Vlog! Sfeerimpressie van theatershow Rudolph’s Christmas

0

Een tijdje geleden kon je hier op Christmaholic kaartjes winnen voor de première van Rudolph’s Christmas, een theatertour met heerlijke shows die volledig in het teken staan van de vraag: “Wat eten we met Kerst”? Die feestelijke première, met tv-chef Rudolph van Veen, was gisteravond. En het was geweldig! Ik nam de Nikon DLSR D5500 mee, die ik een tijdje mag lenen van Nikon. Zo’n fijne camera om mee te vloggen!

Intieme, persoonlijke & smakelijke theatershow

In de vlog hierboven zie je een sfeerimpressie van de avond, inclusief een paar stiekeme shots tijdens de show. Zoals je kunt zien & horen is deze show écht de moeite waard. Het begint heel klein op het podium, Rudolph vertelt over zijn jeugd, het mislukte kerstdiner dat hij ooit voor zijn ouders bereidde en vertelt een heel lief gedicht over zijn moeder (ik kon mijn tranen serieus nog maar nét bedwingen).

Rudolph van Veen Rudolph's Christmas theater

Verder laat hij natuurlijk heerlijke gerechten uit zijn boek zien, die live op het podium (samen met collegachef Bianca) worden bereid en door enkele gelukkigen in de zaal mogen worden geproefd. Ook is er muziek, worden er prachtige kerstliedjes gezongen door The Voice-ster Barbara Straathof en is er zelfs een grappig & sarcastisch muzikaal intermezzo van een bekend cabaretierduo.

It’s beginning to smell a lot like Christmas…

De avond verloopt hier en daar ietwat chaotisch en af en toe gaat er nog iets kleins mis, we konden wel merken dat het pas de tweede show was. Maar daardoor voelt de show juist heerlijk huiselijk en echt. Ook de nodige grapjes passeren de revue. Weet jij wat het verschil is tussen een mannetjes- en vrouwtjes sneeuwpop? De sneeuwballen! 🙂

Na de pauze is de tafel op het podium gedekt en komt de huiskamer slash keuken waar Rudolph en Bianca in koken meer en meer in kerstsferen. Het is erg speciaal om de geuren van zoete rode kool en een heerlijke, warme dipsaus te kunnen ruiken tot ver achterin de zaal. Dat heb je natuurlijk nooit op tv, en in het theater normaalgesproken ook niet. Bijzonder!

rudolph's christmas theater

Zweedse glühwein en feestelijke hapjes

Na afloop was er voor iedereen een heerlijk glaasje Zweedse glühwein (met appelsap en wodka) en waren er feestelijke hapjes, daar was het immers de première voor. Ook stond een zangeres prachtige jazzy kerstliedjes te zingen. Ik vond het tot slot natuurlijk fantastisch dat Rudolph – toen ik aan het filmen was hoe hij met zijn fans op de foto ging – spontaan in de camera zei dat hij Christmaholic één van de leukste websites van Nederland vindt. Trots als een Fries was ik (en ben ik nog steeds)!

Rudolph’s Christmas? Gaat dat zien!

Zoals ik ook al in het filmpje zeg; ik kan maar één ding adviseren: gaat dat zien! Rudolph staat de komende weken nog in meer dan 15 theaters en voor de meeste voorstellingen zijn nu nog kaartjes verkrijgbaar. Wacht maar niet te lang, je kunt je kaartjes bestellen via RudolphsChristmas.nl. Wel een waarschuwing vooraf: je gaat naar huis met ongelofelijk veel trek om uitgebreid te koken en lekker te eten.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!