Pastoorshaasjes van Rudolph: heerlijk hoofdgerecht voor kerst

2

Ben je nog op zoek naar een heerlijk, speciaal hoofdgerecht voor kerst, wat niet te moeilijk is om te maken? Dan ben je hier aan het juiste adres! Dit heerlijke gerecht voor Pastoorshaasjes komt uit het kookboek ‘Rudolph’s Christmas‘ van tv-kok Rudolph van Veen. Door het marineren van de varkenshaasmedaillons worden ze heel bijzonder van smaak en krijgen ze zelfs bijna iets wild-achtigs. En dat voor een stuk minder geld!

Wat heb je nodig om de pastoorshaasjes te maken (4 personen)

Leg in je winkelmandje:

 • 1 teen knoflook
 • 2 takjes rozemarijn
 • 8 varkenshaasmedaillons à 80 g
 • 5 jeneverbessen
 • 2 kruidnagels
 • 2 blaadjes laurier
 • 350 ml rode wijn
 • 2 el rode wijnazijn
 • 8 plakjes gerookt spek
 • 2 el bruine basterdsuiker
 • 250 ml vleesjus
 • 0,5 el maïzena
 • zout en versgemalen peper
 • 2 el roomboter

Verder heb je nodig:

 • plasticfolie
 • cocktailprikkers
 • keukenpapier

Hoe maak je de pastoorshaasjes?

Pel de knoflook en snijd fijn. Ris de rozemarijn en hak fijn. Leg het vlees in een schaal en vermeng met de knoflook, rozemarijn, kruiden, specerijen, wijn en azijn. Laat afgedekt met plasticfolie 1 nacht marineren in de koelkast.

Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) dep droog met keukenpapier en omwikkel elke medaillon met spek. Zet het geheel vast met een cocktailprikker en zet de pastoorshaasjes tot gebruik afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Haal 1 uur van tevoren uit de koelkast.

Kook voor de saus de marinade tot de helft in, voeg de suiker en jus toe en kook nog 5 minuten in. Zeef de saus en bind hem eventueel met aangeroerde maïzena. Breng op smaak met zout en peper.

Smelt de boter in een pan en bak de pastoorshaasjes rondom circa 4 minuten. Serveer de pastoorshaasjes met de saus.

hoofdgerecht kerst recept varkenshaas

Nog meer kerstrecepten van Rudolph van Veen

Wil je nog meer inspiratie opdoen uit het kookboek ‘Rudolph’s Christmas‘ van Rudolph van Veen? Neem dan een kijkje op zijn website! Daar vind je alvast een paar sneak previews en meer lekkere recepten. Het boek koop je o.a. via Bol.com voor €29,99.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

 1. wat een heerlijk recept. ik heb zelf het Rudolph Christmas kookboek gekregen. wat is het een mooi boek, ik kan alle christmaholics aanraden, er staan zulke lekkere en mooie niet te moeilijke recepten in.
  ik ga een makkelijk mooi diner maken 🙂