Kerstcadeaus inpakken als een pro: met deze basistips lukt het!

1

Wat is nou een kerst zonder kadootjes? Het krijgen, maar zeker ook het geven van een kerstcadeau is al een feest op zich, des te meer als het cadeau ook nog eens mooi ingepakt is. Maar ook in huis en onder de boom staan kerstcadeautjes super gezellig en zorgen ze voor het ultieme kerstgevoel.

8 basistips voor perfect ingepakte kerstcadeaus

Vind je het leuk om kerstcadeaus in te pakken en wil je dit jaar écht de show stelen met jouw kado’s? Dan is deze blog voor jou! Een mooi ingepakt cadeau valt of staat namelijk met een goede basis. Is het papier niet mooi en strak om het cadeautje heen gepakt, dan kun je versieren wat je wil, maar zal het totaal nooit perfect tot zijn recht komen. Daarom geef ik je hieronder graag 8 basistips voor mooi en strak ingepakte cadeaus, ook als je pakjes lastige vormen hebben!

1. Gebruik nooit teveel papier

Hoe meer papier je over hebt, hoe groter de kans op bobbels en kreukels. Knip daarom het teveel aan cadeaupapier altijd af. Bewaar restpapier voor het maken van versieringen voor je pakje of voor het inpakken van een ander cadeautje.

2. Vouw de rand om

Vouw de rand die je ziet bij het inpakken om, dit bespaart je knipwerk en je zorgt ervoor dat je rand altijd recht en strak is, zie ook de afbeeldingen hieronder!

Omvouwen rand 21

3. Zorg ervoor dat de rand altijd in het midden zit

Het staat gewoon net iets netter als de rand precies in het midden zit. Mocht je trouwens lint gaan gebruiken bij het inpakken, plaats de rand dan daar waar het lint overheen komt.

Lint over rand1

4. Werk de lelijke puntjes weg

Als je met het dichtvouwen van de zijkanten lelijke puntjes hebt, vouw deze dan een klein stukje om zodat je dit mooi wegwerkt.

5. Gebruik niet teveel plakband

Het staat snel rommelig als je grote lappen plakband ziet zitten. Kleine stukjes plakband zijn voldoende om je pakje dicht te maken. En wil je met lint gaan werken, plak het plakband dan zo dat je lint er mooi overheen valt.

6. Mix & Match!

Gebruik papier en eventueel versieringen in de kleuren van je interieur (of van die van de persoon waar je het pakje aan geeft). Komt het pakje bij iemand anders onder de kerstboom te liggen? Vraag dan even welke kleuren ballen er in de boom hangen. Zo mix & match je het perfecte ingepakte kado.

7. Pak cilindervormige cadeaus mooi in met een driehoek & muizentrapje

Cilindervormige cadeautjes, zoals kaarsen of flessen, zijn best lastig om in te pakken. Met dit stappenplan lukt het je zeker. Pak een groot stuk vierkant papier en knip hieruit een driehoek. Vouw 1 kant van de lange kant in een muizentrapje, een stuk of 20x bij een fles of grote kaars, bij een kleinere en smallere vorm een stuk of 10x.

collage cilinder rond inpakken kerst

Rol nu het voorwerp erin. Je begint bij het ongevouwen deel, plak het voorwerp aan het begin vast. Plak nu het muizentrapje aan de onderkant vast. Gebruik hiervoor een langer stukje tape zodat je de onderkant van het voorwerp ook meeneemt. Bind tot slot een lint om het voorwerp en de onderkant van het trapje en je bent klaar!

8. Maak een pijl voor kleine, losse artikelen

Kleine, losse artikelen zoals een armbandje zijn vormloos, en dat maakt het een uitdaging om ze strak in te pakken. De oplossing? Een pijl vouwen van stevig papier. Zo maak je in één handomdraai een leuk pakje om het voorwerp in te doen.

pijlen vouwen kerstcadeaus inpakken

Hoe je dat doet? Neem een rechthoekig stuk papier. Plaats 2 vingers van de rechterhand op de linker onderste hoek. Draai het stukje losjes om de vingers tot je een puntje over hebt aan de achterkant. Trek de rechterkant naar rechts en trek tegelijkertijd de linkerkant naar links en draai daarbij iets naar je toe. Voor linkshandigen is alles trouwens tegenovergesteld.

pijlen inpakken kerstcadeaus tips 10

Het zal je wellicht niet in één keer lukken, probeer het daarom een aantal keer. Als je hem éénmaal hebt, verleer je het nooit meer. Plak met een klein stukje plakband de onderkant dicht. Om een mooie en strakke pijl te maken zorg je ervoor dat de punt helemaal dicht is. Nu kan het voorwerp erin en plak je de bovenkant dicht. Plak hier een leuke versiering op, hang er een tof cadeaulabel aan en je bent klaar.

Veel inpakplezier gewenst en hopelijk wordt je zelf ook verwend met mooi ingepakte kerstcadeaus!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Amanda Nirlo is eigenaresse van Bowtiful. Zij is dé cadeau-inpakspecialist en geeft cadeau-inpakworkshops, trainingen en services aan zowel particulieren als bedrijven. Volg Bowtiful op Facebook en Instagram voor meer inpakinspiratie.

Reageer!