Dit zijn de vijf leukste Nederlandse kerstmarkten

3

De temperatuur daalt, de verwarming staat hoger en kaarsjes maken het weer gezellig in huis. Waarschijnlijk begint het bij jou ook alweer te kriebelen! Een kerstmarkt bezoeken; snuffelen tussen de kraampjes, prachtig versierde kerstbomen en lichtjes met een kop warme chocolademelk, het zijn dé ingrediënten voor een dagje Hollandse gezelligheid. Maar waar vind je nu echt nog die authentieke kerstsfeer? In deze blog vind je de top 5 gezellige kerstmarkten in Nederland voor 2015 die jouw kerstkriebels zeker zullen doen oplaaien.

1. Magisch Maastricht 2015

Magisch Maastricht vindt plaats van 28 november 2015 tot 29 december 2015. Met als echte publiekslieveling ‘het Vrijthof’. Hier vindt je een grote schaatsbaan van 1000 m2, mooie kraampjes, een nostalgische carroussel en het grote verlichte reuzenrad! Kinderen kunnen zich ook vermaken met een overdekte reuzenglijbaan.
Laat je meevoeren door de betoverende ‘Magische Lichtroute’ die door de hele stad loopt. Prachtige lichtjes in de bomen en gezellige zangkoren en theatergroepjes langs de versierde kerstkraampjes. Mocht je kerstinkopen willen doen kun je in deze stad erg goed slagen!

magischmaastrichtvrijthof(c)vvvmaastrichtmarketingfocuss22

2. Kerststad Valkenburg 2015

Vanaf 13 november 2015 tot 3 januari 2016 staat Valkenburg weer volop in het teken van kerst met Santa’s Village. De kerstmarkten van Valkenburg zijn van 13 november 2015 tot 23 december 2015 te vinden in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot.

Het concept van een kerstmarkt in een grot is op zich al betoverend en uniek. Als je aankomt word je al meegenomen in de kerstsfeer dankzij de mooie versieringen, kerstbomen en lichtjes. In het donker ga je langs allerlei verschillende kraampjes met zelf gemaakte producten en zul je veel leuke cadeaus kunnen vinden.

Magic Sand & kerstparade

Ook kun je in Valkenburg het spectaculaire MAGIC SAND bezoeken. Een verzameling beeldschone zandsculpturen die dit jaar het thema ‘a Christmas Story’ hebben. Door alle kleine details ziet alles er zo echt uit dat het bijna tot leven komt.

Elke week kun je ook genieten van de kerstparade die op woensdag en zaterdagavond door de stad gaat. Een optocht met sprookjesachtige praalwagens. Het is ook erg leuk om een ritje in de kabelbaan te maken voor een prachtig uitzicht over Valkenburg.

Impressie-Kerststad-Valkenburg7

In het centrum vind je daarnaast de grootste zingende kerstboom van Europa. Hij wordt verlicht met 5000 lampjes en een tiental kaarsen. Als je geld inwerpt zal hij een liedje zingen. Hiermee steun je ook nog eens een goed doel.

Valkenburg

Bron foto: Flickr | Free-zee.

3. Kerstmarkt in Dordrecht 2015

De kerstmarkt in Dordrecht trekt elk jaar duizenden kerstliefhebbers aan. De kerstmarkt vind dit jaar plaats op 11, 12 en 13 december 2015. Met ruim 200 kramen en tenten is dit de grootste kerstmarkt van Nederland. Op de straten is ook veel entertainment te vinden met veel muziek, straattheater en de Christmas sing-a-longs.

Dordrecht

Overal om je heen mensen met kerstmutsen, levende dieren in een stal, sfeervolle muziek. In Dordrecht waan je je gelijk in een kerst walhalla. Midden in het winkelhart is weer een gezellige kerstijsbaan te vinden. De kerstmarkt is een circuit van 2,5 kilometer door de historische binnenstad van Dordrecht. In het donker het allerleukst!

foto-26774

4. Kerstmarkt Haarlem 2015

De kerstmarkt van Haarlem vindt dit jaar plaats op 12 en 13 december 2015. Afgelopen jaar hebben meer dan 150.000 mensen deze kerstmarkt bezocht. Deze kerstmarkt is zeker de moeite waard om te bezoeken. Kerstshoppen gaat zeker lukken in alle winkelstraten en meer dan 150 kraampjes. Allerlei versierde kerstkraampjes met de meest uiteenlopende koopwaar van heerlijke lekkernijen tot zelfgemaakte kerstpresentjes. Alles voor een mooie kerst: kerstversiering, kerstkaarten, kerststukjes en kerstcadeautjes!

