Kerstrecept: red velvet cake in a jar

8

Misschien ben je al wel aan het nadenken over wat je zult maken deze kerst. Dan is dit in ieder geval een leuk en origineel idee! Op dit moment zijn toetjes en traktaties in een potje helemaal hot in Amerika. Langzamerhand waait deze trend ook over naar Nederland. Dus waarom zou je er niet kerst op inspelen? Hieronder leg ik je uit hoe je deze red velvet cake in a jar precies maakt.

Maar hoe maak je dat?

Allereerst heb je een aantal ingrediënten en bakspullen nodig. Denk aan een weckpotje waar je straks je toetje in wilt doen. Daarnaast een bakblikje ter grootte van het weckpotje. Natuurlijk kun je ook een groter rond bakblik gebruiken, dan heb je naderhand nog wat cake om op te snoepen.

Welke ingrediënten heb je nodig?

Zorg dat je in huis hebt:

 • 170 gr Red Velvet cakemix. Ik heb die van Funcakes gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook een ander merk gebruiken
 • 35 ml Zonnebloemolie
 • 1 ei
 • 65 ml water
 • 60 gr ongezouten roomboter
 • 120 gr roomkaas (bijv. monchou of philadelphia)
 • 250 gr poedersuiker
 • 1 tl vanille extract

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

IMG_3441

Aan de slag!

Bak de cake zoals dat op de verpakking van de bakmix aangegeven staat. Laat deze na het bakken goed afkoelen. Dat voorkomt dat de cake gaat brokkelen of uit elkaar valt.

Ondertussen kun je al mooi het roomkaas glazuur klaarmaken. Mix de zachte boter en roomkaas door elkaar. Zet daarna de mixer op de laagste stand en voeg beetje-bij-beetje de poedersuiker toe. Laat dit tussendoor goed door elkaar mixen. Als laatste voeg je het vanille-extract toe.

Steek vervolgens het juiste formaat uit de cake met een cake-ring of een ronde uitsteker voor koekjes (wanneer de cake al op de juiste grootte gebakken is hoeft dit niet).

IMG_3445

Daarvan maak je dan dunnere cake lagen van ongeveer 1 à 2 cm. Met zo’n cakelaag begin je ook je toetje op te bouwen. Leg zo’n laag in het weckpotje. Daarop breng je een laag roomkaas glazuur aan. Vervolgens weer een cakelaag en zo ga je door tot het potje vol zit.

Cake in a jar opbouwen

Bovenop kun je nog wat kruimels van je mooie rode cake strooien voor een stijlvol effect. En klaar is je Red Velvet cake in a jar! Zeg nou zelf ziet het er niet uit om heel snel op te eten?

Cake in a jar leuke traktatie voor kerst

Zou jij deze Red Velvet Cake maken voor kerst?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Sandra, een creatieve marketing- en communicatiespecialist, die in haar vrije tijd dol is op bakken! Taarten, cupcakes, cakepops; ze draait er haar hand niet voor om. Ze geeft haar eigen draai aan de persoonlijke baksels, zo ook voor het thema Kerst!

Reageer!

8 reacties

  • Hee hai! Ik heb toen kleine weckpotjes bij de Xenos gekocht. Ik denk zo’n diameter van 7 cm. Maar in principe kun je er gewoon ieder potje voor gebruiken. Succes!

  • Hoii, zie mijn antwoord hierboven. Volgens mij rond de 7 cm diameter. Maar je kunt er ook grotere potjes voor gebruiken. Succes!

 1. Lijkt me heerlijk! Ik ben team toetje deze kerst. Ik gebruik alleen een andere red velvet cake. Daarom is het me nu niet helemaal duidelijk hoeveel roomboter en roomkaas uiteindelijk gebruikt worden voor de glazuur. Ik neem aan dat een deel van de boter en de roomkaas zoals hierboven staat, in de cake gaat en een deel in de glazuur. Kun je daar wat duidelijkheid in scheppen?

  • Hoi Joy, de red velvet cake van Funcakes is alleen op basis van olie en een ei.. Dus de overige ingrediënten (roomboter, roomkaas, poedersuiker en vanille extract) heb ik toen allemaal gebruikt voor de roomkaas glazuur.