Tuincentrum Osdorp: sfeervol kerstshoppen én woonwinkelen

5

Wat is er nou lekkerder dan op een zaterdag- of zondagmiddag (of heerlijk rustig door de week) rond te struinen door de kerstshow van een fijn tuincentrum? Bijna niets toch? Als je nog op zoek bent naar een toffe kerstshow om te bezoeken, kan ik je zeker die van Tuincentrum Osdorp in Amsterdam aanraden! In dit verslag lees je precies wat er allemaal te zien en te kopen is.

Bij binnenkomst direct in kerstsferen

In tegenstelling tot vorig jaar – toen het maar een paar graden boven nul was – is het in november 2015 warm voor de tijd van het jaar in Amsterdam als ik Tuincentrum Osdorp nader. Toch kom ik bij binnenkomst van het tuincentrum direct in de kerstsferen! Wat fijn dat ze me dit jaar opnieuw hebben uitgenodigd om verslag te doen van hun show.

DSC_0980

In de hal is een gezellig winters kerstchalet gecreëerd, met hier en daar wat kerstgroen, mooie grote lantaarns en een heerlijk sfeertje. En de geur van de oliebollenkraam buiten prikkelt je neus. En dan ben je pas net binnen!

DSC_0986

Kerstplezier voor de kleintjes

Eenmaal binnen wandel je eerst door het bos van kunstkerstbomen. Daar kunnen de allerkleinsten een ritje maken in het treintje. Voor de kleintjes is trouwens er nog meer te doen! Over het groots opgezette kerstdorp kan een tochtje worden gemaakt met de ‘skilift’. Op sommige dagen is er bovendien een speciale speurtocht waarmee de kids een leuk aardigheidje kunnen verdienen. En verderop in de kerstshow kom je ook nog pratende ijsberen tegen!

DSC_0993DSC_0001DSC_0014tuincentrum osdorp kerstbomen 2015

Kerstdorpjes en -lampjes

Natuurlijk komt ook de volwassen bezoeker aan zijn of haar kersttrekken. Dat begint uiteraard op de kerstdorpjesafdeling. Direct daarna volgen de kerstlampjes. Er zijn lichtjes in ontelbare uitvoeringen, en ook speciale lichtdecoraties te koop. Zoals kerststerren met lampjes erin en speciale verlichte bomen en dieren voor buiten.

kerstdorp tuincentrum osdorp 2015 kerstdorpjes tuincentrum osdorpDSC_0068witte kerstster tuincentrum osdorp kerst 2015

Kodakmomentje! Smile in Santa’s Arreslee

Vlak voor je de sfeerafdeling binnenloopt, is er een gezellig fotohoekje gecreëerd. Bezoekers kunnen op de foto in een heuse arrenslee, getrokken door twee fiere rendieren. Dat konden mede-Christmaholic Lindy en ik natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan, dat zie je wel op de foto hieronder.

DSC_0075lindy saskia christmaholic tuincentrum osdorp 2015 kerstshow DSC_0087

Kerstsfeer in alle kleuren & stijlen

We zijn aangekomen op de gezellige sfeerafdeling. Waar je – zoals altijd bij Tuincentrum Osdorp – niet alleen kerstdecoratie vindt in alle kleuren, maten en stijlen. Maar ook allerlei woondecoraties en accessoires, zodat je die heerlijke wintersfeer en de kleuren van jouw smaak in je hele huis kunt doortrekken.

Natuurlijk met hout & blauw

Het eerste thema is lekker ‘natuurlijk’, een stijl die de laatste jaren ontzettend populair is geworden. Het past heel goed bij de Scandinavische woontrend, mede dankzij de natuurlijke materialen die je hier in overvloed terugvindt. Dit jaar worden de natuurtinten in Osdorp gecombineerd met veel sneeuwwit en wolwit én – voor de liefhebber – met sfeervol lichtblauw.

