Kersttrend: herfstachtig & into the woods

8

Stel je voor; het is de week voor kerst en je bent met je geliefde, je gezin of je hele familie in de Ardennen of de Alpen. Jullie logeren in een prachtig ingericht chalet in een herfstachtig bos. Buiten is een prachtige veranda waar een kerstboom vol lichtjes, houten meubelen met dekens van nepbont en een gezellige vuurkorf staan. Binnen in het warm en gezellig ingerichte chalet brandt het haardvuur en ruikt het naar warme chocolademelk. Zie je het voor je?

Waan je in een chalet in een bosrijk gebied

De hoofdkleuren zijn prachtig herfstachtig warm; truffelbruin, kerstgroen, zacht oranje en okergeel voeren de boventoon. De toevoeging van decoraties in (wol)wit geeft het geheel een winterse twist. Hoe meer wit je toevoegt, hoe koeler en winterser het geheel wordt. Al met al roept deze kersttrend het gevoel op van buiten zijn in je dikke jas, rondom het winterse chalet op de bosrijke berg, maar dan lekker warm binnen.

Copy of Kaemingk_X16_137collage kerst herfst 2016

Trends kerst 2016: paddenstoelen en een ‘bos-sfeertje’

Dat warme winterse buitensfeertje in huis krijg je door rustieke en natuurlijke materialen te gebruiken. Boomstammetjes en stoere planken met hapjes erop. Leren manden en tassen, een rustiek oude tafel met een warm gekleurd kleed erop. En wat dacht je van oude koffers? Blokken hout, dennenappels, herfstgroen en paddenstoelen maken het ‘bos-sfeertje’ helemaal af.

paddenstoelen kerst

Leuk: begin in de herfst al met versieren!

Het leuke van deze stijl, is dat je hem al vroeg in het jaar in je huis kunt introduceren. De rustieke stijl met warme herfstkleuren staat zelfs in september of oktober al prachtig. Begin met wat windlichten en rustieke kaarsen in de genoemde kleuren en zet een vuurkorf neer of wat houten herfstdecoraties en bosgroen (zoals dennenappels en paddenstoelen).

collage into the woods kerst trends 2016

Leg wat kussens op de bank in het zacht oranje, kerstgroen en okergeel. Later in het jaar voeg je er meer witte decoraties aan toe en kersttakken, kerstlampjes en een kerstboom en je huisje verandert als vanzelf met de seizoenen mee. Zelfs na kerst kun je nog wel wat van je decoratie laten staan, omdat de sfeer gewoon zo gezellig is!

collage kersttrends woods 2016

Bekijk de video bij deze herfstachtige kersttrend

Ik heb – net als voor alle andere kersttrends van dit jaar – een korte video gemaakt, je vindt hem hieronder. Dit filmpje is opgenomen in de showroom van Kaemingk, één van de grootste kerstdecoratieleveranciers van Nederland. Wil je geen enkele van mijn video’s missen? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal!

Is dit een stijl die bij jou past?

En, hou jij wel van warme kleuren als zachtoranje, donker kerstgroen en okergeel? Past deze stijl kerstversiering in jouw interieur? Of vind je het helemaal niks? Jullie meningen hoor ik natuurlijk weer graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

8 reacties

 1. Ik zou er zo kunnen wonen! Wat geweldig! Mijn jongste dochter is gek op de natuur en mede daarom zijn we samen al een tijdje bezig om ons flatje in de stad om te toveren in een warm huisje 🙂 Dit past er precies bij!

 2. Helemaal mijn smaak! Past heel mooi bij onze twee warm oranje muren . En heeeel toevallig heb ik vorig jaar in de sale prachtige houten hangers en okergele kerstballen gescoord bij de Intratuin. Nog even een paar mooie paddestoelen zoeken en ik kan vast beginnen met de herfstsfeer. Van welk merk zijn die drie leuke paddestoelen die samen op de foto staan?

 3. Vind deze look helemaal geweldig!! Zelf heb ik mijn schoorsteenmantel al om getoverd in een Halloween herfsttafereel.
  Dan wel de classy Halloween variant. Dank je voor deze super pagina.

  Tip:
  Koop gladde sier-pompoenen (in alle maten), schoonmaken met een sopje, drogen.
  Dan een witte primer, drogen.
  Verven met spuitlak. (koper, zilver, goud en wit) drogen laten. 2 lagen voor een goed resultaat.
  Behandel de kruin met lijm, en strooi glitters er.
  Een dagje goedkoop knutselen, maar dan heb je wel Halloween op een classy manier.

 4. Henrieke Hommersom op

  Wat leuk dit! Ik heb in de herfst altijd graag herfstversiering en zie mezelf dus ook wel zo’n boom aankleden. Je plaatje heb ik opgeslagen in Pinterest, daar staan alle mooie bomen die ik een inspiratie vind.

  Ik ga je trouwens volgen via Bloglovin want ik wil altijd graag weten wat de nieuwste kersttrends zijn!