Kerstknutselen: 5x Olaf van Frozen maken

0

Als je aan Disney denkt en aan Kerst, dan komt de populaire winterfilm Frozen natuurlijk meteen in je gedachten op! De ster uit deze film is wat mij betreft niet Elsa of haar zus, maar de vrolijke, gezellige sneeuwpop Olaf. In deze blog laat ik diverse manieren zien waarop je zelf of samen met je (klein)kinderen een leuke versie van Olaf in elkaar kunt knutselen.

1. Olaf van Frozen haken

collage olaf sneeuwpop haken frozen

Hoe tof is deze gehaakte sneeuwpop? Hij is verzonnen door ChiWei van One Dog Woof. En het patroon, in feite een hele lange beschrijving (in het Engels) van alle losse onderdelen, kun je hier gratis bekijken. Zelf heb ik nog nooit gehaakt, dus ik heb geen idee hoe makkelijk of moeilijk dit is. Mocht je ervaring hebben, laat zeker even een reactie achter! Maar het resultaat is in ieder geval echt superleuk. Een echte zelfgemaakte Olaf-knuffel om je Disney Kerst compleet te maken.

2. Olaf maken van een oude sok

collage olaf van sok makenDeze is echt perfect om samen met je kids te doen. Je hebt een oude witte sok nodig, rijst, zwart en oranje vilt, doorzichtige haarelastiekjes, wattenbolletjes of andere fluffy balletjes voor de voetjes, oogjes (te koop bij hobbywinkel) en een lijmpistool. Eigenlijk heb je geen beschrijving nodig, want heel moeilijk is het niet. Maar tijdschrift Vriendin heeft het voor je op een rij gezet, mocht je het toch even willen nalezen.

3. Eetbare Olaf maken van fondant

Maak je graag taarten of cupcakes? Dan is deze eetbare Olaf – gemaakt van fondant – superleuk als decoratie om de taart of cupcake helemaal af te maken. In onderstaande video laat ‘Happy Baker’ stap voor stap zien hoe je Olaf in elkaar knutselt. Niet heel moeilijk, want ze doet het heel goed voor, maar wel even wat werk! Het is voor deze DIY handig als je een cupcake- of taartversierset met plastic gereedschapjes hebt. Die koop je voor een paar euro bij de Action of Xenos.

4. Olaf maken van wc-rol

Do you wanna build a snowman? Deze versie van onze geliefde sneeuwpop is ideaal om samen met je kleintje te maken. Pelpina ging je voor en creëerde samen haar zoontje deze kerstknutsel van een wc-rol, wit papier, wat knoopjes, verf, takjes, fuzzy stick en een zwarte pen. De complete beschrijving van deze Olaf vind je hier.

5. Eetbare Olaf van marshmallows

collage olaf van marshmallows makenHoe cute zijn deze eetbare Olafjes? Leuk voor een winterse traktatie of als lekkernij tijdens de kerstvakantie voor je kinderen. Ze zijn gemaakt door Jill van Kitchenfunwithmy3sons.com. De beschrijving is in het Engels, maar het is niet zo heel moeilijk te volgen.

De armpjes en haartjes zijn gemaakt door een toffee te smelten in de magnetron en plat te maken. Vervolgens zijn daar de ‘stokjes’ uitgesneden. Als je ze de onderdelen op elkaar legt wanneer ze nog warm zijn, zit het stevig vast als het geheel is afgekoeld. Hier vind je de volledige beschrijving! Witte marshmallows koop je vanaf oktober o.a. bij de Xenos.

Welke Olaf ga jij maken?

Zit er een leuke Olaf voor je bij om te maken, misschien wel samen met je (klein)kinderen? Deel het zeker even in een reactie helemaal onderaan deze pagina. Vind ik superleuk om te lezen!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!