Lekker lezen onder de kerstboom: de leukste kerstromans

2

Heb je strakjes kerstvakantie? Heerlijk! Ik hoop dat je een paar momenten voor jezelf hebt om lekker te kunnen ontspannen. Met een leuk boek bijvoorbeeld! En wat is er nou leuker dan een roman lezen in kerstsferen om helemaal tot rust te komen? Ik heb de leukste kerstromans voor je verzameld. Hopelijk zit er een boek voor je bij!

Amanda Prowse – Een eenzame Kerst?

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerst begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen.

DSC_4350

In ‘Een eenzame Kerst?‘ droomt Meg al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven. Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje? Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende? Een heerlijke roman in kerstsferen (ook in New York, love it!) om bij weg te dromen.

Bestel dit boek (€17,95) via Bol.com.

Amanda Prowse – Korte kerstverhalen (ebooks)

Van dezelfde schrijfster schreef al eerder twee korte kerstverhalen, ‘Mijn mooiste kerstcadeau‘ en ‘Warme chocolademelk met koekjes‘. Op Bol.com zijn deze twee verhalen voor €0,49 alleen als ebook te bestellen. Perfect om lekker op je ereader te lezen onder de kerstboom.

Bestel deze ebooks (€0,49 per stuk) via Bol.com

collage amanda prowse epubs kerst

Charles Dickens – Een kerstvertelling

Een klassieker, dit boek! De gierige Engelse zakenman Scrooge maakt het zijn klerk Bob Crachit erg lastig, vooral na de dood van compagnon Marley. Ook tegen zijn pasgetrouwde neef en diens vrouw is hij onaardig. Ze hebben hem uitgenodigd voor Kerstmis, maar hij weigert, want hij vindt Kerstmis onzin.

Maar op kerstavond verschijnt Marleys geest aan hem, gevolgd door nog drie geestverschijningen, die van Kerstmis van Voorbije Tijden, van Kerstmis in de Tegenwoordige Tijd en ten slotte die van Kerstmis in de Toekomstige Tijd, die hem laat zien hoe eenzaam hij zal sterven. Daarvan schrikt hij zo dat hij een beter mens wordt.

Bestel dit boek (€17,50) via Bol.com.

Agatha Christie – Kerst met Poirot

Het is kerstavond. De oude Simeon Lee heeft al zijn familieleden uitgenodigd om de kerstdagen op zijn landgoed door te brengen. De avond krijgt een lugubere wending als de heer Lee in een grote plas bloed wordt gevonden. Zijn keel is doorgesneden.

collage agatha christie kerst met poirot

Op het moment dat Hercule Poirot de diepbedroefde familie Lee te hulp wil schieten, ontdekt hij dat niet iedereen onschuldig aan het feestmaal begon die avond. Agatha Christie is dé koningin van de misdaad, en dit is een heerlijk spannend boek om jezelf lekker in te verliezen.

Bestel dit boek (€12,50) via Bol.com

Vonne van der Meer – Decemberverhalen

December is donkerste maand en de lichtste maand. Voor de één een feestmaand, voor de ander een rampmaand. Een jongen van achttien zet nog steeds zijn schoen, met een wortel erin en een bakje water ernaast. Een echtpaar weet niet van elkaar dat ze twee daklozen in hun huis-in-aanbouw van een slaapplaats en proviand voorzien. Omdat het bijna Kerstmis is, durven ze de arme zielen niet weg te sturen. Eén ding hebben de personages van Vonne van der Meer in Decemberverhalen gemeen: ze volgen hun verbeelding.

Bestel dit boek (€10) via Bol.com.

Brenda Novak – Kerstmis in Whiskey Creek

hqn-roman-114-brenda-novak-kerstmis-in-whiskey-creekIedereen in Whiskey Creek herinnert zich Sophia DeBussi als een verwend, vervelend tienermeisje. Ook Ted Dixon heeft geen goed woord voor haar over, sinds ze jaren geleden zijn hart brak en trouwde met de poenerige Skip. Ook al is ze nog steeds de mooiste vrouw die hij kent…

Dan blijkt dat Skip de bewoners van het stadje voor miljoenen heeft opgelicht, en dat hij is omgekomen in een poging te ontsnappen aan de FBI. Sophia, die nooit iets heeft geweten van de praktijken van haar man, blijft berooid achter.

Hoewel Ted liever niet te veel bij haar betrokken raakt, kan hij het niet aanzien dat iedereen zich tegen haar keert. Na lang twijfelen biedt hij haar een baantje als huishoudster aan. Maar met de verleidelijke Sophia continu om zich heen, lukt het hem helemaal niet meer om haar uit zijn gedachten te krijgen. Bovendien lijkt ze oprecht veranderd: ze is zachter en liever, wat haar alleen maar nóg onweerstaanbaarder maakt. Het liefst zou hij alles vergeven en vergeten – en wat is daar een betere tijd voor dan kerst?

Bestel dit e-book (€6,40) via Bol.com.

Joanne Fluke – Gingerbread Cookie Murder

In dit Engelstalige boek zitten 3 moordverhalen die zich afspelen in kersttijd, geschreven door Joanne Fluke, Laura Levine en Leslie Meier. Misdadig leuk! Helaas is het boek nog niet vertaald naar het Nederlands. Van Joanne Fluke zijn trouwens nog meer leuke kerstmisdaadromans verschenen (zoals Sugar Cookie Murder en Plum Pudding Murder), kijk maar eens hier op Bol.com.

Bestel dit boek (€9,49) via Bol.com.

d200b146-d600-4daf-9221-18e5196d6b46

Foto: Sanne Beckmann

 

Nog veel meer kerstromans

Er zijn nog veeel meer kerstromans verschenen, vooral in de Bouquetreeks. Wil je een overzicht van alle kerstromans die je kunt kopen via Bol.com? Kijk dan hier!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Maria Bronkhorst op

    Dank voor je aandacht voor kerstboeken. Leuk! Ik verzamel al jaren kerstkookboeken en boeken over kerst waarin een moord wordt gepleegd. De laatste categorie uitsluitend in het Engels, waaronder dus ook Joanne Fluke.

  2. Ellen Straver op

    De boeken van Mary en Carol Higgins Clark zijn ook leuk en spelen zich allemaal (5 stuks) af rond kerst! Het zijn thrillers maar niet heel eng en lezen heel makkelijk weg.