Beleef de Kerst bij Tuincentrum Leurs!

13

Deze week was ik bij de feestelijke, besloten opening van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs in Venlo. En wat voor een opening! Tuincentrum Leurs is in een compleet nieuwe jas gestoken. Er is een nieuw gedeelte bijgekomen van ruim 4000 m2 met daarin ook een compleet vernieuwde kerstafdeling. En ik kan je nu al verklappen: die is een bezoekje (of twee, of drie) meer dan waard!

Virtual Tour Kerstshow Tuincentrum Leurs 2016

Vanaf nu kun je een hele speciale virtuele tour doen door de kerstshow van Tuincentrum Leurs. Klik op de foto hieronder om naar de virtuele tour te gaan. Beweeg je telefoon naar links en rechts en naar boven en beneden om de show te bekijken. Op je computer gebruik je de muis om door de kerstafdeling te wandelen. Veel virtueel plezier!

virtual-tour-leursKersthuisjes en kerstdorpjes

De kerstshow bij Tuincentrum Leurs is vanaf 29 september t/m 8 januari open. Als je binnenkomt word je meteen getrakteerd op prachtige kersthuisjes en -dorpjes. En ik moet zeggen: die hebben ze op een hele originele manier gepresenteerd! In het begin staan ze in stoere kratten, waardoor het lijkt alsof de dorpjes zich in een soort ‘schuur’ bevinden. En verderop zijn ze verstopt in een soort bomenlandschap.

Traditionele & klassieke kerstversiering

Uiteraard is er aan traditionele kerstdecoratie geen gebrek. Kerstrood, goud, zilver, wit: you name it, het is er. En overal in de show vind je bewegende beestjes. Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld een ijsbeer op een slee, getrokken door hondjes. Super leuk voor de kleintjes!

Versieringen in schoolbordstijl heb ik ook in diverse vormen gezien. Leuk om je eigen boodschap op te schrijven of iets kerstigs op te tekenen. Als je door de kerstshow wandelt word je voortdurend verrast door kerstverlichting. In de ene boom hangt clusterverlichting, in de andere vind je juist allemaal losse lampjes. En soms hangen de lampjes in slierten van het plafond naar beneden. Perfect om inspiratie op te doen. Er is trouwens ook kerstverlichting in allerlei originele vormen, zoals flessen en flikkerende ‘nepkaarsen’.

Landelijke kerstdecoratie

Liefhebbers van landelijke woonstijl kunnen hun hart ophalen bij Leurs. Er zijn ontzettend veel kerstdecoraties te vinden in allerlei natuurlijke tinten. Veel wit, veel hout, maar ook prachtige en originele kleurcombinaties zijn er te vinden. Deze kerstshow laat overigens goed zien dat iedere kleurencombinatie op diverse manieren in je huis past. Of je nou van modern en strak of juist van landelijk houdt; het kan allemaal.

Oktoberfest & treintje voor de kleintjes

Niet alleen is het restaurant van Tuincentrum Leurs recentelijk compleet vernieuwd (en het is echt prachtig, stijlvol en modern geworden). Er is ook een gezellige ‘stube’ in Oktoberfest-stijl midden in de kerstshow gecreëerd. Daar kun je lekker genieten van een kopje goulash-soep, een pretzel of een versgebakken wafel. Naast de stube rijdt – met een flink tempo! – een treintje rond speciaal voor de kids. Over het spoor gebogen staan glinsterende lichtgevende bomen en betoverende muziek klinkt door de luidsprekers.

Winters met blauw & koper

Mijn favoriete ‘afdeling’ binnen deze kerstshow, is het stuk waar het wel lijkt te vriezen! Ijzige kerstballen, bewegende ijsberen, een gezellige kerstman op zijn slee, draaiende kerstbomen met kleine beertjes eronder. Prachtig om te zien! En wat te denken van de schitterende kerstdecoraties in ijswit, blauw, zilver(grijs) en koper. Een supermooie combinatie!

Ook vond ik op deze afdeling allerlei leuke huisjes en houten kerken tegen voor in je vensterbank. En zie je de zwart-koperen half open ballen op de foto hieronder? Dat zijn theelichthouders! Je kunt ze ophangen aan het plafond bijvoorbeeld. Of – doe eens gek – in je boom met een neptheelichtje erin. Origineel!

Romantisch met pastels

Natuurlijk is er bij Leurs in Venlo ook voldoende te vinden voor fans van de romantische stijl. Het laatste gedeelte van de kerstshow staat boordevol pastelkleurige kerstdecoraties. Boven een tafel hangen tientallen prachtige kerstballen aan lieflijke linten. Ook hangen er schattige dromenvangers te stralen. De pastels worden mooi gecombineerd met een wat dieper warm rood. En hier en daar heb ik zelfs parelmoerglans en schelpen gespot!

Een korte video-impressie van de show

Ik bezocht deze show samen met Arvid en hij maakte allerlei videofragmentjes die ik in een gezellig filmpje aan elkaar heb geknoopt. Bekijk de video-impressie hieronder (komt straks betere, embedded versie).

Kerstshow Tuincentrum Leurs 2016: echt een belevenis!

