Kerstmagie in Disneyland Parijs: wat is er te beleven?

12

Vanaf 11 november 2016 is het kerstmis in Disneyland Parijs. Tot 8 januari 2017 kun je als gast genieten van alle kerstmagie die Disney biedt. Gedurende het kerstseizoen kun je van allerlei kerstgerelateerde activiteiten genieten. De pret begint al zodra je binnenkomt. Beide parken en Disney Village zijn helemaal versierd voor de kerst zoals alleen Disney dat kan.

Kerst in Disneyland Parijs 2016

De attracties in Disneyland Parijs zijn niet versierd voor de feestdagen. In andere parken zoals Walt Disney World en Disneyland Californië wordt dit wel gedaan. Maar ook zonder de versierde attracties is er voldoende te beleven in Disneyland Parijs.

Disney Toegang 2015

De kerstsfeer op Main Street USA

Op Town Square in Disneyland Park staat een grote kerstboom die je direct zo’n heerlijk kerstgevoel geeft. Town Square met het prieeltje is natuurlijk ook helemaal versierd, en samen met de kerstmuziek die door de speakers te horen is, lijkt het wel alsof de kerstman ieder moment de hoek om kan komen.

Disney Kerst 2015 Main Street USA

Wanneer je Main Street USA afloopt richting het kasteel zie je overal de schitterende versiering. Etalages en straatlantaarns zijn helemaal uitgedost en klaar voor de komst van de kerstman. En dan in de verte verschijnt dan het kasteel van Doornroosje. Het kasteel is compleet in kerstsferen gehuld. Voor het kasteel loop je de central hub op. Alle bloemenperken zijn met kerstversiering gedecoreerd en daarnaast zijn ze het toneel voor verschillende Disney-figuren in de sneeuw.

dlp_christmas_2015_castlebynight

Welke kerstactiviteiten zijn er in Disneyland Parijs?

Naast het bekijken van de versieringen is er in Disneyland Parijs natuurlijk nog meer te beleven in de aanloop naar Kerst 2016. Veel van de onderstaande activiteiten vinden dagelijks plaats. Kijk voor tijden en locaties in het programmaboekje dat aan de ingang van de parken te krijgen is. Bij slecht weer kan het daarnaast zijn dat een activiteit wordt afgelast of dat in een andere vorm plaats vindt.

Disney’s Christmas Parade

Hoe geweldig is het om al je favoriete Disney-figuren te zien in een parade die zo van de Noordpool lijkt te komen!? De parade wordt afgesloten met de slee van de Kerstman. De Kerstman neemt deel aan de parade tot aan kerstavond, daarna gaat hij uiteraard terug naar de Noordpool.

Disney Kerst Parade 2015

Tijdens de parade zie je verschillende praalwagens waarop de Disney-figuren staan, samen met het speelgoed en al het lekkers dat klaar wordt gemaakt voor de kinderen. TIP: Wanneer je tussen de huizen in Main Street USA gaat staan, zal het zelfs sneeuwen tijdens de parade!

Dreams of Christmas vuurwerk

Iedere avond wordt in Disneyland Park de dag afgesloten met een groots vuurwerk. Voor de kerst is deze show aangepast met allerlei kerstelementen. Op het einde van de vuurwerkshow sneeuwt het zelfs! Echt geweldig om mee te maken.

TIP: Vanaf de central hub is alles goed te zien. Het kan wel druk worden, dus ben op tijd, maar houd er ook rekening mee dat ouders hun kinderen op de schouders zullen nemen.

Mickey’s Magical Christmas Lights

Wat is er nu magischer dan samen met Mickey, Minnie en de Kerstman de lichtjes in de kerstboom aan te maken? Na het zingen van een aantal kerstliedjes verschijnt de Kerstman die samen met Mickey, Minnie en de gasten de kerstlampjes zal doen oplichten.

Disney Christmas Lights with Santa 2015TIP: wil je vooraan staan? Vaak zijn er meerdere sessies achter elkaar, blijf gewoon hangen na de eerste en loop dan rustig naar het touw toe.

Royal Christmas Wishes

Alle prinsen en prinsessen op het podium, en dan allemaal wensen ze je ook nog eens fijne feestdagen! Zang, dans en een verhaal. Op een leuke manier krijg je zo een warm kerstgevoel.

Disney Royal Wishes Kerst 2015

TIP: aangezien dit op het podium plaatsvindt kan iedereen alles goed zien. Wil je echter een nog beter uitzicht hebben, dan kun je eventueel plaatsnemen op de verhoging die tegenover het Castle Stage ligt. Houd er ook rekening mee dat dwars door het publiek de paraderoute ligt.

