Kersttrend: Palazzo Chic met parelmoer & roze

7

Hou je van luxe? Hou je van pastelkleuren en poedertinten? En is oudroze een van je favoriete kleuren? Dan is deze nieuwe kersttrend misschien wel iets voor jou!

Elegant, chique & luxueus

Stel je een groot Italiaans landhuis voor, met marmeren vloeren en hoge plafonds. Deze stijl kerstdecoratie tovert je huis om in precies die chique Palazzo-sferen! De hoofdkleuren zijn parelmoer, oudroze en de trendkleur Marsala (dieprood). En om het geheel wat moderner en stoerder te maken vind je ook matte en glimmende zwarte decoraties terug in deze kersttrend.

collage palazzo chickerst trends 2016coppelmans nuenen kerst 2016Parelmoerglans & echte schelpen

Het meest bijzondere aan deze kersttrend, vind ik het gebruik van schelpen en natuurstenen. De parelmoerglans van deze prachtige natuurproducten geeft het geheel echt die elegante en luxueuze uitstraling passend bij een Italiaans landhuis. Ook echte parels en woondecoraties met parelglans passen perfect bij het thema.

parelmoerglans echte schelpen kerst 2016kersttrends 2016 parelmoerschelpOverdadig gedekte tafels

Dit is nog eens een centerpiece! Op grote hoogte met veel kerstballen en schelpen. En glimmende diertjes erboven op. Een echt kerstgevoel krijg ik er niet van, maar bijzonder is het wel.

Copy of Kaemingk_X16_164schelpen zachte stoffenShimmer, shine & kunstbloemen

En wat is elegantie en luxe zonder shimmer & shine? Bij deze stijl horen glanzende vazen en waxinelichthouders, kussens met lovertjes of glitter en zachte aaibare kleden in oudroze en marsala. Ook luxueuze kerstdecoraties met marmereffect passen er perfect bij. Houd je van kunststofbloemen in je boom? Dan kun je in deze stijl kerstdecoratie helemaal los! Op de boom hier rechtsonder zijn ze wat mij betreft net iets te ver gegaan, maar het idee is duidelijk.

collage kersttrends palazzo chic 2016Bekijk de video bij deze kersttrend

In de showroom van Kaemingk, de grootste kerstdecoratieleverancier van Nederland, heb ik naast foto’s ook een filmpje gemaakt van deze trend! Je bekijkt de video hieronder. Wil je geen enkele van mijn video’s missen? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal!

Is dit jouw kersttrend voor 2016?

En, is dit ‘m helemaal voor jou? Vind je de combinatie van parelmoer, roze en marsala-rood prachtig en hou je wel van chique en luxueus? Ik hoor het graag! Ook als je het echt helemaal niets vindt mag je natuurlijk gerust je mening geven in de reacties hieronder. Zoveel mensen, zoveel meningen, toch?

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

7 reacties

  1. Nee , sorry dit vind ik geen kerst. Hou meer van traditioneel , en het stoere van vorig jaar. De geblokte / Schots geruite kussentjes kunnen wel alweer op de bank en kaarsjes / geurige olie wordt alweer volop gebruikt. Mmmhhhh heerlijk de laatste 3 maanden vh jaar .

  2. Ik heb wel wat parelmoerglanzende ballen (crème, roze etc.) in m’n bonte boom hangen, maar ook ik ga meer voor het warme, traditionele. Kaarsen branden hier al weer volop en de herfstaankleding (dennenappels e.d.) liggen weer verspreid.

  3. Ik vind er prachtige spullen bij zitten. Die schelpen zijn erg mooi. Natuursteen ook maar dat kan je allebei gewoon het hele jaar als deco gebruiken en dat doe ik ook al. In de boom vind ik het niet zo passen. Ballen met parelmoer glans vind ik wel mooi voor in de boom. Van deze trend gaan er zeker wel dingen in huis (minder in de boom) komen bij mij.

  4. Nee dit is voor mij totaal geen kerst, en ik ben gek op rose hoor maar gewoon niet met Kerstmis.
    Schelpen vind ikmoom totaal niets winters hebben, die horen in de zonmer bij de decoraties.
    Ik heb ook erg moeten lachen om het filmpje ik kreeg er een geschreven tekst bij die wat jij zei omzette in geschreven tekst, alleen klopte er niets van hahaha (ik heb dat nog nooit erbij zien staan.

  5. I LOVE IT!!! Die witte pauw…die móet ik hebben! En die witte vogeltjes op het centerpiece…! Nu nog op zoek gaan waar ze te koop zijn!