Tip: Bezoek de grootste kerstlichtshow van Nederland

1

Al 7 jaar tovert de Veldhovense Henk Visser zijn gevel en achtertuin om tot kerstlichtshow. En ieder jaar wordt de show weer grootser. Een kwartier lang dansen de kerstlampjes op een zelfgemaakte mix van kerstliedjes. En daar komen mensen van heinde en verre op af. Hoog tijd dus voor Christmaholic om Henk eens aan de tand te voelen over zijn kerstlampjesverzameling!

Een kerstlichtshow op je huis, hoe kom je erbij?

Hoewel het fenomeen in Amerika groot en bekend is, zijn er maar weinig mensen als Henk in Nederland te vinden. “Er zijn er maar een paar eigenlijk die zo’n lichtshow maken, vertelt hij, “en die van mij is het grootste.”

Zijn kerstlampjesverzameling begon Henk in 2009. Geïnspireerd door de voorbeelden uit de VS dacht hij “dat moet ik toch ook kunnen.” Vooral de uitdaging om het technisch gerealiseerd te krijgen, sprak hem aan. Henks hobby is de laatste jaren flink uit de hand gelopen. Inmiddels zijn er maar liefst 30.000 lampjes te bewonderen en komen er jaarlijks duizenden bezoekers kijken.

Zo_zag_de_kerstlichtshow_er_in_het_verleden_uit_(Foto_Henk_Visser)

Het is een hoop werk, zo’n lichtshow. Maar dan heb je ook wat!

Om dat voor elkaar te krijgen, begint Henk al vroeg. In de zomer zelfs! “Dan sta ik frames te maken voor de lichtjes en begin ik aan de nieuwe muziekmix”, lacht hij. Want elk jaar hetzelfde doen, vindt Henk ook maar saai. Iedere keer kiest hij opnieuw zijn liedjes en verandert hij iets aan het ontwerp. “Zo blijft het leuk voor mij en voor de bezoekers.”

De computer zorgt er uiteindelijk voor dat de lampjes allemaal precies op het juiste moment aan- en uitgaan. En het programmeren van zo’n kerstshow kost ook behoorlijk wat tijd. “Voor een minuut lichtshow ben ik zo’n 10 uur aan het programmeren,” rekent Henk. Tel zelf maar uit hoeveel uur een lichtshow van 15 minuten hem precies aan programmeertijd kost.

12079073_1150573754957643_9111118989308027317_n

Hulp uit de buurt en daarbuiten

En dan hebben we het nog niet eens over het opbouwen en installeren van al die lampjes gehad. “Gelukkig krijgen we de laatste jaren steeds vaker vrijwillig hulp aangeboden door mensen uit de buurt, omgeving of zelfs van verder weg,” licht Henk toe. “Het is alleen maar fijn dat dit gebeurt, want vele handen maken licht werk.”

12112040_882558278479744_6101466375265847754_n12106852_882558258479746_5086044601835308114_n

Donaties voor een goed doel: Ronald McDonald Huis

Sinds het tweede jaar heeft Henk een goed doel gekoppeld aan zijn lichtshow. “Het allereerste jaar deden mensen steeds enveloppen met geld in onze brievenbus. Leuk natuurlijk, maar doe ik het niet voor, dus daarom ben ik het jaar erop op zoek gegaan naar een mooi doel om de donaties aan te kunnen schenken.”

En dat werd het Ronald McDonald Huis in zijn woonplaats Veldhoven. Het huis staat vlakbij het ziekenhuis zodat ouders, broers en zussen van zieke kinderen er tijdelijk kunnen wonen. Die donaties komen dus heel goed terecht.

Stem op Vissers Kerstlichtshow!

Als ik Henk vraag wat zijn ambities precies zijn, dan is hij daar heel duidelijk in: de 10 jaar volmaken. We zijn nu 7 jaar bezig, dus nog 3 jaar en dan heb ik mijn doel behaald. Wat hij ook graag wil bereiken, is een wedstrijd winnen. Henks huis dingt namelijk mee naar de titel ‘Gezelligste huis van het Zuiden’. De prijs die hij kan winnen? “Een winterbarbeque voor de hele straat, dat lijkt me zo gezellig!” Wil je Henk helpen, stem dan op zijn kersthuis via deze link. Je kunt elke dag stemmen!

12038832_1169259269755758_2841923228505588988_o (1)

Waar & wanneer?

Enthousiast geworden? Je kunt de kerstlichtshow nog t/m 1 januari 2016 iedere avond om half zeven en acht uur te bewonderen aan de Zevenberg 2 in Veldhoven. En ja, ook op Eerste en Tweede Kerstdag dansen de lichtjes. Ga jij erheen? Laat je dan even weten wat je ervan vond in de reacties hieronder? Vinden zowel Henk als ik leuk om te lezen! Op de hoogte blijven van de Vissers Kerstlichtshow kan natuurlijk ook via Facebook.

Deze vlog is opgenomen met een Nikon D5500

Als je de video goed hebt bekeken, dan zag je ‘m langskomen in beeld: de gloedjenieuwe Nikon D5500. Toen ik bedacht dat ik vaker wilde gaan vloggen, kwam ik erachter dat mijn eigen digitale spiegelreflex niet zo’n goede filmpjes kan maken. Nikon wilde me daar graag bij helpen en daarom heb ik nu de Nikon D5500, inclusief toffe lens en handige microfoon te leen. Wat een fantastisch ding is het zeg. Ik weet nu al dat ik ‘m ga kopen als ik ‘m strakjes weer moet inleveren ;-).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Dominique Teves op

    Tip voor mooie kerstshow: Walter van Gastel in Ekeren België. De artikelen zijn vrij prijzig, maar zeer origineel en prachtig. Zeer de moeite waard!