Kerstmake-up: zo maak je de perfecte smokey eyes

0

Wat is er nou leuker dan een echte ‘glamourous smokey eye look’ met kerst? In deze blog en vlog ontdek je precies hoe je een smokey eye maakt. Ik leg vooral de nadruk op de oog make-up en gebruik producten die een long lasting look garanderen. Ontzettend handig natuurlijk als je na hard je best doen voor je make-up ook nog met bloed, zweet en tranen aan het kerstdiner verder moet.

Een goede basis is het halve werk

Zoals ik net al zei wordt er in het filmpje hierboven vooral de nadruk gelegd op de oogmake-up. Maar dat is uiteraard niet waar het begonnen is. De basis van deze look is de foundation.

Begin met een goede dekkende foundation en concealer

Ik heb de E.L.F Acné Fighting Foundation gebruikt, omdat deze heel mooi dekkend is. Een zwaardere foundation kan heel goed bij een smokey eye, omdat oneffenheden alleen maar afleiden van de eye catchers. Ook heb ik de Super Stay 24h van Maybelline gebruikt als concealer. Ik gebruik dit voor oneffenheden en cirkels onder de ogen voor een ‘flawless skin’.

Ga verder met blush, highlighten en contouren

Daarna ben ik verder gegaan met highlighten, blush en contour. Ik vind het erg belangrijk dat je deze stappen niet overslaat. Je gaat hiermee de schaduw terug brengen in het gezicht. Ik gebruik daarvoor een palet dat ik zelf samen heb gesteld bij Make-Up Studio. Als Ik dit gedaan heb gebruik ik de Mary-Lou Manizer om gedeeltes in mijn gezicht te highlighten. Ik gebruik hierna de blush van het Make-Up Studio palet.

smokey eyes kerst 2

Zet je wenkbrauwen aan

Nu de basis van mijn make-up klaar is, ga ik verder met mijn wenkbrauwen. Persoonlijk vind ik wenkbrauwen ontzettend belangrijk. Vaak wordt het ook verkeerd gedaan. Ik gebruik de Catrice Eyebrow Kit (€3,99), omdat deze mooie koele kleuren heeft.

Wat ik vaak zie is dat wenkbrauwpoeder erg veel warmte bevat terwijl dit totaal onnatuurlijk is! Wenkbrauwen hebben juist een koele kleur, dus als je dit invult met een warme tint zul je snel hele neppe wenkbrauwen krijgen. Voor het aanbrengen van de wenkbrauwen gebruik ik de E.L.F. Small Angled Brush. Om m’n wenkbrauwen lang mooi te houden, zet ik ze nog wat aan met de Maybelline Brow Drama in Medium Brown.

Gouden tip: Laat vlak voor kerst een Spray-tan opbrengen of koop zelf een tanning mousse. Dat geeft een prachtige glow en je hoeft minder foundation te gebruiken.

Glamourous smokey eyes voor kerst

Dan gaan we nu aan de slag met het maken van de smokey eyes. In de vlog helemaal bovenaan deze post zie je precies hoe je dat doet.

Goede kwasten zijn essentieel

Om mijn smokey eye op te brengen, gebruik ik de E.L.F. Professional Blending Eyebrush. Je kunt echt heel erg veel met deze kwast. Ik breng er zelf altijd mijn hele oogmake-up mee op. Ook gebruik ik de E.L.F. Smudge Brush voor de onderkant van je ogen.

screenshot vlog kerst makeup smokey eyes

Smokey eye palet van E.L.F.

Ik heb voor de oogschaduw het E.L.F. palet Everyday Smokey (€12) gebruikt. Voor dat ik de oogschaduw op doe, gebruik ik de E.L.F. Eyelid Primer (ja, ik hou van E.L.F.!). Deze houdt de oogschaduw echt perfect op zijn plek.

Eyeliner & mascara aanbrengen

Na de oogschaduw komt de eyeliner. Tricky thing, maar belangrijk is dat je de lijn dun begint en hem desnoods iets breder maakt. Daarna Gebruik ik de mascara van l’Oréal Volume Million Lashes. Deze mascara heeft een prachtig intens zwarte kleur en veel volume en lengte.

eyeliner opbrengen

Lipstick om het af te maken

Last but not least gebruik ik de lipstick van E.L.F. de Moisturizer Lipstick in de kleur Marsala Blush. Een echte long lasting lipstick! Hij blijft zelfs mooi zitten met eten en drinken, zelfs beter dan de duurdere merken. Geweldig dus voor het kerstdiner.

Finish de look met een spray

Om de look af te maken gebruik ik de E.L.F. Make-up Mist & Set om te zorgen dat de make-up goed blijft zitten. Deze werkt in mijn ogen een stuk beter dan poeder aangezien hij de foundation niet droog en cake-achtig maakt, maar juist heel luchtig.

smokey eyes kerst

Ik hoop dat jullie de vlog leuk vonden en er echt wat aan hebben met kerst. Als je vragen hebt over deze look of andere makeupvragen hebt voor kerst, laat het dan zeker even weten hieronder in een reactie.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Aisha is personal trainer en heeft haar eigen personal training gym speciaal voor vrouwen genaamd: I AM WOMAN. Ze is altijd bezig met lekker eten en een echte Christmaholic! Op 1 januari kijkt zij dan ook al weer uit naar de feestdagen met alle warmte, gezelligheid, lichtjes en creativiteit.

Reageer!