WIN! 4 x 2 kaartjes voor het Nederlands Ijsbeelden Festival

107

Winter- en kerstevenementen, wat zijn ze toch leuk. Dat geldt absoluut ook voor Het Nederlands IJsbeelden Festival, dat met meer dan 100.000 bezoekers is uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. De beste ijskunstenaars ter wereld creëren er ook dit jaar weer een spectaculaire expositie. En jij kunt deze week kaartjes winnen voor de editie van 2015!

Reis door een bevroren wereld

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival 2015-2016 is ‘a journey through a frozen world’. Een unieke reis naar een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw. Met meer dan 250.000 kilo ijs, 250.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C wordt een wereld van ijs en sneeuw gerealiseerd. Ontdek bijzondere plekken en kom in aanraking met onbekende culturen en tradities. Ook zie je indrukwekkende architectuur, natuurlijke fenomenen en historische bezienswaardigheden.

collage ijsbeelden festival 2015

De beste ijskunstenaars ter wereld

Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen in november naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars maken gezamenlijk in enkele weken tijd adembenemende ijssculpturen en imposante themawerelden.

ijsbeeldenfestival 2015 zwolle

Waar & wanneer?

Het Nederlands Ijsbeelden Festival vindt plaats van zaterdag 12 december 2015 tot en met zondag 24 januari 2016 in de 6.500 m2 authentieke NS-Loods bij het station van Zwolle. Daarnaast is er ook een gratis toegankelijk Event Plaza met (kermis)attracties, optredens, workshops en uitgebreide horeca waar je een lekker (warm) drankje en hapje kunt eten. Kortom: nog meer sfeer, verassing en verwondering dan ooit te voren!

Kaartjes kopen met 20% korting!

Hieronder kun je meedoen aan de winactie voor dit toffe event, maar mocht je nou buiten de prijzen vallen, dan hebben we toch nog iets leuks voor je! Met de code CHR20 kun je namelijk met 20% korting kaartjes kopen voor het Nederlands Ijsbeelden Festival. Voer de code in tijdens je bestelling op de site www.ijsbeelden.nl.

ijsbeelden festival 2015 draaimolen

Kaartjes winnen! Maak 4x kans op 2 kaartjes

Je bent hier natuurlijk omdat je kans wil maken op 2 kaartjes. We mogen er deze week in totaal 4 x 2 verloten onder alle reacties hieronder. Dus als je reageert, maak je 4x kans op kaartjes! Wat je daarvoor moet doen? Simpel, hieronder vertellen wat je zo bijzonder vindt aan ijs. Dat mag een ervaring zijn van jezelf op het ijs (of erin), het mag een verhaaltje zijn, een gedicht of gewoon een reden waarom je ijssculpturen zo bijzonder vindt. Verras ons met een originele reactie en wie weet!

Deze winactie loopt van 4 november 2015 t/m 11 november 2015. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. De winnaars ontvangen via e-mail bericht.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

107 reacties

 1. Ik vind ijs bijzonder omdat het in vloeibare substantie overal heen kan gaan en tegelijkertijd geen bepaalde vorm kan aannemen dan daar waar het water heen gaat. In vaste substantie kan er van alles van gemaakt worden. Je kan ineens “lopen op het water”.
  Het menselijk lichaam bestaat ook voor meer dan de helft uit water. Leven is afhankelijk van water. Onze planeet bestaat ook voor het meest uit water. Water kan warm of koud zijn. Daardoor kan het helende effecten hebben. Met water kan je ook spelen. Kortom, water is gewoon 1 van de meest fascinerende dingen in het leven.

  • Ik zou graag de ijs creaties willen zien en ik ben zelf als kind onder het ijs gekomen en mijn zus heeft mij eruit getrokken en mijn Oma van 90 jaar komt uit Noorwegen en die zou ik graag mee willen nemen naar de ijssculpturen. Zo wordt ze toch een beetje herinnerd aan haar land. Dat zou ze geweldig en wij ook. Dus wie weet kan zij er straks van genieten.

