Houten X-MAS glitterletters maken (DIY)

0

Als je wel eens bij de Xenos komt, dan kende je de afdeling met papieren en houten letters vast al. De letters zijn harstikke gaaf om zo neer te zetten, maar je kunt er ook zulke leuken dingen mee maken! Zoals deze glitterletters. It’s beginning to look a lot like X-MAS, vind je niet?

Wat heb je nodig voor deze glitterletters?

Voor deze kerstknutsel heb je nodig:

  • 4 witte, gladde houten letters o.a. te koop bij van Xenos (€0.99 per stuk)
  • hobbyverf (ik gebruikte matte rode verf, glimmend is misschien mooier)
  • rode en eventueel witte of zilveren glitter
  • dun papieren afplaktape
  • een sponskwast of klein verfrollertje
  • bordje

xmas letters verven glitter kerst creatief

Hoe maak je de kerstletters met glitter?

De rode glitterletters maak je door de letters te beschilderen met rode hobbyverf. Laat de letter zeker 15 minuten drogen en doe er een tweede laag verf op.

xmas kerst christmas letters

Als je het idee hebt dat je nu voldoende dekking hebt, strooi je de glitter erop als de laatste laag verf nog nat is. Het kan zijn dat je nog een derde laag verf nodig hebt, dat hangt ook van de verf af die je gebruikt. Ik heb twee kleuren glitter gebruikt; rood en wit.

houten letters glitter kerst

DIY dandy cane letters

De ‘candy cane’ letters maak je door schuin met papieren afplaktape de letter af te plakken. Meet de ‘breedte’ van je tape op en laat net iets minder ruimte tussen de tapestrips. Zo worden de rode streepjes net iets dunner dan de witte en krijg je een echt ‘peppermint stick effect’.

Letter beplakken - letter candy cane christmas

Druk de tape goed aan zodat er geen verf onder kan komen. Ik heb dat niet overal even goed gedaan en dat kun je ook best goed zien in het eindresultaat. Beschilder nu de open plekken van de letter. Verf deze letter ook weer een tweede en/of derde keer (tussendoor laten drogen).

letter verven

Als de laatste laag nog nat is, strooi je de glitter erop. Ik heb wederom twee kleuren glitter gebruikt, rode en witte. Maar zilver kan bijvoorbeeld ook.

glitters erop strooien

Wacht nu tot de verf helemaal droog is (ik wachtte een uur) en trek de tape in een soepele beweging van de letter. Eventuele doorloop kun je voorzichtig wegkrabben met een prikkertje.

DIY XMAS letters voor instant kerstsfeer!

En zo ziet dat er dan uiteindelijk uit! Leuk toch? Ze doen het heel mooi op tafel, een dressoir of op de vensterbank. Ook in een glazen kast of een kast met allemaal vakken staan ze tof!

kerst letters knutselen verven glitter DIY creatiefkerst letters candy cane DIY peppermint stick

Het leuke is dat je de meeste van de letters (alleen de S niet) aan twee kanten kunt beschilderen omdat ze helemaal symmetrisch zijn. Dus je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om ze aan de ene kant helemaal rood te verven en aan de andere kant een ‘candy cane’ effect te geven. Zo kun je ze afwisselend neerzetten bijvoorbeeld!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!