Dresscode Ugly Christmas: wat trek je aan?

1

Steeds vaker geven mensen kerstsfeestjes in het thema Foute Kerst, Crazy of Ugly Christmas. Ik geef er zelf ook eentje voor mijn verjaardag binnenkort! Maar wat trek je nou aan als de Dresscode ‘Foute Kerst’ of ‘Ugly Christmas’ is? Alleen met een kerstmuts op je hoofd, kun je natuurlijk niet weg komen. In deze blog geef ik je een hele hoop tips en inspireer ik je hopelijk om je gekke kerstoutfit tot een hoger kerstniveau te tillen.

1. De Ugly Christmas Sweater

Met stip op nummer één staat natuurlijk de alombekende Ugly Christmas Sweater of Crazy Christmas Jumper. Er komen steeds meer namen voor, en ook steeds meer webshops waar je zo’n gekke trui kunt scoren. Zoals kersttrui.eu bijvoorbeeld. Persoonlijk vind ik ook deze truien van Modemusthaves erg leuk. Ook de Primark heeft natuurlijk altijd diverse exemplaren in het assortiment. Kijk hier maar eens voor een overzicht.

collage heren mannen kerst truien primark 2015christmas sweater 1

2. Een kerstmannen of -vrouwenpakje

Optie nummer twee: koop een kerstmankostuum of kerstvrouwpakje. Er zijn ook kant-en-klare kostuums die je in een kerstboom veranderen of in een sneeuwpop. En wat dacht je van een kerstelf? Hartstikke gaaf toch! Meer kerstkostuums vind je op Feestkleding365.nl.

collage kerstkostuums

3. Zelf een trui of jurk ‘pimpen’

Zelf pimp ik een jurkje voor mijn kerstfeest. Ik heb gewoon een simpel zwart jurkje gepakt dat me lekker zit en daar heb ik een aantal kerstversieringen op genaaid. Zoals kerstslingers en kleine kerstballetjes. Natuurlijk maak ik dit af met een maf hoofddeksel, gekke elfenschoenen en rood-witte kousen.

Foto links: Cupcakes & Sparkles | Foto rechts: SloppyElegance.com

Foto links: Cupcakes & Sparkles | Foto rechts: SloppyElegance.com

Je kunt ook een oude trui pimpen natuurlijk. Op de foto’s in het Pinterest-bord hieronder zie je een aantal voorbeelden van fantastisch gepimpte foute truien. Vooral de kerstballen op balhoogte vind ik persoonlijk erg grappig!

Volg het bord Ugly Christmas Sweaters van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

4. Voor de heren: een maf kerstpak met stropdas

Heel erg stoer en compleet anders dan anders zijn deze ‘kerstpakken’ van Opposuits. Een broek, een jasje én een stropdas in een werkelijk hilarisch foute kerstprint. Ze hebben ook funny namen zoals ‘Gangstaclaus’, ‘Christmaster’ en ‘Treemendous’. Je betaalt er wel een boel voor, maar dan heb je ook wat! En mocht je nou ooit nog eens Carnaval vieren, dan kan deze natuurlijk perfect ook als carnavalskostuum dienst doen.

collage opposuits

5. Gekke kerstaccessoires om het af te maken

Je crazy christmas outfit maak je natuurlijk helemaal af met een paar hilarische kerstaccessoires. Zet iets op je hoofd, zoals een rendiergewei. Of een haarband met van die candycane stokjes, ook erg grappig! De items op de foto’s hieronder koop je bij Feestkleding365.nl. Maar ook winkels als de Primark, de Xenos, Flying Tiger en (als je in het zuiden woont) de lokale carnavalswinkel hebben van alles liggen.

collage kerst accessoires

Wat zou jij aantrekken naar een feestje met het thema ‘Foute Kerst’ of ‘Ugly Christmas’? Ik ben reuze benieuwd! Laat je het weten in een reactie hieronder?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Ik vind de kerst truien enzo eigenlijk niet zo veel aan. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik de Gangsterclaus pakken van Oppo suits toch wel erg gaaf vind.