De leukste uitstapjes met kinderen in de kerstvakantie

0

Kerstvakantie is heerlijk, de gezellige sfeer in aanloop naar de kerstdagen en oud en nieuw.. Maar dit betekent ook dat je kinderen twee weken vrij zijn van school. Natuurlijk wil je dan ook wel eens een gezellig dagje weg met de kinderen. Ben jij op zoek naar de leukste uitstapjes voor kinderen in de kerstvakantie, lees dan snel verder.

NEMO Science Centre

Is jouw kind super nieuwsgierig en dol op ontdekken? Dan moet je echt een keer naar het NEMO Science Centre zijn geweest. Ze nemen je mee in de wereld van de alledaagse dingen, maar dan uitlegd en om zelf te ontdekken. Hoe werkt bijvoorbeeld bliksem? En hoe wordt een brug gebouwd?

Er is heel veel te zien maar de kinderen kunnen er ook van alles zelf doen en ontdekken. In het laboratorium kun je zelf proefjes doen en hoe komt bijvoorbeeld een pakje aan de andere kant van de wereld terecht? Super leuke afwisseling van leren en zelf proberen! Het museum is geschikt en leuk voor kinderen vanaf 6 jaar.

Snoepen in het Bakkerijmuseum Medemblik

Kerst, gezelligheid en samen eten! Kinderen zijn ook gek op koken en lekkere dingen zelf maken. Ze willen graag alles proeven, ruiken en zelf ontdekken. Hier leren ze meer over het leven in de bakkerij en er zijn dagelijks demonstraties en uiteraard is er veel om te proeven! Ook zijn er voor de kinderen leuke workshops en mogen ze helpen met het maken van al deze heerlijkheid. In 2012, 2013 en 2014 gekozen tot het leukste kinder- en familiemuseum van Nederland!

cacaoschilderenn_004

Disney on Ice

Dit jaar the Silver anniversary van Disney on Ice. Alle kinderen zijn gek op Disney! En wat is er leuker dan jouw helden op het ijs te zien in een prachtige show. Je wordt meegenomen in de films van The Lion King, de kleine zeemeermin, Peter Pan en Frozen. Wie houdt er nu niet van Olaf, Anna en Elsa? De show is te zien in de RAI in Amsterdam en in de Jaarbeurs Utrecht van 23 tot en met 30 december.

download

Winterse pret in het Sprookjesbos

Uw bezoek aan de oh zo gezellige kerststad Valkenburg is nu ook super aantrekkelijk voor gezinnen met kinderen! In Valkenburg zit namelijk het Sprookjesbos waar je in de kerstvakantie kennis kunt maken met allerlei winterse figuren als Koning Winter, Sneeuwwitje en de IJsprinses. En een heleboel andere leuke dingen als poppenkast en natuurlijk veel spelen in een prachtige bosrijke omgeving! Op Oudjaarsdag is er een echt kinderfeest met champagne, oliebollen en ballonnen oplaten.

De Bonte Wever of Preston Palace

De Bonte Wever en Preston Palace zijn allebei geschikt voor een heerlijke vakantie in eigen land, maar ook uitermate geschikt voor een leuke dag met aller erop en eraan met je familie of gezin! Je kunt hier een hele dag vertoeven en gebruik maken van de verschillende faciliteiten.

De Bonte Wever is in Assen en is voorzien van een subtropisch zwemparadijs, een schaatsbaan en een indoor speelparadijs voor kinderen. Preston Palace is in Almelo en voorzien van een subtropisch zwemparadijs, een midgetgolfbaan en indoor kermis en bioscoop. Een heerlijke dag genieten met en van elkaar..

5916954216_5e4fb21e83_b

Schaatsen

Bij kerst en het koude weer denk je toch het eerst aan schaatsen! Gezellig een dagje weg met je gezin of familie en achteraf genieten van een kop warme chocomelk. Haal je schaatsen maar vast uit de kast. Mocht je deze niet hebben, kun je ze bij de meeste schaatsbanen ook gewoon huren.

Vaak zijn er voldoende attributen om ook kinderen te helpen die nog niet zo goed kunnen schaatsen. Vergeet je handschoenen, sjaal en muts niet mee te nemen. Hierbij een paar leuke schaatsbanen in Nederland: IJsbaan Leidseplein in Amsterdam, coolevent Scheveningen, kerstijsbaan Apeldoorn, Magisch Maastricht of winter paradijs Amersfoort.

Bron foto: Flickr | o_0

Bron foto: Flickr | o_0

Kerstcircus

Het circus is leuk voor jong en oud! Lachen om de clowns en versteld staan van de kunsten van de acrobaten. Het circus blijft je verbazen. We hebben in Nederland een aantal kerstcircussen die allemaal in de kerstvakantie open zijn. Hieronder vind je ze:

Louis-Knie-junior-paardendresseur-990x430

Mocht hier niks leuks tussen zitten kun je altijd kijken op deze leuke site met dagje-weg-ideeën! En hier op Christmaholic zijn ook hele leuke kerstknutsels voor kinderen te vinden om lekker thuis bij de kerstboom te maken.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Jessica is van kinds af aan al gek op kerst door de lichtjes, sfeer en family time. Je huis aankleden met leuke items, kerstfilms, lekkere hapjes, met zijn allen dineren en cadeautjes kopen.. It's the most wonderful time of the year! Jessica hoopt je te enthousiasmeren met haar blogs over alles wat het kerstgevoel bevordert.

Reageer!