5 kunstkerstbomen waar je mee thuis kunt komen

1

Ben je wel eens een tuincentrum ingelopen om een zo’n geweldige kunstkerstboom uit te zoeken? En raakte je toen compleet in de war? Wij in elk geval wel hoor! Het zijn er zoveel dat je vaak door de kerstbomen het bos niet meer ziet. Laatst vond je hier op Christmaholic.nl al een hele hoop tips bij het kiezen van je kunstkerstboom. Maar we gaan nog een stapje verder. Hieronder vind je 5 toppers; vijf kerstbomen waar je echt mee weg kunt komen en die het prachtig doen in elk interieur.

5 prachtige kunstkerstbomen

Met kunstbomen wordt natuurlijk geprobeerd echte bomen zo reëel mogelijk te imiteren. Hieronder vind je 5 kunstkerstbomen die echt lijken op de originele boomrassen en – zeker in het licht van de romantische kerstlampjes – haast niet van echt te onderscheiden zijn.

1. Fraisir Fir

frasier fir groen zonder lampjes horizontaal

De Frasier Fir heeft korten naalden en sierlijk hangende platte takjes. Hierdoor is deze boom ideaal om de kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen waardoor de boom meer perspectief krijgt. Deze boom is nauwelijks van echt te onderscheiden. Hij is er in het groen en blauw en ook verkrijgbaar met LED-lampjes. De Frasier Fir is ook verkrijgbaar in een speciale smalle versie (Frasier Fir slim), ideaal voor als je niet zo veel ruimte hebt. Vanaf €49,50.

2. Abies Nordmann

abies Nordmann horizontaal

De Abies Nordmann heeft lange, blauw-groene naalden en licht hangende takken. De echte variant van de Abies Nordmann is de meest verkochte echte kerstboom van Nederland en wordt ook wel Nordman-den genoemd. De Abies Nordmann is ook verkrijgbaar in een smalle versie (Abies Nordmann Slim). Vanaf €169,00.

3. Forest Frosted Pine

forest frosted 788041 horizontaal

De Forest Frosted Pine is gebaseerd op een langnaaldige Pinus en heeft prachtige topjes met een ‘bevroren’ uitstraling. De Forest Frosted Pine is ook verkrijgbaar in een smalle versie (Forest Frosted Pine slim). Deze boom is volgens de Consumentenbond de mooiste kunstkerstboom (decemberuitgave Consumentengids 2007). Vanaf €69,50.

4. Maccalan Pine

Kunstkerstboom Macallan Pine 230cm - Black Box.clipular

De Maccalan Pine is gebaseerd op de echte kerstboom Picea abies. Deze wordt in de volksmond ook wel de gewone (groene) kerstboom genoemd. Deze kunstboom is absoluut de beste immitatie van de Picea abies die op dit moment verkrijgbaar is. Hij is zo sierlijk en mooi dat decoratie bijna onnodig is. De Maccalan Pine lijkt overigens erg op de Frasier Fir, het is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden. De takken variëren in lengte waardoor de boom niet ‘te perfect’ wordt en een zeer natuurlijke uitstraling heeft. Ook deze boom is verkrijgbaar mét LED-lampjes. Vanaf €119,00.

5. De Matterhorn Fir

Matterhorn Blue2 horizontaal

De Matterhorn Fir tot slot is een prachtige kunstkerstboom met korte naalden en licht opgaande takken. Hierdoor is deze boom ideaal om de kerstballen en -decoraties dieper in de boom te hangen waardoor de boom meer perspectief krijgt. Daarnaast heeft deze boom zeer veel zijtakjes. De Matterhorn is de topper onder de kunstkerstbomen en tevens meest verkochte Triumph Tree (een van de beste kerstboommerken) van Nederland. De Matterhorn Fir is er in blauw en groen (op de foto zie je de blauwe) en in diverse maten. Vanaf €65,00.

Welke soort boom is jouw favoriet? Al deze bomen zijn te koop op kerstwinqel.nl in allerlei groottes, en met of zonder ingebouwde LED-kerstlampjes met dimmer. Oh en je krijgt maar liefst 10 jaar garantie op je boom!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Dit artikel is geschreven in samenwerking met een van onze partners. Heb je ook interesse om samen te werken met Christmaholic? Kijk dan hier voor een overzicht van de mogelijkheden.

Reageer!

1 reactie