Moderne macramé kerstbalhanger maken

4

Heb je wel eens van macramé gehoord? Het is hartstikke populair momenteel. Je kunt er – door touw te knopen – hele toffe dingen mee maken. Zoals een hanger voor kerstballen met wat kerstgroen erin. Origineel toch? In deze blog laten Marieke van bloemenwinkel Bloemmarie en ik je stap voor stap zien hoe je macramé kerstbalhangers maakt.

Wat heb je nodig om de hangers te maken?

Je hebt niet veel nodig om deze hangers te maken. Zorg dat je in huis hebt:

  • Vier stukken touw van zo’n 2,5 meter
  • Wat kerstgroen
  • Grote kerstbal
  • Kleine kerstballetjes
  • Kleine dennenappeltjes

Hoe maak je deze macramé kerstbalhangers?

Je begint met het knopen van de hanger. Daarvoor zorg je dat je vier stukken touw hebt (wij gebruikten zwart touw) van zo’n 2,5 meter lang. Vouw deze dubbel en maak bovenin een lus.

DSC_3290 DSC_3292

Leg iets zwaars op de lus en haal de 8 touwtjes uit elkaar. Knoop nu – op een centimeter of 20 – steeds twee touwtjes aan elkaar. Gebruik eventueel een liniaal om ervoor te zorgen dat de knoopjes overal op de zelfde hoogte zitten.

DSC_3293 DSC_3296 DSC_3298

Knoop nu een aantal centimeter lager het tweede touwtje van links aan de derde, de vierde aan de vijfde, de zesde aan de zevende en knoop tot slot nummer één (helemaal links) aan nummer acht (helemaal rechts). Je hanger begint nu vorm te krijgen.

DSC_3301 DSC_3302 DSC_3303

Check nu met de kerstbal hoe het geheel eruit ziet. Is je hanger ‘lang genoeg’, dan maak je een grote knoop van alle touwtjes. Wil je ‘m nog iets langer hebben, dan doe je nog een ronde knoopjes en maak je daarna een grote knoop.

DSC_3313 DSC_3319

Maak aan de uiteinden van de touwtjes wat kleine kerstballetjes en dennenappeltjes vast. Dat kan op verschillende hoogtes voor een speels effect.

DSC_3330

Haal het kroontje van de kerstbal, en vul hem met wat water. Hang het touw aan een mooie haak of spijker, stop de kerstbal ertussen en doe er wat groen in. Et voilá, je macrame kerstbalhanger is klaar!

macrame kerst diy hanger makenmacrame kerst diy christmas kerstbal

DIt principe kun je ook toepassen met touw in meerdere kleuren, dat geeft ook een tof resultaat. Wat vind jij van deze macramé kerstbal? Zou je ‘m zelf maken of ophangen?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

4 reacties