Kerst bij IKEA: feestelijk tafelen & eindeloos bakplezier

2

Kerst & eten zijn natuurlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat houdt niet op bij het koken van een uitgebreid kerstdiner, maar ook het dekken van de tafel met prachtige een speciaal servies en prachtige decoraties hoort erbij.

De tafel dekken voor kerst

In deze derde blog in de reeks over de kerstcollectie van IKEA voor 2015, laat ik je graag zien welk bijzonder servies, textiel en andere spulletjes de Zweedse woongigant dit jaar voor je in petto heeft. Oh, en we geven je ook nog wat inspiratie om lekker aan het kerstbakken te gaan!

Feestelijk tafellinnen met een nostalgische touch

Het stijlen van de kersttafel kan echt een hele kunst zijn. De nostalgische kerstcollectie van IKEA helpt je bij het vinden van die perfecte sfeer! Er zijn tafellakens, theedoeken en tafellopers in wit met traditionele rode patroontjes.

Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015

Kerstservies van IKEA

Het kerstservies van IKEA voor 2015 matcht natuurlijk perfect bij het tafellinnen op de foto’s hierboven. Zo zijn er feestelijke rode champagneglazen en papieren borden in kerststijl (die kun je lekker weggooien naderhand, scheelt afwas!). Ik vind vooral het rode papieren onderbord erg tof.

Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015

Proosten met de feestdagen

Proosten op een gezellige avond doe je geheel in stijl met de handgemaakte champagneglazen uit de VINTER 2015 collectie. De glazen zijn versierd met sneeuwvlokken, net zoals de waterglazen uit deze collectie. De andere winterse glazen zijn gedecoreerd met ijskristallen. Deze glazen maken je winters gedekte kersttafel natuurlijk helemaal af. En van de foto’s hieronder krijg ik zin in een champagnecocktail!

Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015

Kerstbakken in de keuken

Samen bakken in de keuken, kerstkoekjes bijvoorbeeld of een heerlijke cake of kersttaart. De collectie bakspulletjes voor de feestdagen van IKEA is dit jaar hartstikke modern met producten in de populaire Scandinavische woonkleuren zwart, wit en grijs. Er zijn o.a. stoere winterse blikken, papieren bakvormen voor mini-cakes en grote cakes en muffinvormpjes.

Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015 Kerst koken tafelen tafel dekken bakken IKEA 2015

Zit er iets voor je tussen?

Dit was het derde en laatste artikel in de serie blogs over de kerstcollectie van IKEA voor 2015. Wat is de collectie uitgebreid hè? Ik ben wederom erg nieuwsgierig of er iets voor jou tussen zit. Wat vond je van de foto’s? Ga je het servies scoren? Of misschien het tafellinnen? Of vind je het misschien wel helemaal niets dit jaar? Deel jouw mening in de reacties hieronder! We horen het graag.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Gesnapt, ik ga wel wandelen maar moest even voorspieken: die rode onderborden van papier *helemaal verlieft* die moet ik hebben, linnengoed is gaaf en de bakspulletjes ook.Dat wordt binnenkort weer even naar de IKEA 🙂