6 leuke kerstapps voor je smartphone

3

De voorpret is misschien nog wel het leukste onderdeel van Kerstmis. Wij kunnen ons wekenlang verheugen op de feestdagen en zeg nou zelf: het is toch gezellig om je te omringen met lampjes en kerstmuziek? Wist je dat er steeds meer kerst apps zijn die je helpen om in de stemming te komen? Wij hebben de leukste 6 kerstmis apps voor je geselecteerd.

1. Elf Yourself

Je voegt foto’s van je collega’s, vrienden of familie toe. Daarna maak je met deze foto’s kerstfiguren, bijvoorbeeld elfjes. Je kiest een dans en muziek en daarna lig je gegarandeerd in een deuk! Leuk om als vrolijke kerstgroet te versturen. En als je de grap compleet wilt maken dan schrijf je er bij: ‘hee, wat leuk, ik wist niet dat jij gefilmd bent?’ Download Elf Yourself voor Android of voor iPhone.

kerstapp

2. Aftellen naar Kerst

Over hoeveel dagen is het kerst? Hoeveel tijd heb ik nog om kerstkaarten te maken en recepten uit te kiezen voor een geweldig kerstdiner? Met deze gratis, handige app weet je het meteen. Ook kun je de route van de kerstman in de gaten houden, is hij al onderweg? Download aftellen naar kerst voor iPhone of voor Android.

3. Kerstfoto’s maken

Heb je foto’s gemaakt tijdens een kerstborrel of kerstdiner? Dan is het wel zo leuk om ze met een vleugje kerstmis te versturen of publiceren. Deze app werkt als een photobooth, je kunt zelf lollige accesoires toevoegen aan een bestaande foto. Download kerstfotopret (voor iPhone).

kerstapp

4. Kerstradio luisteren

Met kerstmuziek kom je meteen in de kerststemming! Dit is een handige app als je geen cd meer bij de hand hebt of als je een koptelefoon gebruikt en anderen niet lastig wilt vallen met je muziekkeuze. Je kunt natuurlijk ook naar kerstmuziek luisteren via de app Spotify en via Sky Radio. Download de kerstradio-app voor iPhone of voor Android.

5. Kerstkaraoke zingen

Ben je klaar voor de overtreffende trap van de kerstradio? Hou je vast… er is een heuse kerstkaraokemachine. Je speelt de muziek af via je smartphone en de tekst van het kerstlied verschijnt in beeld. Via de microfoon van je telefoon kun je meezingen. Download de kerstkaraoke-app voor iPhone of voor Android.

7. Santa’s Village spelen

Verveel jij je tijdens een lange treinreis of terwijl de kalkoen opwarmt in de oven? Dan is er speciaal voor de feestdagen een leuk spel wat je kunt spelen op je smartphone of op een tablet. In Santa’s Villge help je de kerstman om Winter Wonderland te bouwen en tussendoor kun je leuke bonusgames doen. Download Santa’s Village voor iPhone of voor Android.

kerstapp

Ben je toch met je smartphone of tablet in de weer? Like ons dan even op Facebook of volg ons op Instagram of Pinterest!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Karen is dol op lezen, het liefst in het gezelschap van haar hond en een beker warme chocolademelk. Ze geeft cursussen en workshops creatief schrijven. Ook heeft ze een schrijfcafé in Tilburg. Zie voor meer info haar blog Kaatje Chocolaatje. Karen viert Kerstmis graag met een Engels tintje en haar kerstboom is gevuld met souvenirs uit alle landen die ze bezocht heeft.

Reageer!

3 reacties