Welke nieuwe kerstfilms zijn er in de bioscoop te zien?

1

Het is elk jaar weer genieten van de oude, bekende kerstfilms die langs komen op de televisie. Maar ook qua nieuwe films komt er weer een leuk aanbod in de bioscoop. Hieronder vind je een aantal nieuwe films die echt gericht zijn op de kerst, maar ook een aantal films die je ook dat ‘feel-good’-gevoel zullen geven of die gewoon erg leuk zijn om gezellig op een donkere, koude middag of avond, bijvoorbeeld in de kerstvakantie, te gaan kijken. Met elkaar, alleen of met de kids.

The night before (3 december 2015)

Kerst met veel humor is natuurlijk de ideale combinatie. Ethan, Isaac en Chris zijn 3 vrienden die van kleins af aan al met elkaar om gaan. De ouders van één van de mannen zijn op kerstavond verongelukt en sindsdien vieren ze elk jaar als traditie kerstavond met elkaar. Een avond waarin ze helemaal los gaan, een avond van losbandigheid en van heel veel humor. Ze worden steeds ouder en serieuzer en weten dat dit de laatste keer zal zijn dat ze samen kerstavond vieren. Ze gaan op zoek naar de heilige graal van de kerstfeesten, het ‘nutcracka bal’. Deze film moet je echt zien, de trailer is al hilarisch!

Krampus (10 december 2015)

Hou je van spanning, monsters en griezels in combinatie met kerst? Dan is deze film iets voor jou!
Het kerstgevoel van saamhorigheid en gezelligheid kan ook ineens omslaan. Bij deze spannende, griezelige film kijk je naar het verhaal van Max. Hij raakt het kerstgevoel door een ruzie volledig kwijt en roept daardoor de aandacht van de kwade demon ‘Krampus’ op zich af. Deze demon straft alle mensen die niet in kerst geloven. Allerlei bekende kerstfiguren in het huis komen op monsterlijke wijze tot leven waardoor de familie moeten samenwerken om de überhaupt kerstdagen te overleven. So be good for goodness sake.. Spannend!

Love the Coopers (13 november 2015 VS)

Een grappige film over kerstavond bij de familie Cooper, met bekende acteurs als John Goodman, bekend als de man van ‘Rosanne’. Ook Diane Keaton en Amanda Seyfriend zijn in deze film te zien. Vier generaties komen samen om de traditie van kerstavond samen te vieren. Er komen deze avond een hoop onverwachte gasten langs en er vinden verrassende gebeurtenissen plaats. De kerstavond krijgt een totaal onverwachte wending en ze krijgen een nieuw inzicht in de onderlinge familieband en het idee achter kerstmis in het algemeen. Ben je na het kijken van de trailer net als ik ook al nieuwsgierig geworden naar wat er allemaal gebeurt in de film?

Feel good films voor een heerlijk kerstgevoel

Hieronder ook een selectie films die ook in deze periode uit komen, niet speciaal gericht zijn op kerst maar wel onder de categorie “gezellige” feel-good film vallen.

Mannenharten 2 (17 december 2015)

Heb je vorig jaar ook genoten van de romantische feel good film ‘Mannenharten 1’? Kijk dan nu mee in het leven van deze verschillende personages die vertegenwoordigd worden door een aantal leuke bekende Nederlandse acteurs en actrices. Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hebben net een baby gekregen, maar deze drijft hen uit elkaar. Nicole heeft meer oog voor het schrijven van boeken en de leuke uitgever die daar bij hoort. Wouter stort zich daarom nog één keer op het studentenleven.

Dit doet hij met Tim (Daan Schuurmans), zijn vriend die voorlopig single wil blijven. Maar dit blijkt toch lastiger dan gedacht. Dennis (Barry Atsma) valt als een blok voor een nieuw zangtalent, maar zij laat zich niet makkelijk inpakken. Ook Niels (Fabian Jansen) gooit het na het volgen van een versiercursus over een andere boeg. En Younes (Mingus Dagelet) is nog steeds op zoek naar de one-night-stand waar hij een onvergetelijke nacht mee beleefde. Hoe zal dit aflopen? Bekijk hier de trailer.

10410256_910448559029966_8662666112303024965_n

Bon Bini Holland (10 december 2015)

Bon Bini Holland is een nieuwe Nederlandse film met komediant Jan Dino Asporaat in de hoofdrol. Hij speelt de rol van oplichter Robertico Florentina die vakantiehuizen verhuurt van mensen die daar niet van op de hoogte zijn in Curaçao. Als hij per ongeluk een crimineel oplicht, moet hij vluchten naar Nederland, waar hij de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) leert kennen en verliefd wordt. Een leuke film waarin het uiteindelijk gaat tussen goed of kwaad; zal Robertico verder gaan met zijn oplichtingspraktijken of kiezen voor de liefde?

12065624_975764415820705_8016746626148575289_n

The Good Dinosaur (25 november 2015)

The good dinosaur is een nieuwe Pixar-film dus super geschikt om met je kinderen heen te gaan. In deze film is er nooit een meteoor gevallen die alle dinosaurussen heeft doen uitsterven. Je ziet dus het leven van de dinosaurussen naast de mens. De 70 meter hoge, onzekere apatosaurus ‘Arlo’ sluit vriendschap met mensenkind ‘Spot’. Samen gaan ze op ontdekkingsreis door het mysterieuze landschap en daar leert Arlo veel angsten te overwinnen.

the-good-dinosaur-1

Dummie de mummie en de Sfinx van Shakaba (9 december 2015)

Nog zo’n leuke kinderfilm! Als Dummie beseft dat hij nooit koning zal worden wil hij in ieder geval net zo beroemd worden als zijn farao-vader. Vol zelfvertrouwen gaat hij mee doen aan een wedstrijd. Zijn vriend Goos wil hem helpen door op zoek te gaan naar het geheimzinnige beeldje – de sfinx van Shakaba. Maar waar is het beeldje?

hensema-en-dagelet-in-nieuwe-dummie-mummie-film

Snoopy en de Peanuts – The Peanuts Movie (9 december 2015)

De nieuwe film over het schattige hondje ‘Snoopy’ is nu als 3D-film te zien in de bioscoop. Charlie Brown wordt verliefd op het nieuwe meisje op school en probeert haar hart te veroveren. De avontuurlijke Snoopy probeert hem van zijn angsten af te helpen en zoekt het luchtruim op om de strijd aan te gaan met hun vijand, de Rode Baron.

Peanutsmovie

En, zit er een leuke (kerst)film voor je tussen? Wil je trouwens nu al genieten van een heerlijke kerstfilm op de bank? Op Netflix staan er al een heleboel. Kijk hier voor een overzicht van onze top tien kerstfilms op Netflix.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!

1 reactie

  1. Ik verheug me sinds de trailer al op Krampus, geen idee waarom: ik ben niet zo van de trillers.Dit gaat dus spannend worden.En nu komt daar ook nog The night before bij.
    Verders kijken wij (mijn zoon inmiddels 14 en ik) graag naar Polar Express – The Grinch – Santa Clause 1+2+3 – Christmas Carol – Midden in de winternacht ennn Miracle on 34 street.Ik weet het, ik ben erg hoor, en zit er alweer helemaal klaar voor 🙂