Ho, ho, ho… Het ultieme (foute) kerstfeestje organiseren doe je zo!

0

Ho, ho, ho, merry kerstfeestje! Ga jij deze decembermaand een kerstborrel organiseren op het werk of geef je zelf een kerstfeest thuis, lees dan zeker even verder! Omdat ik in december 30 word (en Christmaholic 5 jaar bestaat) geef ik een knalfeest met het thema ‘Foute Kerst’. En daar heb ik de afgelopen weken natuurlijk lekker veel inspiratie voor opgedaan. De ideetjes die ik heb verzameld, deel ik graag met je in deze ultimate christmas party guide. Lees je mee?

1. Versiering & aankleding voor je kerstfeestje

Het ultieme kerstfeestje is natuurlijk ook ultiem versierd! En dan kan het niet bij een guitig kerstboompje blijven. Ga voor deze keer helemaal over the top! Maak een slinger van touw en kerstmutsen (gewoon wat knijpers en je bent klaar). Geef je tafel en je stoelen een complete kerstmake-over. Hang kerstslingers voor de muur en op het raam. En hang kerstlichtjes in élke hoek van je huis.

DIY-Red-Santa-Hats-Dining-Chair-Covers-Ideas-For-Christmas-2014VN-218 Bauble Honeycomb Garland

Kerstdecoratie & kerstfeestproducten van Partydeco.nl

Ook honeycombs in vrolijke kerstfiguren aan het plafond, aan de muur of aan een deur mogen natuurlijk niet ontbreken. De kerstdecoraties op de foto’s hieronder zijn allemaal te koop in de speciale kerstwinkel van Partydeco.nl. En dat is wat mij betreft echt de allerleukste webshop van het land om je feestdecoratie te kopen (niet alleen voor kerstfeestjes, maar ook voor oud & nieuw, verjaardagen, kinderfeestjes, high teas en ga zo maar door!). Overigens zijn deze decoraties natuurlijk helemaal niet ‘fout’, ze zijn hartstikke mooi!

VN-217 Hessian Noel Bunting VN-214 Honeycomb Decs

Leef je uit, ga los, pak alle kamers van je huis aan!

Nog niet klaar met versieren? Natuurlijk niet! Zet een opblaasbare kerstman met lichtjes erin neer in de gang of buiten in de tuin. Versier ook je toilet, de gang, de tuin, je balkon, je keuken, je koelkast. Hang kerstlampjes in de kapstok. Leef je hélémáál uit, je hebt immers nog nooit zo’n goed excuus gehad. Zo’n opblaasbare kerstman zoals op de foto’s hieronder koop je trouwens gewoon bij Bol.com.

collage kerstman

Eten & drinken voor je kerstfeest of kerstborrel

Zonder eten & drinken, is het wat mij betreft geen feest. En voor een kerstfeest of kerstborrel ga je natuurlijk all out met de kersthapjes & -drankjes. Hieronder een hele hoop tips en ideetjes!

Maak een hapjes- en drankjestafel

Natuurlijk worden de hapjes en drankjes geserveerd in speciale bekertjes, op echte kerstbordjes en met vrolijke kerstprikkers. Aan de wijnglazen bevestig je papieren kerstmutsjes of rendiergeweitjes. Alle super gave producten op de foto’s hieronder kun je wederom kopen bij Partydeco.nl.

Vintage Noel Range ShotCC-503 Paper CupsVN-210 Glass DecorationsCC-502 Paper PlatesCC-505 Mince Pie Sticks

Serveer echte kerstdrankjes

Natuurlijk heb je frisdrank, wijn en bier, maar op het ultieme kerstfeest serveer je ook nog wat extra’s. Echte eierpunch (eggnog) bijvoorbeeld, maar ook warme glühwein en chocolademelk met slagroom zijn perfect. Ook kun je helemaal los met heerlijke kerstcocktails en kerstdrankjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze feestelijke kerstcocktail met amaretto en cranberrysap.

jillz red met fruitamaretto cocktails

Serveer de lekkerste kerstzoetigheid

Koop lekkere kerstkransjes en -chocolaatjes in de winkel, of ga zelf aan de slag met bakken. Deze kerstboompjesschuimpjes staan natuurlijk geweldig op een etagère tijdens je kerstfeest. Maar ook kerstcupcakes mogen niet ontbreken en wat dacht je van een heuse kersttaart als piece de resistance? Alle yummie kerstbakrecepten vind je in dit handige overzicht.

