket, gebak en snacks… En natuurlijk een heerlijk glas hete Finse Glühwijn, Glögi. Uiteraard maakt je ook kans de echte Finse Kerstman tegen te komen… Spannend! Betalen op de markt kan dit jaar met contant, pin en creditcard. Toegang is gratis!

Openingstijden & locatie

De Finse Kerstmarkt is in 2015 geopend van 19 tot en met 22 november en van 27 tot en met 29 november. De openingstijden zijn:

flyer 2015 finsDonderdag 19 november 12.00-20.00
Vrijdag 20 november 12.00-20.00
Zaterdag 21 november 10.00-18.00
Zondag 22 november 11.00-17.00
Vrijdag 27 november 12.00-20.00
Zaterdag 28 november 10.00-18.00
Zondag 29 november 11.00-17.00

Finse Huis
Gravendijkwal 64 BG
3014 EG Rotterdam

Kerstmarkt in de Noorse Zeemanskerk in Rotterdam

De Noorse Kerk, die vorig jaar haar eeuwfeest vierde, is met zijn mooie gebouw weer zeer uitnodigend om een bezoek te brengen aan de jaarlijkse kerstmarkt. Het assortiment dat je er vindt bestaat uit diverse bijzondere Noorse producten, zoals Noorse truien, sieraden, handwerk, kerstartikelen en culinaire specialiteiten. Erg leuk om feestinkopen te doen.

Veel artikelen zijn alleen op deze markt verkrijgbaar. Alles is van topkwaliteit en 100% Made in Norway! In het café kun je genieten van koffie met taart of “smørbrød”. Je voelt je er even in Noorwegen! Met je aankopen steun je niet alleen het onderhoud van het werkelijk prachtige houten kerkgebouw met bijzonder brandschilderwerk en orgel – een rijksmonument – maar ook de sociale functie van de Noorse Kerk.

Openingstijden & locatie

Donderdag 12 november 10.00-18.00
Vrijdag 13 november 10.00-18.00
Zaterdag 14 november 10.00-17.00
Zondag 15 november 12.00-17.00
De Noorse Zeemanskerk, Westzeedjk 300, Rotterdam

Kerstmarkt in de Deense Zeemanskerk in Rotterdam

Hier vind je de mooiste kerstdecoraties, Danish design, Hoptimist, Kähler, houten en papieren kerstversieringen, adventkaarsen, Deense lekkernijen en etenswaren, smørrebrød, wienerbrød, Summerbird en honinghartjes.

Noorse Zeemanskerk 2015 4

Openingstijden & locatie

vrijdag 20 november 10.00-17.00 uur
zaterdag 21 november 10.00-17.00 uur
zondag 22 november 10.00-17.00 uur
Deense Zeemanskerk, Coolhaven 1, Rotterdam

Kerstmarkt in de Zweedse Zeemanskerk in Rotterdam en Amstelveen

Je vindt hier echte Zweedse producten van hout, glas en textiel, huisvlijt, bijzondere kerstversieringen, kerstkaarten en Zweedse etenswaren. In het Kerkcafé kun je genieten van koffie, Zweedse broodjes en gebak. Het meest Zweedse plekje in Nederland!

Openingstijden & locatie

Rotterdam
Vijdag 20 november 11.00 – 19.00
Zaterdag 21 november 11.00 – 17.00
Zondag 22 november 11.00 – 17.00
Zweedse Zeemanskerk, Parklaan 5, 3016 BA Rotterdam

Amstelveen
Zaterdag 28 november 10.00 – 17.00
De Meent, Orion 3, 1188 AM Amstelveen

Een jaarlijks terugkerend uitje dat ik niet oversla: je waant je even in het land van de Vikingen, geniet er van de lekkere hapjes en vindt er de meest aparte kadootjes!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Annelies is in december geboren in de jaren vijftig; in een tijd van ijsbloemen op de ramen, de warmte van de kolenkachel en echte kaarsjes in de kerstboom: born to be a Christmaholic!

Reageer!