DSC_0095 DSC_0105DSC_0111collage natuurlijk hout tuincentrum osdorp 2015 kerst

Stoer & warm met koper en denimblauw

Als je nog niet wist dat koper de kerstkleur van het moment is, dan moet je gauw eens wat meer artikelen lezen hier op Christmaholic ;-). Bij Tuincentrum Osdorp worden de koperen kerstversieringen gecombineerd met lekker veel natuurlijke materialen, zoals hout en bast, maar ook met de kleur denimblauw (ook al zo’n trendkleurtje) en grijs. Het geheel is heerlijk warm, maar toch modern en stoer tegelijk. Ook de combinatie met oer-Hollands oranje is trouwens origineel!

DSC_0156kerstballen oranje tuincenturm osdorpDSC_0123DSC_0257

Fluffy feathers

In het verlengde van dit kleurthema vol koper & blauw, is er een stijl die Tuincentrum Osdorp ‘Fluffy Feathers’ noemt. Veren zijn helemaal de trend dit jaar, en daar spelen ze in Amsterdam slim op in. Je vindt in dit hoekje tientallen decoraties in de vorm van veren of met veren erop of erin. Feather paradise, zeg ik!

kersttrends 2015 veren tuincentrum osdorpfluffy feathers

Luxe warmte

De foto’s hieronder stralen allemaal twee dingen uit: warmte & luxe. En dat is precies waar het in deze stijl om gaat. Grote, stoere, vazen en statige beelden. Prachtige warme kleuren, zoals donkerbruin en koper. Maar ook verrassend okergeel en luxueus glimmend zwart. Het geheel wordt afgemaakt met warme kleden en kussens. Het resultaat is stijlvol en warm, heel mooi gedaan.

DSC_0327 DSC_0323 kerstshow tuincentrum osdorp 2015

Romantische kerst

Hou jij van romantische kerstdecoratie? Dan kun je je hart bij Tuincentrum Osdorp zeker weten ophalen. Diverse sfeerkamers zijn in deze stijl gedecoreerd. Er zijn kamers met wit als hoofdkleur, maar ook met roze en pasteltintjes. Romantiek in overvloed deze kerst!

DSC_0371roze romantische kerst 2015tuincentrum osdorp romantische kerst 2015romantische kerst osdorp 2015

Nostalgische kerst

Altijd goed en elk jaar weer onverminderd populair is de nostalgische kerst. Met traditionele kerstkleuren rood, wit en groen en herkenbare kerstversieringen en vormen. Hier vind je ook diverse soorten kerstmannen, die hieronder op de foto heeft een klein kerstkatje in zijn arm, zo lief! Ik kan er simpelweg geen genoeg van krijgen, de nostalgische kerst. Hier en daar in de winkel vind je trouwens toffe plukbomen, waar je de decoraties zo uit de boom mag halen.

nostalgische kerstversiering tuincentrum osdorp kerst 2015elf traditionele kerst 2015

Kids Circus

Als we weer een stukje verder lopen, komen we in het kids circus terecht. Het sfeertje is hier lekker vrolijk en de decoratie past perfect bij de trend van de pastelkleurtjes met retropatroontjes en speelse circuselementen. Hier vind je bovendien ook nog leuke roze en blauwe decoraties voor ‘baby’s first christmas’ en om de kinderkamer mee te decoreren in kerstsferen.

kids circus aapje osdorp

Rood & Paars

Last but not least: de bijzondere combinatie van rood & paars. Deze combinatie heb ik zelf dit jaar nog nergens gezien. Bij Tuincentrum Osdorp kunnen liefhebbers van deze kleurcombinatie in ieder geval écht hun hart ophalen. In deze kamer is trouwens ook weer zo’n leuk fotohoekje gecreëerd. Perfect voor als je alvast foto’s wil maken voor op de kerstkaart!

DSC_0544lindy prins tuincentrum osdorp amsterdam 2015 kerstDSC_0550

Wat vind jij van deze kerstshow?

Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit uitgebreide fotoverslag vonden. Ben jij dit jaar al bij Tuincentrum Osdorp geweest? Dan horen we natuurlijk dolgraag wat je ervan vond. En als we je geinspireerd hebben om er dit jaar een bezoekje te brengen, dan vind ik het eveneens leuk om dat te horen. Reacties achterlaten kan hieronder, daar ben ik altijd heel erg blij mee!

Wil je trouwens op de hoogte blijven van de kerstaanbiedingen en -activiteiten van Tuincentrum Osdorp? Dan kan ik je van harte aanraden om het tuincentrum te volgen via Facebook.

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Osdorp geschreven.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

 1. Ik heb een afspraak om met 1 van mijn buurvrouwen te gaan.Na het zien van al je mooie foto’s en het lezen van je blog, heb ik dubbel zoveel zin om te gaanl

 2. Osdorp is echt 1 van de mooiste tuincentra waar het kerst betreft!
  Vanmiddag geweest en genoten!
  Zo leuk ook om jullie foto’s te zien.
  Jullie overdrijven zeker niet: het is daar geweldig!

 3. Ik ben 2 weken geleden geweest met mijn vriendin. Zij was er nog nooit geweest en vond het mooi. Zelf vond ik het jammer dat de doeken met de grachten van Amsterdam met sneeuw niet ophingen, dat was heel sfeervol.
  De schilderijdoeken vind ik persoonlijk geen kerstsfeer uitdragen.
  Prachtige kerststukken om te bewaren en betaalbaar. Je ziet dat alles met liefde en zorg gemaakt is.
  Kortom, een prachtig tuincentrum in kerstsfeer.

 4. Je hebt er een goed verslag van gemaakt met mooie foto’s!
  Het is absoluut mijn favo tuincentrum en één van de redenen is dat ze daar vaak op kleur werken. Ik vind dat zelf erg prettig omdat je dan niet overal hoeft te zoeken, je bent er sowieso al uren zoet. Wij houden van modern en dat is in veel tuincentrums de laatste jaren moeilijk te vinden maar bij Tuinc. Osdorp slagen we 99 van de 100 keer. Dat geldt voor alle spullen, het hele jaar door.
  Ik mis wel wat overzichtsfoto’s, dat geeft meer een idee hoe de winkel er uitziet en ook bijv. de grote BBQ hoek.
  Het is zo leuk om in je tuin een nieuwjaarsbrunch te organiseren, wij doen dit al een aantal jaren en het is elke keer een succes. Ook nu ben ik al druk bezig met bedenken hoe we het 1 januari gaan doen. Lekkere beenhammetjes op de BBQ, warme gluhwein, warme chocolademelk, een zalige kaasfondue enz., succes gegarandeerd. Voor de kinderen vuurpotten waar ze hun marshmellow’s op kunnen roosteren, ze vinden het een feest.
  Mooi, bijpassend serviesgoed (uiteraard bij hun gekocht) bij je tuininrichting zorgt voor een luxe uitstraling.
  Het is gezellig, je kunt je hele familie en vriendenkring in één keer het beste wensen voor het komende jaar en het is zo een dag die je wat mij betreft het kerstgevoel nog even vast laat houden.
  Het is niet pats boem over op 1 januari op deze manier. Kerstmis is en blijft wat mij betreft de mooiste tijd van het jaar.
  Verder is de klantenkaart een absolute must! Ongemerkt sparen en korting tijdens bijv. de opening van de kerstshow (wat was het weer geslaagd dit jaar!!) is toch wel prettig, ook al kom je er niet zo vaak.
  Haha, het lijkt wel of ik aandelen heb in dit tuincentrum. Nee hoor, zij zorgen er gewoon het hele jaar voor dat als ik daar kom, ik blij word en dan doe je het toch goed als middenstander.
  Ik woon niet in Amsterdam en dat is maar goed ook want anders kon je mij daar wekelijks vinden…..

  Moet nog even zeggen dat ik van jouw pagina ook erg vrolijk word hoor, dank je wel voor al je inspanning, ik ben er blij mee!