Ik was écht positief verrast door de prachtige nieuwbouw en de mooie nieuwe kerstshow. Brede paden, veel inspiratie en overal wow-momentjes gecreëerd waar je even bij stil wil staan. Als je het mij vraagt dekt het woord ‘tuincentrum’ de lading eigenlijk al lang niet meer. Leurs is inmiddels meer een lifestyle center met niet alleen planten en meubels voor in je tuin, maar ook een prachtig restaurant, meubels voor in huis en duizenden vierkante meters inspiratie om het najaar en de winter in je huis te brengen.

collage-arvid-en-sasDe komende maanden organiseert Tuincentrum Leurs trouwens diverse leuke activiteiten. Zo komen tussen 29 september en 3 oktober prinsessen Elsa en Anna van Frozen langs. Ook kun je een workshop kerststal maken volgen. Hou de agenda in de gaten voor meer kerstige activiteiten!

Wat vind jij van de kerstshow bij Tuincentrum Leurs?

Natuurlijk ben ik weer heel nieuwsgierig naar jouw mening. Wat vond je van dit verslag? Hoe komt de compleet vernieuwde kerstshow van Leurs op jou over? Als je een beetje in de buurt woont van Venlo, dan hoor ik ook graag of je een bezoekje gaat brengen aan dit tuincentrum. Ik vind het de drie kwartier reizen vanuit Eindhoven in ieder geval meer dan waard!

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Leurs tot stand gekomen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

13 reacties

 1. Ik kan niet wachten om te decoreren!!! Kerstmuziek op shuffle en morgen maar eens naar Coppelmans in Valkenswaard gaan!! Christmas Crazy

 2. Oh, wat heerlijk om het alles weer te lezen en te zien! (Ik lees altijd, maar geef nou bijna nooit eens een reactie 😮 )
  Morgen gaan wij een kerstboom erbij halen, dan hebben we dit jaar 3 grote kerstbomen in onze woonkamer!
  Nee, woon niet in een villa haha, gewoon in een rijtjeshuis. Oke, de secretaire moet even naar zolder en een hoop moet verplaatst worden, maar hey.. 3 kerstbomen! 😀 Fijne voorbereiding allemaal en blijf alsjeblieft meer schrijven en foto’s posten, want ik geniet er volop van!

  • Ah wat leuk om te horen dat je alles leest! En supertof dat je een reactie achterlaat :D. Don’t worry, ik blijf zeker schrijven en posten!

   Enneh, ik snap het helemaal dat je 3 kerstbomen wil hoor. Hier moet de tv zelfs wijken voor de kerstboom (ik woon klein). Maar dat heb ik er graag voor over hoor haha!

 3. Oh wat gezellig! Helaas is dit vanuit Amstelveen iets te ver en staan er al wat andere plannen op de agenda, maar ik word hier toch zo kersterig van, hè? Blijf maar komen met je blogs hoor, ik lees (en geniet) van alles!

 4. Wij waren er donderdagavond en hoewel we het ontzettend naar ons zin hebben gehad, vond ik het vergeleken met vorig jaar een beetje tegenvallen. Het assortiment leek minder uitgebreid dan vorig jaar, ik miste een hoop dingen. Ik heb bijvoorbeeld maar 1 soort kerstmuts gezien, terwijl er vorig jaar een compleet kerstmuts-assortiment was. Op zich geen ramp, maar al die dingen samen vond ik gewoon een beetje jammer. Daarbij miste ik de geweldige opening van vorig jaar met een speech, optreden, hapjes en drankjes. Kan heel goed zijn dat dat er nog steeds was (omdat je het hebt over een besloten opening), maar dat het dan nu blijkbaar niet voor iedereen op deze manier geopend werd, vond ik een gemis. Verder kei mooi ingericht en versierd, ik kwam helemaal in de stemming! <3

  • Wat jammer Yvette! Ik ben er vorig jaar niet geweest, maar het jaar ervoor wel en ik vond het dit jaar echt mooier dan toen. Ik begrijp wel wat je bedoelt met dat het assortiment minder uitgebreid lijkt. De paden zijn heel breed en de decoraties liggen allemaal tegen de muren. Er wordt niet zo heel veel gepresenteerd op bomen en in bakken, dus je moet echt goed zoeken naar de kerstversieringen en echt langs de wanden lopen. Ik gok dat dat het is. Maar wie weet, misschien wordt het allemaal nog wel aangevuld! 🙂

 5. Wij zijn het hele jaar wel bezig met kerst. Nieuwe ideeën opdoen en knutselen etc. We zijn al naar de opening van tuincentrum Schmitz en Daniëls geweest en gaan vandaag naar tuincentrum Leurs.
  Heerlijk!! We luisteren onderweg kerstmuziek en heerlijk meezingen. Ik ben er nog nooit geweest dus ben echt benieuwd. Ik ben en blijf een klein kind wat kerst betreft, er is niks magischer dan kerst. Laat de blogs maar komen ik geniet er van.

 6. Ben Gelaudemans op

  Ik moet zeggen dat het een meer dan schitterende kerstuitvoering is wat zeg ik het is het paradijs waar alles is begonnen veel ruimte om te lopen , zeer groot en ruim assortiment als kerstman voel ik mij hier thuis .

 7. Gisterochtend voor het eerst bij tuincentrum Leurs geweest. En ik was er zeker niet alleen….
  Een mooie kerstshow, hoewel ik het wel wat hokkerig vond. Maar de paden zijn inderdaad breed, en ik verwacht dat het op minder drukke dagen daardoor ook wel prettig rondkijken is.
  Het was mijn 5e Kerstshow dit jaar, en tuincentrum Leurs staat welverdiend in mijn top 3!