 2. Als de wereld koud wordt en het gaat vriezen, lijkt het alsof alles even stil staat. IJs is het meest stille dat er in mijn ogen bestaat. Het geeft me het gevoel van tijd om stil te staan bij alles, tijd voor reflectie en voor genieten van het moment. Ik kan dan ook niet wachten tot het weer winter wordt!

 3. Vroeger ben ik eens met mijn opa en oma naar een ijssculpturen festijn geweest. Mijn zusje werd toen alleen vreselijk ziek en had een longontsteking bleek later. Met deze kaartjes kunnen we het mooi nog eens overdoen en nu goed.

 4. Diana slingerland op

  Ik ben gek op ijs het hele jaar door kan je mij wakker maken voor een coupe ijs maar ook erop staan en schaatsend aan de dampende chocomelk vind ik geweldig en het lijkt mij fantastisch om de creativiteit van deze IJsmeesters te mogen bewonderen

 5. Het meest bijzondere wat ik met ijs meegemaakt heb was een softijsmachine die omviel en op mijn enkel belandde. Gelukkig buiten een heel zeer been niets aan overgehouden. Ook mijn liefde voor ijs heeft er niet onder geleden 😉

 6. We gaan elk jaar naar het Ijsbeelden Festival. Het is altijd ongelofelijk, hoe mooi het is en wat er allemaal mogelijk is om van ijs te maken. Ik vindt het altijd fascinerend hoe echt de figuren eruit zien en door de details worden de figuren levend. Natuurlijk gaan we dit jaar ook weer. Maar als ik kaarten kan winnen dan is dat natuurlijk helemaal mooi. Ook ben je volwassen is het toch leuk om zich te laten betoveren.

 7. Sylvia Jolanda op

  Tja … ik hou eerlijk gezegd niet zo van de winter … dus ook niet van sneeuw en ijs. Geef mij maar de zomer … in het zonnetje op een terras … met een lekkere coupe echt italiaans ijs :-). Neemt niet weg dat ik wel van kunst hou en dus wel heel benieuwd ben wat ze allemaal van die ijsblokken gemaakt hebben. Heel misschien ga ik dan door die ervaring de winter toch met andere ogen bekijken.

 8. Wat ik zo bijzonder vind aan ijs, is dat het eigenlijk simpelweg bevroren water is, maar door erin opgeloste mineralen of door de lichtinval, oneindig veel kleuren kan hebben.
  Ook vind ik het geweldig dat een grotere hoeveelheid ijs zo ongelofelijk sterk is (in oa Canada rijden er tonnen zware vrachtwagens overheen), terwijl de ijskristallen ‘s-ochtends op een raam of op het gras zo fragiel zijn.

  IJssculpturen zijn ademloos mooi om te zien. Heel veel werk om het te maken, maar ook kunstzinnig, om een prachtig object te creeren uit een massief, bevroren blok ijs! Respect, voor de kunstenaars, die de ijssculpturen met zo veel detail kunnen maken!!

  Ik wens de kunstenaars veel succes met hun werk en voorbereidingen!

 9. Wauw wat een prachtige foto’s! Lijkt me heel mooi om te zien. IJs roept bij mij bijzondere herinneringen op aan een specifieke winter, zo’n 20 jaar geleden. Ik was nog klein en net verhuisd, en naast ons nieuwe huis lag een kanaal dat wekenlang bedekt was met natuurijs. Mijn moeder heeft mij daar leren schaatsen, met een plastic stoeltje op het ijs als houvast. Als tiener ben ik ooit nog door het ijs heen gezakt in hetzelfde kanaal, omdat ik iets te optimistisch was en dacht dat het vast al sterk genoeg was om op te staan… Niet dus. 🙂 Allemaal goed afgelopen gelukkig!

 10. Maaike van Donk op

  Ik zou graag mijn ouders willen verrassen met een bezoekje aan dit ijsbeeldenfestival. Al jaren gaan ze naar het zandsculpturenfestival en dit lijkt me een leuke nieuwe ervaring voor ze.

 11. Het is een leuk familie uitje. Tussendoor even opwarmen met warme chocolademelk en een appelpuntje. En dan weer terug om de rest van de kunstwerken te bewonderen. Verras me maar.