Meet & Greet met de Kerstman

Bij kerst hoort natuurlijk de Kerstman. En in Disneyland Parijs heb je de mogelijkheid om met de Kerstman op de foto te gaan. Er zal een flinke rij staan, dus hou er rekening mee dat je even moet wachten. Het gesprek en de foto met de Kerstman zijn zo voorbij. Let wel op dat na Kerstavond de Kerstman weer terug is naar de Noordpool!

dlp_christmas_2015_meetandgreet_santa

TIP: Ga gelijk bij het openen van het park richting het achterste gedeelte van Fantasyland. Dan hoef je niet zo lang te wachten! Je vindt de Kerstman in het Meet Mickey Paviljoen.

Disney-figuren in kerstoutfit ontmoeten

Veel verschillende Disney-figuren zijn terug te vinden in beide parken. Ze hebben wel allemaal een kerstoutfit aan, wat het maken van een foto met je favoriete Disney-figuur een traktatie op zich maakt. Mijn favorieten zijn Donald Duck, Mickey en Minnie en Jack Skeleton met zijn Nightmare before Christmas outfit. Waar de figuren precies zijn, kun je terugvinden in de folder. Voorgaande jaren waren Mickey en Minnie aanwezig in Walt Disney Studios Park.

Disney Kerst 2015 Mickey en Minnie

TIP: de meeste Disney-figuren hebben een zogenaamde Photopass-fotograaf bij zich. Je koopt een Photopass in het park. Alle foto’s die door Photopass-fotografen van jou en je familie en/of vrienden worden gemaakt, zijn vervolgens beschikbaar op een online omgeving. Een extra tip: deze fotograaf of een Cast Member maken ook foto’s met jouw camera of telefoon!

Donald en Arvid kerst 2015

Frozen sing-along en a Royal Welcome

Wat is Kerst en Winter zonder Frozen? Tijdens de vuurwerkshow en in de parade kun je al genieten van verschillende karakters uit Frozen, maar er is meer. Zo kun je in het Chaparral Theater deelnemen aan een Fabulous Frozen Sing-along. Je favorieten karakters uit Frozen zingen dan samen met jou de liedjes uit de Frozen film.

Disney Frozen Sing-along 2016

Gedurende de dag zullen Anna en Elsa vanuit hun koets iedereen welkom heten tijdens de Frozen, a Royal Welcome. Zodra je bekende melodie van Frozen hoort, haast je dan naar de paraderoute. Anna en Elsa zullen met in een koets langsrijden.

TIP: Kijk in de folder voor de juiste tijden. Voor de sing-along zijn er verschillende tijden voor verschillende talen. En het Royal Welcome is voorbij voordat je het weet. Dus ook hier is het aan te raden om goed op de tijden te letten. Een extra tip: aangezien alles wat met Frozen te maken heeft heel populair is, is het aan te raden op tijd op de locatie te zijn, zo voorkom je teleurstellingen bij je kinderen.

Dineren in het park met Kerst en Oud&Nieuw

Tijdens Kerst en Oud-en-Nieuw kun je genieten van geweldige diners in het park. Het Kerstdiner kun je nuttigen op Kerstavond en op Kerstdag. En op Oudejaarsavond is er ook nog een diner. Veel restaurants bieden deze optie aan. Het is aan te raden op voorhand te reserveren. Uiteraard zijn er ook nog de verschillende counter service restaurants. Hier hoef je niet te reserveren, maar het kan er wel druk zijn. Kijk in de folder voor openingstijden.

TIP: Wanneer reserveren noodzakelijk is, doe dit dan ook tijdig. Dit kan alleen maar via de telefoon. Hier lees je meer over dineren tijdens kerst en dineren tijdens Oud-en-Nieuw.

Kerst in Disney Village

Niet alleen de parken zijn helemaal omgetoverd in een kerstsfeer, ook Disney Village heeft een laagje Disney Kerstmagie ontvangen. In de restaurants vind je speciale kerstgerechten en verspreid over Disney Village zijn kleine standjes geopend waar je allerlei lekkere dingen kunt kopen.

Disney Village Booth Kerst 2015

TIP: Nagerecht in het restaurant? Dat kan! Maar het is nog leuker om langs de stands in de Disney Village te lopen en daar wat lekkers te kopen. Een versgebakken wafel, een suikerappel, wat chocolade. Genoeg keus voor iedereen.

Kerst in Disney hotels in Parijs

Uiteraard kunnen ook de Disney-hotels niet achterblijven. In de lobby’s van de verschillende hotels vind je overal kerstbomen. Het is alleen al een genot om langs deze hotels te lopen en een kijkje te nemen naar wat ze allemaal hebben gedaan qua kerstdecoratie. Iedere boom is aangepast aan het thema van het hotel.