Haarlem 2

5. Fijne Feestdagen Festival Eindhoven 2015

In Eindhoven vindt het Fijne Feestdagen Festival plaats van 15 november tot en met 4 januari. Ze beschrijven het festival het als knus, vurig, behagend, open, creatief, een tikkeltje vreemd, uitdagend en vooral van ons allemaal.

Maakt jou dat ook super nieuwsgierig? In het grote winkelcentrum staat een enorme, prachtig versierde kerstboom. Gluhwein, warme chocolademelk en warme hapjes staat al klaar op zondag 13 december 2015 bij de ‘Heppie kerstmarkt’. De opbrengst hier van gaat naar het goede doel, stichting Heppie.

Eindhoven

Kerstmarkten & Ijssculpturenfestival

Op de site is te verder lezen dat er op allerlei plekjes kerstmarkten zullen zijn en ook veel leuke activiteiten voor kinderen worden aangeboden! Er zal dit jaar ook een ijssculpturenfestival plaats vinden op het Stadhuisplein. Ook zal er een schaatsbaan te vinden zijn op de Markt. Ben jij sportief aangelegd? Je kunt in het centrum van Eindhoven op 18 december deelnemen aan de Santa Run. Een feestelijke run met allemaal verklede kerstmannen en kerstvrouwen door het centrum.

6. Extra tip: nieuwe overdekte kerstmarkt in Tilburg

Al twee jaar lang vind in Tilburg het Groots Tilburgs Kerstcircus plaats. En vanwege het enorme succes is er voor de derde editie van het Kerstcircus nu ook een Kerstmarkt georganiseerd! Met meer dan 100 kramen, is dit de grootste overdekte kerstmarkt van Brabant en wellicht zelfs van Nederland. Toegang tot de kerstmarkt en het open huis bij het Kerstcircus is gratis. Meer informatie vind je hier.

rnd,578797

Kerst nog niet zat? Bezoek deze kerstevenementen!

Ben je Kerst nog niet zat? Dan hebben we nog meer tips!

  • Geen échte kerstmarkt maar wel super gezellig, vol mooie lichtjes en kerstaankleding is de lichtjesavond die één keer per jaar plaats vind in Delft. Dit jaar is lichtjesavond op dinsdag 8 december 2015.
  • Ben je nog op zoek naar leuke kerstcadeautjes en hebbedingetjes? Ga dan gratis naar de KerstKadoFair in Leusden op zaterdag 12 december 2015.
  • Ben je ook zo gek op het kerstverhaal van Charles Dickens? Ga dan langs het 25ste Charles Dickens Festijn in Deventer op zaterdag 19 december en zondag 20 december 2015. Laat je meeslepen terug in de tijd door de prachtig aangeklede personages die rondlopen.
  • Nieuw dit jaar is het Allerhande Kerstfestival van 11 t/m 13 december in Utrecht, waar je lekker kersthapjes kunt proeven en inkopen kunt doen voor het kerstdiner.
  • Kerst op Landgoed Keukenhof is ook een aanrader. Kerstinkopen doen, sfeer proeven en genieten van de prachtige decoratie en het mooie landgoed. Dit jaar twee weekenden!

Mis je nog een kerstmarkt in dit rijtje? Laat het ons zeker even weten!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!

3 reacties

  1. Superleuk allemaal ! De kerstfair op landgoed Mariënwaardt in Beesd is ook altijd erg leuk. Niet supergroot maar heel sfeervol en leuke stands !

  2. Dordrecht moet ook echt de moeite waard zijn, even zien of het uitkomt.Dan is ook de royal christmas fair, en eentje willen ze wel mee, maar twee..

  3. Alle kerstmarkten zijn in principe bereikbaar met de auto. Alhoewel het in sommige gevallen een lange rit wordt, zal het zeker de moeite waard zijn. Zie het licht en kies hier een mooie bestemming om lekker te genieten van de donkere dagen voor, tijdens en soms zelfs na kerst!