Kerstkrans maken van zijdevloei

0

Het is weer tijd voor een creatieve blog! Niks is natuurlijk leuker dan je eigen huis versieren met zelfgemaakte kerstdecoratie. Deze kerstkrans kun je zelf maken, maar ook samen met je kinderen in elkaar knutselen! Het is niet moeilijk, maar wel even een werkje. En nog een voordeel: het kost niet zoveel geld! Benieuwd hoe je deze kerstkrans van tissue paper zelf maakt? Lees gauw verder!

Wat heb je nodig om de kerstkrans te maken?

Ik heb gebruikt voor deze krans:

  • een piepschuimen krans met vlakke achterzijde, 20 cm breed (€1,40 Pipoos)
  • een pakje groene zijdevloei, ook wel tissue paper genoemd (€0,50 Flying Tiger)
  • een rood lint, mooi breed
  • een paar kleine rode kerstballetjes of parelprikkers (€1,00 Pipoos)
  • boekbindlijm (droogt kleurloos op)
  • eventueel: lijmpistool
  • eventueel: naald & draad
  • potlood
  • schaar

kerstkrans maken diy kerst

Hoe maak je de kerstkrans met tissue paper?

Begin met het knippen van tientallen, zo niet honderden vierkanten stukjes zijdevloei van ongeveer 5 – 7 cm breed en hoog. Je hebt er echt heel, heel, heeeel veel nodig voor het maken van deze krans!

zijdevloei knippen kerst

Heb je een voorraadje zijdevloeivierkantjes? Dan ga je er roosjes van draaien. Dat gaat het makkelijkste door een rondje te maken van je duim en wijsvinger, het vloeipapiertje erop te leggen en met de onderzijde van een potlood rond te draaien. Draai het puntje van de roosjes een beetje extra rond en maak het plat (zo lijmt het beter). Giet wat lijm op een bordje en dip een zijdevloeiroosje in de lijm, plak hem vervolgens op de krans. Duw zachtjes aan en herhaal dit een paar honderd keer.

lijmen kerstkrans papierkerst krans maken diy

Zorg dat je de roosjes steeds een beetje onder elkaar plakt voor een vol resultaat. En vergeet ook de binnenzijde van de krans niet. Als je geen wit piepschuim meer ziet ben je klaar. En dat ziet er zo uit!

kerstkrans vloeipapier zijdevloei tissue paper diy

Nu hoef je alleen nog maar de kleine rode kerstballetjes of parelprikkers in de krans te prikken of erop te lijmen. Het voordeel van de parelprikkers is dat je ze zo in het piepschuim prikt, de kerstballetjes moet je waarschijnlijk vastlijmen met wat warme lijm uit het lijmpistool. Je kunt natuurlijk ook piepschuimen rode balletjes rood verven of andere rode ronde vormpjes (pom poms bijvoorbeeld) gebruiken om hetzelfde effect te realiseren.

kerstkrans hulst maken diy

 

Het enige wat rest: het lint aan de krans bevestigen. Knip het lint op maat (kijk even waar je hem wil hangen en meet het daarop af), haal het lint door de kerstkrans heen en lijm, naai of niet de uiteinden aan elkaar. En hoppakee, je kerstkrans van zijdevloei is klaar!

kerstkrans maken hulst kerstballetjeskerstkrans maken tissue paper diy vloeipapier kerst knutselen

Variatietips: kerstkrans maken

Natuurlijk kun je eindeloos varieren met dit idee. Zo zou je meerdere kleuren groene zijdevloei kunnen gebruiken voor een speels effect. Ook zou je op meerdere plekken in de krans kerstballetjes kunnen prikken of plakken. Kleine dennenappeltjes erdoorheen is ook een leuk idee. Heb jij nog andere ideetjes om deze krans net even anders te maken? Laat het weten in de reacties hieronder!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!