Gezellige & knusse kerstshow bij Tuincentrum Coppelmans

11

Afgelopen weekend ging de kerstshow van één van mijn favoriete tuincentra open: Coppelmans in Nuenen. En natuurlijk was ik er als de kippen bij om te zien wat ze dit jaar weer voor kerstmoois tentoongesteld hebben. In deze blog vind je weer een uitgebreid fotoverslag!

De meest knusse kerstshow van Nederland

In tegenstelling tot veel andere kerstshows, heeft Tuincentrum Coppelmans in Nuenen geen enorme hoogte en brede paden. Het is een wat ouder pand, maar dat is voor de kerstafdeling juist een pluspunt! Wat mij betreft is deze show de meest gezellige en knusse van allemaal (voor zover ik dat kan inschatten natuurlijk, want ik ben nog lang niet overal geweest). Je loopt van kerstkamer naar kerstkamer en wordt van boven tot onder helemaal ondergedompeld in de kerstsfeer.

Stoer en industrieel

Waar de show voorgaande jaren vrij klassiek en romantisch was – met veel ronde tafels en doeken van het plafond gedrapeerd – is hij dit jaar wat hoekiger en stoerder. En dat vond ik heel goed passen bij de kersttrends van het jaar én de woonstijl van nu. Want industrieel en stoer is natuurlijk helemaal in.

dsc_0978-2Heerlijke kerstgeuren

Zoals ieder jaar ruik je in iedere sfeerkamer bij Coppelmans Nuenen ook een andere kerstgeur. En dat geeft echt nét wat extra’s aan de kerstbeleving vind ik. De geuren kun je trouwens ook kopen, in de vorm van geurzakjes, -stokjes of kaarsen. Onze favoriete geur was Merry Morning, die vind je in de ‘groene kamer’.

dsc_0963-2 Warme kleuren & bossfeer

Helemaal passend bij de trends van dit jaar, vind je bij Tuincentrum Coppelmans veel decoraties in warme kleuren. Dieprood, bruin, okergeel, oranje. Het is er allemaal!

Ook het bossfeertje zoals we dat kennen van de herfstachtige kersttrend ‘Into the Woods‘ is prachtig neergezet. In deze sfeerkamer zie op de achtergrond een prachtig uitgelichte foto, en daardoor lijkt het net alsof de zon heel laag aan de hemel staat en de grassen gloeien.

Gold & Brown Baby!

Overigens is er ook een kamer compleet in het teken van goud. Lichtgoud, warmgoud, okergeel, diep goud, glitterend goud. Als je van goud houdt, zit je hier dus wel snor. Dat zelfde geldt voor bruin: lichtbruin, donkerbruin, truffelbruin, maar ook koper en brons. Alles is er!

dsc_0982-5dsc_0006-2Veel winters wit & blauw

Als je gek bent op winterse decoratie, dan moet je deze kerstshow echt een bezoekje brengen. Ik geloof dat ik wel vier sfeerkamers gezien heb met winterse kerstdecoratie. Wit, blauw, lichtgroen (eucalyptus), zilver.. Op allerlei manieren met elkaar gecombineerd, dus voldoende inspiratie.

Romantisch & chique

En uiteraard is er voor de liefhebber van romantische kleuren en sferen ook vanalles te zien en beleven. Denk bijvoorbeeld aan de roze-witte kamer van je meisjesdromen (die wij overigens de Barbiekamer hebben gedoopt).

Maar ook een wat klassiekere kamer met veel marsala-rood, paars, licht goud, parelmoer en schelpen. Gecombineerd met zwart vormt dit een super chique en stijlvol geheel.

Gezelligheid in Nuenen (Noord-Brabant)

Hoewel er een gezellige koffiehoek is (met gratis koffie!) bij Tuincentrum Coppelmans in Nuenen, kun je er helaas niets eten. Maar laat dat je vooral niet tegenhouden om deze kerstshow te bezoeken, want hij is écht de moeite waard. En op 3 minuten lopen ligt de Watermolen van Opwetten, een superleuk restaurant waar je een drankje kan doen, heerlijk kan lunchen of dineren met uitzicht op de landerijen.

dsc_0029-3Het centrum van Nuenen is daarnaast ook een aanrader. Gezellige winkeltjes, restaurantjes en pleinen. En wist je trouwens dat Vincent van Gogh jaren in Nuenen gewoond en gewerkt heeft? In Vincentre beleef je het Nuenen uit de tijd van Vincent. Je kunt er dus moeiteloos een dagtrip van maken.

Wat vond jij van deze kerstshow?

Natuurlijk ben ik weer reuze nieuwsgierig wat je van deze kerstshow en de foto’s in dit verslag vindt! Welke van alle kamers lijkt jou – als je op mijn foto’s afgaat – het mooist? En laat het vooral weten als je een bezoekje gaat brengen of hebt gebracht aan Coppelmans in Nuenen. Of natuurlijk aan een andere vestiging van Tuincentrum Coppelmans. Ik ga altijd naar Nuenen omdat het lekker dichtbij is, maar er zijn nog veel meer vestigingen met ieder hun eigen stijl kerstshow!

Dit artikel is in samenwerking met Tuincentrum Coppelmans tot stand gekomen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

11 reacties

  1. Wat prachtig! Mooi aangekleed. Het lijkt me een feestje om daar doorheen te wandelen. Ik kan serieus niet kiezen welke kamer ik het mooist vind. Ze hebben allemaal iets! Jammer dat het tuincentrum zo ver weg is.

  2. Helemaal mijn smaak, prachtig! Alleen een beetje te ver voor ons, maar vind het zo leuk dit in jouw blog te lezen en zien! TY!

  3. Marjolein Beurskens op

    Ik ga binnenkort ook naar Coppelmans, lekker op de fiets en op mijn dooie gemakkie alles bekijken en bedenken wat ik voor dit jaar wil aanschaffen. En dan nog een keer erheen om het te kopen!!

  4. Vorig jaar voor het eerst Coppelmans Nuenen bezocht (en wezen lunchen in de watermolen 🙂 ) en we hebben er een nieuwe traditie bij! Wat een prachtige kerstshow. Dit jaar tijdens het openingsweekend ook Leurs bezocht en die is ook schitterend, maar vonden Coppelmans vorig jaar toch echt de mooiste kerstshow die we bezocht hebben. Ben benieuwd hoe hij dit jaar is; kan niet wachten om te gaan! De blog en foto’s beloven wederom heel veel moois. Saskia bedankt ook weer voor alle leuke tips en blogs; ben fan!

  5. Ik ben vandaag met mijn moeder bij coppelmans geweest. Omdat we uit Zuid Limburg komen maakten we er echt een dagje uit van, super gezellig! EN wat een mooie show! We hebben ervan genoten, dankjewel voor je goede tips.