Disneyland Hotel Lobby Kerst 2015

TIP: de hotels kun je ook bezoeken als je geen gast bent. Je kunt dus toch kijken naar al het moois. Een extra hotel tip: Er liggen veel goedkope hotels op korte afstand van het park. Je kunt dan eenvoudig met de auto of openbaar vervoer naar het park gaan. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op Booking.com.

Hotel New York Lobby Kerst 2015

Zou jij Kerst in Disneyland Parijs vieren?

En jij? Al eens in een Disney Park geweest in de periode voor of zelfs tijdens Kerst? Of staat het nog steeds op je verlanglijstje? Ik hoor het graag van je!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Arvid Bux is gadgetfreak en Disney-fan. Op Christmaholic.nl schrijft hij over Disney, gadgets & apps rondom Kerstmis. Op Travel to the Magic deelt Arvid het laatste nieuws en inspiratie ondom de Disney-parken.

Reageer!

12 reacties

 1. Een heel leuk en uitgebreid blog voor de liefhebbers van Disneyland Parijs! Goede info ook en veel herkenbaar aangezien wij (dochter en ik) in 2003 daar rond Halloween zijn geweest. Alleen trekt het mij vandaag de dag totaal niet meer en vind ik zelfs de laatste Disney-films niet om over naar huis te schrijven (een en al musical). Geef mij van de oude klassiekers maar. En ik blijf toch ook dat in de Franse taal heel heel on-Disney’s vinden en houden (is maar mijn gevoel hoor). Voor mij dochter (die de trip van drie dagen toen met een kleurwedstrijd van de Blokker had gewonnen) was het uiteraard machtig, maar door haar leeftijd (toen 9 jaar) en grootte kon en mocht zij in weinig attracties, maar heeft toch haar tijd van haar leven gehad. Je had haar moeten zien rennen en vliegen door de parken heen met haar Disney handtekeningenboekje om van iedereen dat getekend te krijgen, prachtig gewoon.

 2. Ik ben meerdere keren in Disneyland Parijs geweest, en ook 3x tijdens de kerstperiode. Het park heeft altijd al iets magisch, maar vanaf november is het een grote (kerst)droom.
  Wij waren zo’n fan dat we zelfs een jaarabonnement hebben gehad!
  Als ik dit artikel lees, begint het alweer helemaal te kriebelen……..

 3. Ik ben er afgelopen weekend nog geweest… er waren in de winkeltjes al best wat kerstartikelen te verkrijgen… Ik spaar zelf “tinkerballen”… ornamenten voor in de boom en heb weer een mooie gekocht :o)
  Zijn die Frozen dingen er ook nog in de kerstperiode? Ik dacht dat die royal welcome en singalong alleen tijdens de frozen summer fun waren (die dus afgelopen weekend afliep).
  Heb de singalong niet gezien, maar die royal welcome was ook erg leuk… Let it go wordt in allerlei talen gespeeld en alle kleine meisjes staan in volle aanbidding te zwaaien naar de koets….
  Disney met kerst ook lang geleden gedaan…is wel echt mijn favo tijd om naar Disney te gaan hoor… dan is alles extra magisch!
  Oh en mensen die in de partner hotels van Disney verblijven (wij zaten in B&B, prima hotel!) en die niet met de pendelbus naar het park willen maar met de auto… een dag parkeren kost EUR20!
  En houd rekening met hele lange rijen voor de security checks… alles moet door de scanner (het is net de douane bij schiphol)…

  • De Frozen elementen komen met de kerst weer terug. Aangezien op 1 oktober het Halloween/Thanks Giving seizoen begint (tot de 31ste) hebben ze een ‘rust’-pauze ingelast.

   De winkels liggen inderdaad al behoorlijk vol. En het winkeltje in het kasteel verkoopt altijd kerstspullen.

   Parkeren is inderdaad duur en is onlangs duurder (nu dus 20 euro) geworden. Wij hebben gelukkig een AP en kunnen gratis parkeren (hoe lang nog). Ik raad inderdaad altijd om de pendelbus te pakken of OV.

   Security Checks hebben ze nog niet veel kaas van gegeten in DLP. Het zou allemaal een stuk efficiënter kunnen. Maar goed, veiligheid boven alles!

   • Toevallig nog een discussie met m’n zwager gehad over de parkeerkosten… die zei dat het in februari van dit jaar nog goedkoper was en geloofde niet dat het nu 20€ was… wij dachten al dat hij het niet goed gezien had…
    Maar is dus recentelijk duurder geworden. En ach ja die security…
    Ik ben blij dat ze het doen want je loopt daardoor met een gerus gevoel in de parken 🙂