WINACTIE! Win een heerlijk warme foute kersttrui

339

Oh ugly christmas sweater, oh ugly christmas sweater wat ben je wonderschoon… Maar niet heus haha! Vorig jaar tipten we jullie al om een Ugly Christmas Sweater Party te geven. Dit jaar gaan we nog een stapje verder en mogen we, in samenwerking met de ultieme kersttruienshop Kersttrui.eu, twee toffe kersttruien weggeven! Lees gauw verder hoe je kans maakt.

Foute kersttruien: wie heeft ze bedacht?

De Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk lopen al jaren op ons voor, hier dragen ze de foute kersttrui sinds jaar en dag met veel trots. Waar de kersttrui eigenlijk vandaan komt of wie hem bedacht heeft, is niet echt bekend. Maar we kunnen wel wat ontwikkelingen aanwijzen! In de jaren ’80 droeg het karakter Cliff Huxtable in The Cosby Show hele vreemde pullovers en truien met twijfelachtige patroontjes en kleurcombinaties. Rond de kerstperiode waren dat altijd kerstpatroontjes, hilarisch gewoon! Dikke kans dat daarmee de trend gezet is.

Waar komt de Ugly Christmas Sweater vandaan?

Ook in de jaren 80, in 1983 om precies te zijn, droeg hoofdrolspeler Chevy Chase in de film ‘A National Lampoon’s Christmas Vacation met veel trots de kersttrui. Tegen het eind van de jaren ’80 begonnen de truien echt populair te worden, in de VS werden ze destijds verkocht onder de noemer ‘Jingle Bell Sweaters’.

kersttrui_bridget

Fast forward naar begin jaren ’00. Misschien herinner je je nog wel de scenes uit Bridget Jones in 2001 nog waarin haar love-interest Mark Darcy de kersttrui met nieuwe allure weet te dragen? Sinds begin deze eeuw is er, mede dankzij Bridget en Mark, in de VS en het VK een heuse revival van de 80’s ‘christmas jumper’ aan de gang! Overal worden Ugly Christmas Sweater parties georganiseerd en het internet staat boordevol van de hilarische foto’s.

Online foute kersttruien shoppen bij Kersttrui.eu

Langzaamaan begint de rage ook in ons kikkerlandje voet aan de grond te krijgen. De vraag naar de truien stijgt en daar springt Kersttrui.eu op in! De mensen achter deze webshop zijn namelijk grote voorstanders van deze gezellige en lekker foute traditie. In hun webshop vind je de grootse collectie aan kersttruien van Nederland. Van vintage tot aan modern, van traditioneel tot aan jumpsuits, alles is er te vinden!

WIN! We mogen 2 foute kersttruien weggeven

Wil jij meedoen aan deze hilarische rage? Doe eens gek, natuurlijk wil je dat! Je maakt deze week kans op 1 van de 2 foute kersttruien. Perfect voor een themafeestje, hilarische kerstborrel op het werk of om gewoon thuis met kerst aan te trekken! Wat moet je doen om kans te maken? Vertel ons in een reactie hieronder waar en wanneer jij de kersttrui aan zou trekken.

kersttrui_fun

Onder alle reacties verloten we twee kersttruien. De winnaars mogen zelf een kersttrui uitkiezen en bestellen in de webshop van Kersttrui.eu en ook de verzendkosten worden natuurlijk vergoed. Deze winactie loopt van woensdag 28 oktober t/m 4 november 2015. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

339 reacties

 1. Inge van den berg op

  Ik doe graag mee voor mijn lieve vriend, zo’n foute Kersttrui pas wel bij hem en zal opzien baren omdat in zijn land geen Kerst wordt gevierd. Hij zal heel veel vragen krijgen over Kerst en dat is alleen maar heel leuk en daarom doe ik mee.

 2. Lisette de Brouwer op

  Graag doe ik mee voor mijn zoon die gek is op alles wat “fout” is maar stiekem ook erg hangt aan tradities

 3. Helemaal gaaf! Superleuk om aan te doen en dan een foto voor op de kerstkaarten mee te maken, en om aan te doen naar het familie kerstdiner natuurlijk. Beetje shockeren…hahahahah 😛

  • Ik introduceer als juf het thema kerst bij de kleuters.We zitten gezellig in de kring en ik leg allemaal spullen van kerst op de tafel,maar dan ineens bedenk ik mij dat ik iets ben vergeten.Ik ga de klas uit en kom terug in een prachtige lichtgevende foute kersttrui.De kleuters zijn verrast. Echt een heel groot wow gevoel ontstaat er en wat zijn ze enthousiast om over kerst te gaan werken en dat is juist de bedoeling. Daarom alleen al zou ik graag zo’n foute kersttrui winnen winnen voor het wow gevoel.

 4. Wow, cadeautjes uitpakken op Kerstavond. Open haard aan, kaarsjes, kerstboom, lekkere hapjes en dan zo’n trui aan. Kan het nog Kersteriger?

 5. Wanneer doe ik hem aan!? Wanneer doe ik hem niet aan kun je beter vragen!
  Ik hou van kerst en kan dan ook niet wachten tot het eindelijk weer ‘mag’. Het liefst hou ik het huis het hele jaar zo gezellig, met de kerstboom die in de kamer staat, lichtjes en kaarsjes. Ik leef er het hele jaar naar toe en ik zou dan ook heel graag een lekkere warme kersttrui hebben, om deel uit te maken van mijn gezellige, warme kersthuisje.

 6. Ik, man 44 jaar, zou de trui alle kerstdagen aantrekken. De 1e kerstdag start met het gezin van mijn zusje met kleine kids. En ik sta al bekend als de gekke oom, dus met z’ on kersttrui doe ik mijn naam alleen maar eer aan. Vervolgens met met mijn schoonouders dineren, dus dan kan de trui ook weer voor gespreksstof zorgen ;). De 2e kerstdag is al jaren een dag die wij met onze vrienden vieren, dus dan moet ik hem zeker aan 😉 Lekker gezellig en gek doen met elkaar!

 7. Chimène Bisscheroux op

  Ik zou zo graag een foute kersttrui met kerst willen dragen. Kerstmis is mijn favoriete tijd van het jaar. Bij mij draait het allemaal om vreugde en gezelligheid, dan kan toch geen kersttrui missen. Ik zal dit jaar de gekke meid van 16 zijn die overal rondloopt in een gekke kersttrui om de sfeer een beetje gezellig te maken.