 12. Maartje van den Bijgaart op

  Ik vind het heel knap dat mensen uit zulk hard en kwetsbaar materiaal perfecte rondingen en hoeken kunnen hakken. En respect dat de kunstenaars zo lang in de kou willen zitten voor het maken van een kunstwerk!

 13. Dat zo iets van nature zo mooi kan zijn… Gewoon water, wat we zo gewoon vinden. Als we douchen, in de regen fietsen, we zetten thee… En als het dan bevroren is, dan is het prachtig, de kleuren, de vormen, de koelte… Dat zo iets normaals eigenlijk zo prachtig is… Ik wil dit graag van dichtbij bewonderen!

 14. helma van den tilalart op

  Als alle vijvers en sloten enz bevroren zijn, dan krijg je een leuk gezicht, de schaatsen komen dan uit het vet, en veel kinderen en ouderen zien we dan op de vijvers en sloten en ondergelopen weilanden met heerlijke zoopies.

 15. Taartenbakkertje op

  Dat zou natuurlijk heel erg leuk zijn, kaartjes winnen om naar dit IJsbeeldenfestival te gaan in Zwolle.
  Ik woon er niet zo ver vandaan, dus hoef niet zo lang te reizen.
  Neem dan mijn oudste kleindochter mee, want die heeft dit nog nooit gezien.
  Samen met oma koude handen krijgen, want ik heb gehoord dat het er heel erg koud zal zijn. Dus muts op, sjaal om en wanten aan.
  Voor haar waag ik een kansje.

  • Taartenbakkertje op

   Wat zo bijzonder is aan ijs, is dat je er op kunt lopen en schaatsen , in de sloot, als het water bevroren is.
   En dat je het kunt kopen of zelf maken, om er aan te likken, mmm !

 16. Ik vind ijs erg bijzonder omdat het op water blijft drijven. Een paar jaar terug vierden we onze kerstvakantie in Zweden. We maakten een mooie (en hele koude!) boswandeling en kwamen na een tijdje een meer tegen. Het meer was helemaal dichtgevroren en het ijs was dik genoeg om over te lopen. Dus konden we een wandeling maken op een meer en zo naar alle eilandjes lopen! Dat was een super gave ervaring 🙂 En ik denk dat dit dagje uit minstens zo te gek zal zijn 😉

 17. Ijs en Nederlanders zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het blijft iets magisch : over bevroren water je voortbewegen. Ook ijssculpturen hebben iets ongrijpbaar moois!

 18. Conny van de Rijt op

  Ijs, water, sneeuw, bevroren ijs. Ik zie de sneeuwman nog staan bij ons in de tuin en in zijn ogen zag ik het silhouet van mijn overleden vader. Hij kwam even kijken hoe het met me ging. Hij heeft mij opgevoed als kind terwijl mn moeder hard werkte. Plots was hij er niet meer maar elk jaar, als we sneeuw valt en alles bevriest, zie ik mn vader in de spiegeling van het ijs !!

 19. Jan van Lievenoogen op

  Prachtig om op deze manier de kerstsferen te mogen beleven d.m.v. deze ijskoude kunst, uiteraard eindig ik wel met een heerlijke warme chocomel 😛

 20. Mijn man en ik waren al 2 x in IJsland, bij het gletsjermeer Jokulsarlon, waar brokken ijs van de gletsjer vallen en in het water dobberen en smelten en zich daarna laten meevoeren naar zee.
  Hebben gevaren tussen dit 100.000den jaren oude ijs. Het zelfs geproefd. Bijzonder!
  Daardoor zijn we gefacineerd door brokken ijs, beeldschoon!
  Wij zagen al eerder beelden van ijs in Brugge en vonden het geweldig.
  Graag zouden wij weer ijsbeelden zien, daarom dingen wij graag mee naar de kaartjes.

 21. Letty van den Berg op

  Ijs vind ik leuk als het in een N-Sloods is omgevormd tot een mooie expositie. Vroeger vond ik het heerlijk om erop te schaatsen, maar nu durf ik het niet meer omdat ik te bang ben om te vallen. En verder eet ik in de zomer graag een ijsje…..