5 lieve kerstcadeautjes die geen geld kosten

1

Als je helemaal los wilt gaan met Kerstmis dan kan het een duur geintje worden. Een kerstboom, kerstkaarten, kerstdiners, kerstcadeautjes, kerstoutfits, kerstborrels… Hoe graag je het ook zou willen, het lukt niet ieder jaar om groots uit te pakken.

Cadeautjes die lief zijn voor de ander én voor je banksaldo

Misschien heb je net een nieuwe woning, een onverwachte grote uitgave in december of ben je nog aan het opstarten als ZZP’er en blijven de opdrachten uit. Of… je spreekt met je familie en vrienden af om dit jaar de creativiteit aan te spreken. Met cadeautjes die niet te koop zijn in de winkel! Wij geven je vijf ideeën om er een kerstfeest van te maken wat lief is voor de ander en voor je banksaldo.

1. Kunstzinnig kerststukje

Ga in de bossen, in het park of in je tuin op zoek naar bruikbare materialen voor een kerststukje. Dennenappels hebben een hoog kerstgehalte en zijn in deze tijd van het jaar volop te vinden. In een tuincentrum kun je gratis inspiratie opdoen of je bekijkt onze handleiding voor kerststukjes.

kerststukje

Bron: Flickr

2. Dankbare dienst

Ga eens na wat je kwaliteiten zijn, waar ben jij echt goed in? Wanneer vragen anderen jou om hulp? Als je dol bent op kinderen maak dan een tegoedbon voor een dagje oppasservice. Als je goed kunt schrijven, bied dan je hulp aan bij het maken van een sollicitatiebrief. Kun je prima overweg met een camera, bied dan een fotoshoot aan.

dienst

Bron: Flickr

3.Culinair cadeautje

Wat denk je van een eetbaar cadeau? Ga aan de slag in de keuken en maak zelf kerstbonbons, bak een brood of maak een grote fles glühwein. Als je het cadeau op een leuke manier presenteert, bijvoorbeeld in een weckpot, dan komt het extra feestelijk over.

culinair kerst

Bron: Flickr

4. Lief lijstje

Je hebt thuis vast nog wel een fotolijstje liggen wat je niet gebruikt. Print een mooie quote, in het lijstje: klaar. Als je geen printer hebt dan kun je ook de tekst van een kerstkaart van vorig jaar gebruiken, dan krijgt die meteen een mooie nieuwe bestemming. En als je meer moeite wilt doen: haal een stuk hout uit de schuur en schilder daar zelf een toepasselijke spreuk op.

lief lijstje

Bron: Flickr

5. Charmante complimentjes

Stroom je over van liefde maar niet van geld? Maak dan een pot vol complimentjes. Ga op zoek naar een oude (glazen) pot en decoreer die eventueel met kerstaccessoires. Op gekleurde briefjes schrijf je complimenten of bemoedigende woorden. Op pinterest zijn meer dan genoeg voorbeelden te vinden. Je kunt 365 briefjes maken (voor iedere dag eentje) of minder naargelang je er tijd en energie in kunt steken, iedere week een lief briefje is ook al bijzonder.

complimentjes

Bron: Flickr

Nog meer inspiratie nodig? Een adventskalender met daarin elke dag een leuke spreuk, opdracht of activiteit om samen te doen is ook hartstikke tof om te geven. En dat kan begin december al!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!

1 reactie