Glitterende kerstster vouwen om je kerstcadeaus te decoreren

0

Eerder las je hier op Christmaholic al de basistips voor het perfect inpakken van cadeautjes. Maar dan ben je er natuurlijk nog niet! De mooiste cadeautjes hebben ook altijd nog iets van decoratie. En hoe leuk is het om je kerstcadeautjes te versieren met kerststerren?

Hoe maak je een kerstster als decoratie voor je kerstpakjes?

Vooral met glitter of glimmend papier geeft dit direct een super hoog kerstgehalte aan je cadeautjes. En het is niet moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is glitterend of glimmend papier, een schaar en dubbelzijdig tape. Lees hieronder precies hoe je deze kerstster moet vouwen en bevestigen.

Stap 1. Knip een rechthoekig stuk papier

Knip een rechthoekig stuk papier. Let op! De lengte moet minimaal twee keer de breedte zijn, langer mag ook. Mocht je dit net niet redden met je papier, knip dan wat van de lengte af zodat de verhouding klopt. Het hoeft trouwens niet helemaal netjes recht geknipt te zijn, daar zie je strakjes niets van terug!

papier knippen kerstster

Stap 2. Knip onregelmatige punten

Vouw dit stuk papier in de lengte dubbel. Knip onregelmatige punten, dus dit kan van klein tot groot en van diep tot ondiep zijn. Zorg er wel voor dat het begin en eind lang blijven, zie de foto hieronder.

kerstster knippen cadeautjeskerststerren vouwen

Stap 3. Vouw een muizentrapje

Vouw nu je papier weer open en vouw een muizentrapje. Begin en eindig met de mooie kant naar je toe. Kom je bij het eind niet goed uit, knip dit dan bij. Bevestig aan de boven en onderkant een klein stukje dubbelzijdige tape. Vouw beide kanten naar elkaar toe, plak ze vast et…..voilà.

kerstster vouwen kadootjes inpakken

Als je deze ster niet door middel van lint gaat bevestigen aan je pakje, haal dan door de twee openingen een lintje/touwtje en knoop het geheel vast.

De ster aan je cadeautje bevestigen

Je kunt deze ster nu met dubbelzijdig tape op je pakje plakken. Leg hierbij de ster op dubbelzijdig tape en druk hem in de vouwen aan met bijvoorbeeld een schaar. Ook kun je de ster door middel van lint op je pakje bevestigen. Knoop hiervoor eerst je lint om het pakje, vervolgens haal je de linten door de twee openingen in je ster. Leg hier een knoopje of strikje in.

kerstcadeautjes inpakken kerstster vouwen

Ook leuk als decoratie in je kerstboom!

Deze sterren kun je natuurlijk ook in je boom hangen. Helemaal leuk als je pakjes met sterren onder de boom hebt liggen, dan komen ze terug in de boom en creeer je een mooi geheel! Je kunt een lintje door de twee openingen halen en het lintje in de boom hangen. Het staat super als je verschillende maten sterren in de boom hangt.

Het leuke van deze kerststerren is dat je ze onregelmatig knipt voor een natuurlijk effect, waardoor je niet snel de fout in kunt gaan. En met deze sterren is jouw pakje vast de ster van de avond. Veel inpakplezier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Amanda Nirlo is eigenaresse van Bowtiful. Zij is dé cadeau-inpakspecialist en geeft cadeau-inpakworkshops, trainingen en services aan zowel particulieren als bedrijven. Volg Bowtiful op Facebook en Instagram voor meer inpakinspiratie.

Reageer!