meringue kerstschuimpjes 2

Heerlijke hartige kersthapjes

Ook aan de hartige hapjes wordt gedacht. Had je onze Holly Christmousse (cupjes met mozzarellamousse en tomaat) al gespot op de foto hieronder? Het recept vind je hier. Op de foto daaronder staan de vrolijke gevulde bladerdeegsterren, naar een heerlijk recept van Marloes Driezes. Nog meer kerstrecepten? Die staan hier!

holly christmousse - kerstamuses kersthapjeskerstpestohapjes-031

2. Dresscode ‘Foute Kerst’

Oh Ugly Christmas Sweater, wat ben je lelijk mooi… Natuurlijk hoort bij een kerstfeestje ook een dresscode. Voor mijn feest heb ik gekozen voor de dresscode ‘Foute Kerst’. Natuurlijk is de Ugly Christmas Sweater dan the perfect way to go. Ook gekke hoofddeksels op je hoofd (te koop bij o.a. Primark) en maffe kerstsieraden in je oren en om je nek maken je outfit helemaal af.

Ugly Christmas Sweater Party

Wil je echt origineel voor de dag komen? Dan kun je natuurlijk ook zelf een trui of jurk pimpen met kerstdecoraties. Check ons Pinterest-bord ‘Ugly Christmas Sweaters‘ hieronder om superveel ideetjes op te doen! Overigens is het een goed idee om bij de ingang van je feest nog wat leuke kersthoofddeksels, kettingen, speldjes etc. neer te leggen voor mensen die zich niet aan de dresscode hebben gehouden ;-).

Volg het bord Ugly Christmas Sweaters van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

4. Spelletjes & activiteiten tijdens je kerstfeest

Het feestje wordt natuurlijk sowieso al gezellig, dat spreekt voor zich. Maar wil je nog iets extra’s doen, dan zijn deze tips perfect!

Organiseer een ‘best dressed’ verkiezing

Koop een leuke ludieke (liefst lelijke en foute) kerstprijs en stel een jury aan van mensen die mogen beoordelen wie er het leukst, foutst, origineelst aan de dresscode heeft voldaan. De winnaar gaat naar thuis met de prijs en de eeuwige eer. Het is natuurlijk extra leuk als de kerstman deze prijs persoonlijk komt uitreiken.

Maak een Christmas photo booth

Ook ontzettend leuk: maak een ‘fotohokje’ door op een muur wat slingers te hangen (tip: google op photo booth backdrop en je vindt een hoop ideetjes). Zet er een tafel bij met wat toffe kerstphotoprops en zet er een camera bij op een statief (of gebruik een handige photobooth app). Lol gegarandeerd! De kerstfotoprops op de foto’s hieronder koop je ook weer bij PartyDeco (ja serieus, ze hebben alles haha).

VN-212 Photo Booth Kit Vintage Noel Photobooth

Hou een kerstquiz

Verdeel de gasten in teams van twee of drie personen en hou een korte quiz van bijvoorbeeld 3 rondes met vragen, waarin je de kerstkennis van de deelnemers op de proef stelt. De antwoorden moeten op een papiertje worden geschreven. Natuurlijk hoort daar ook een muziekronde bij, waarin je slechts een paar seconden van een liedje laat horen en de gasten vraagt de titel en artiest op te schrijven. Voor het winnende team is er uiteraard een prijs. Gezelligheid gegarandeerd!

5. De perfecte uitnodiging voor je kerstfeest

Last but not least; als je een spetterend kerstfeest gaat geven, dan kom je natuurlijk niet weg met een simpel e-mailtje of whatsappje. Maak een originele uitnodiging via een e-mailprogramma als Mailchimp. Wil je echt een fysieke uitnodiging sturen, download dan een free printable uitnodiging. Die kun je gratis downloaden en uitprinten (kijk hier maar eens). Of koop toffe kant-en-klare uitnodigingen via Oktoberdots. Voorpret is immers het halve werk!

uitnodiging kerstfeestje

Met deze tips & ideetjes moet jouw (foute) kerstfeest of ugly christmas sweater party wel een daverend succes worden. Heb jij nog een suggestie voor dit artikel (iets dat er écht bij hoort), laat het dan zeker even weten in een reactie hieronder. Vinden we leuk!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!