8x originele kerstcadeaus voor mannen

0

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het altijd 10x makkelijker om kerstcadeaus voor vrouwen te bedenken en vinden dan voor mannen. Wil je een keer wat anders geven dan een paar sokken of nieuwe onderbroeken? In deze blog geef ik je graag 8 tips voor echt originele kerstcadeaus voor mannen, in allerlei prijsklasses. Hopelijk zit er iets voor jouw vriend, man, broer of (schoon)vader bij.

1. Een mooi horloge (hoeft niet duur te zijn)

Een mooi herenhorloge hoeft geen honderden euro’s te kosten! ‘Retro’ Casiohorloges zijn momenteel helemaal hip en kosten maar een euro of 20 a 30. Het linker horloge op de foto hieronder kost slechts €16,95, die in het midden maar €18,25 en de rechter kost €19,99. En bij Bol.com hebben ze nu trouwens ook een toffe actie, alle Fossil-horloges met 20% korting. Dan heb je voor rond de 100 euro al een tof Fossil-horloge.

collage horloges

2. Scheermesjes van Boldking

Scheren, dat doen bijna alle mannen (behalve de hippe exemplaren met baard). Een setje scheermesjes is dus bijna altijd een perféct cadeau. Scheermesjes van merken als gillette zijn echter razend duur. Bij Boldking bestel je voor slechts €10 een doosje met daarin een houder, vier super scherpe, flexibele mesjes en een tube aftershave die heerlijk verfrist.

boldking_fb.jpg(mediaclass-gift_detail_image_detail.4e96e5477d078f3c41faa9117d42da5a5663a255)

De mesjes komen bovendien in een heel mooi doosje, echt een tof cadeau om te geven en krijgen. Mijn vriend heeft het uitgeprobeerd en de mesjes zijn echt razend scherp! Voor die prijs dus zeker een aanrader. Je kunt trouwens ook een cadeaubon voor Boldking aanschaffen, dan kan hij zelf de mesjes bestellen.

3. Bierbrouwpakket

Houdt de man waar jij een kerstcadeau voor zoekt van bier? Dan is dit bierbrouwpakket misschien wel iets voor hem! Er zijn diverse varianten, van blond bier tot IPA. Heel origineel! Het pakket is wel aan de prijs, het kost €59,95, maar dan heb je ook wel iets heel bijzonders.

collage bierbrouwpakket

4. Whiskey-proefset

We blijven nog even in de alcoholische sferen. Houdt ie niet van bier, maar wel van whiskey? Op deze site kun je allerlei whiskeycadeaus bestellen. Van drie kleine Bourbon-proefflesjes (a 15 euro) tot een compleet proefpakket. Erg leuk!

collage whiskey proeven

5. Aerator voor wijn

Meer een wijnliefhebber? Deze gadget spotte ik onlangs op een kerstmarkt, superhandig! Ik kreeg eerst een glas wijn te proeven zo uit de fles, en daarna dezelfde wijn die even door de aerator was gegaan. Wat een verschil! Veel meer geur, veel meer aroma’s en dus veel meer smaak. Ook goedkope flessen wijn gaan er een stuk lekkerder van smaken. Normaalgesproken moet je de hele fles decanteren, maar met deze tool kan het per glas! Je kunt dus van één glas perfecte wijn genieten, zonder dat de hele fles leeg moet. Ideaal!

collage areator cadeau voor mannen

6. Kleding of accessoires

Veel mannen kopen erg weinig nieuwe kleren voor zichzelf. Ik vind het altijd erg leuk om mijn vriend met kerst een nieuw overhemd te geven of een lekkere warme trui voor de winter die eraan zit te komen. Toch nuttig, maar niet zo voorspelbaar als een paar sportsokken.

collage wehkamp heren truien

Ook leuk om te geven: een mooie leren tas voor zijn laptop en papieren om mee naar het werk te nemen of een nieuwe leren portemonnee. En altijd goed: een mooie zonnebril. Perfect voor wintersport + de aankomende zomer. Zorg wel altijd dat je het cadeau nog kunt terugbrengen, met dit soort dingen is smaak erg belangrijk en het kan ook zomaar eens niet goed passen natuurlijk.

7. Drone bouwen of quadcopter vliegen

Heb je iets meer geld tot je beschikking en is de man waarvoor je een cadeau zoekt wel een beetje een nerd? Dan is het vast iets voor hem om zelf een drone in elkaar te zetten. Conrad verkoopt supertoffe do it yourself-pakketten, die zijn echter niet heel goedkoop. Iets fijner geprijsd is deze quadcopter met HD-camera waarmee hij kan filmen van bovenaf. Leuk speelgoed! Ander leuk herenspeelgoed – dat past bij de interesses van de man voor wie jij op cadeaujacht bent – doet het natuurlijk ook goed.

collage quadcopter

8. Persoonlijke cadeaubon

Cadeaubonnen vind ik eigenlijk erg onpersoonlijk, maar je kunt tegenwoordig overal wel een cadeaubon voor kopen. Als je een bon koopt voor iets wat hij écht heel erg leuk vindt, dan is het natuurlijk wel andere koek. Een bon voor een etentje in zijn favoriete restaurant bijvoorbeeld. Of om samen die nieuwe Bond-film te gaan kijken in de bios.

Ook leuk: een waardebon voor een lesje snowboarden of indoor skydiven. En wat dacht je van een helikoptervlucht of race-experience? Mocht je zo’n beleving cadeau doen, neem dan zelf ook het initiatief om de reservering of planning alvast te maken. Anders komt het inwisselen er bij de gemiddelde man nooit van ;-).

VOGUE-THERME-Indoor-skydive-kv181

 

Nog meer inspiratie nodig? Vorig jaar schreven we al eens een artikel met daarin een aantal tips voor het perfecte kerstcadeau voor je vriend of man. Met ook een aantal cadeausuggeties. Wellicht heb je daar ook nog wat aan!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!