10 ‘vreemde’ eigenschappen die alle kerstfans hebben

24

Vind jij jezelf – net als ik – een echte Christmaholic? Begin jij in hartje zomer al na te denken over je kerstversiering en kijk je stiekem al weer uit naar de herfst – als de eerste kerstshows weer open gaan? Dan herken je je vast wel in een paar van onderstaande eigenschappen die alle kerstfans hebben!

Net als vorig jaar heb ik een rijtje gemaakt met #confessionsofachristmaholic. Je hebt er een paar wellicht al eens langs zien komen op Facebook of Instagram. Ik ben benieuwd: in welke van deze dingen herken jij jezelf?

1. We kopen ieder jaar weer nieuwe kerstspullen

Hoeveel dozen heb jij inmiddels verzameld? Wij moeten onderhand een schuurtje huren ergens om plek te bieden aan al die kerstspullen. En toch koop ik ieder jaar weer iets nieuws. Omdat het zo leuk is, omdat het onderdeel is van het kerstplezier. En omdat ik het gewoon níet kan laten…

confessions5fb

2. We zijn al lang voor Sinterklaas met Kerst bezig

Hoezo, wachten tot die ouwe knar met z’n tabberd weer terug naar Spanje is? Wij zetten het liefst de kerstboom al voor 5 december op. En we vinden het heerlijk om in oktober en november al kerstshows te bezoeken. Over Kerst praten mag je bij ons eigenlijk het hele jaar door wel.

confessions1

3. We houden van de Herfst!

Yay! Herfst! Als de blaadjes van de bomen vallen, breekt het mooiste seizoen van het jaar aan! Natuurlijk houden we ook wel van de lente hoor, en teveel regen hoeft nou ook weer niet. Maar de herfst en de aanloop naar kerst is gewoon de allergezelligste periode van het jaar.

confessions9fb

4. We verzamelen het hele jaar door kerstplaatjes op Pinterest

We love, love, love Pinterest. Het hele jaar door verzamelen we er de mooiste kerstplaatjes. Natuurlijk om inspiratie op te doen voor ons eigen huisje. Maar ook gewoon om te genieten van die heerlijke kerstsfeer en even heerlijk weg te dromen.

confessions6fb

5. Ons lievelingsliedje is toch echt een kerstliedje

Ik hou heel erg van muziek, en ik heb allerlei favoriete liedjes. Maar mijn aller-aller-allerlievelingsliedje blijft toch echt Driving Home for Christmas van Chris Rea. En zelfs in de zomer kan ik er naar luisteren! As a matter of fact, ik zet ‘m nu ook weer even op. Van kerstmuziek word je gewoon intens gelukkig!

confessions4fb

6. We hebben liever kou dan hitte

Geef mij maar liever een ijstijd dan een hittegolf. Met 35 graden maak je ons echt niet blij. Oké misschien is min tien een beetje overdreven, maar sneeuw en ijs maken ons Christmaholics erg blij!

confessions3FB

7. We hebben altijd een kerstcd in de auto liggen

Meezingen met de kerstliedjes van Michael Bublé! Dat kan het hele jaar door hoor. Ligt er bij jou ook altijd een kerstcd’tje in je auto?

confessions7fb

8. We veranderen in een klein kind als het sneeuwt

Oohh het wordt ineens allemaal zo mooi wit buiten. En die dwarrelende sneeuwvlokjes, het heeft echt iets magisch. Als het gaat sneeuwen, dan móet ik gewoon naar buiten. Snowboots aan, dikke jas, handschoentjes en genieten!

confessions2FB

9. Als onze vrienden iets over Kerst zien op Facebook, taggen ze ons

Dansende kerstkatten, plaatjes waarin wordt afgeteld naar kerst, leuke kerstplaatjes op Christmaholic, als er iets langskomt over kerst op Facebook – en ook op nieuwssites of wat dan ook – sturen mensen het altijd aan me door. Heb jij dat nou ook?

confessions8fb

10. We vinden de voorpret het allerleukste

En ja, Kerst zelf is natuurlijk prachtig, maar stiekem genieten we nog het meest van de aanloop naar kerst. Van de voorbereidingen en de voorpret. Van het versieren, het kopen van de cadeautjes en het bedenken van het kerstmenu. Want na die twee kerstdagen is het allemaal in één klap voorbij. En dan moeten we weer zoveel maanden wachten tot we weer mogen beginnen met die voorbereidingen…

confessions10fb

Wat is voor jou herkenbaar?

En, welke van deze eigenschappen heb jij ook? Is het allemaal herkenbaar of zijn er slechts een paar op jou van toepassing? Laat het weten in een reactie! Oh en vorig jaar heb ik trouwens ook zo’n lijstje met confessions gemaakt, die lees je hier terug.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

24 reacties

 1. Ja ik herken ze allemaal. Ik zoek alleen niet alleen pinterest maar ook op andere plekjes naar leuke ideeeen. Interveniënt meevecht te lang!!!

 2. Herken ze allemaal. Ik zoek echter niet alleen naar plaatjes op pinterest maar ook op vele andere plekjes. O het duurt me echt te lang voordat het zover is!!!

 3. Ben er helemaal schuldig aan! En dat kan mij totaal niks schelen ook, hahaha! Blijf maar komen met alles wat kersterig is hoor!

 4. Alles is herkenbaar .En ja in de zomer met mijn dochter van 18 de kerst cd beluisteren en mee zingen. Zij weet precies wat ik voel HEERLIJK .groetjes en geniet van alles wat met kerst temaken heeft doe ik ook ☃

 5. GUILTY, maar verander cd maar in een 500 nummer kerstplaylist op mijn telefoon!!
  #11 dromen over kerstdecoratie, inspiratie en je nieuwste aanwinsten!! Verplicht moeten wachten tot 31 oktober om dan los te gaan in mijn decorating addiction!!

 6. Als aanvulling op nummer 1 (en nummer 8 van vorig jaar): zoveel mogelijk kerstshows / -markten bezoeken. Met dank aan het lijstje op Christmaholic hebben we De Driesprong en Coppelmans al gehad en we verheugen ons onwijs op Duiven, Halsteren, Leusden, Osdorp enz. enz. Wat moeten we zonder Christmaholic?

 7. Geweldig!!!! zo verschrikkelijk herkenbaar. LOL Zomers al dennenappels rapen als ze vallen want dan zijn ze op z’n mooist en de favo song wordt chestnuts roasting on an open fire.
  En natuurlijk organiseer ik samen met 2 buurtje een heerlijke kerstborrel op straat. zo gezellie. gluhwijn appelpunch chocomel en diverse homemade hapjes. dit jaar probeer ik aan 2 wijnvaten te komen om die te boren met een sneeuwvlokjes patroon licht erin en feesten maar. 😉

 8. BINGO!!!! Klopt helemaal. Gisteren weer een kersthuisje gekocht, mijn vingers jeuken om het te gaan maken en versieren. Denk dat er nog wel meer kerstspulletjes bij gaan komen, in ieder geval iets moois van Lemax, koop er elk jaar een bij. Hoezo verslavend???

 9. Het mooiste van Kerst vind ik de Kerst boom ,vol met ballen en oude Kerst ballen, vol klokjes,en snoep, Groot en vol moet die zijn.met wens stokjes, heel het jaar zou ik die Boom willen laten staan,maar manlief is het daar niet mee eens.Tingel Tangel dozen kloppen met hun hamertjes, gevonden op 2de hands markten, daar vind je nog oude spullen,het klopt de voor pret is de leukste pret, maar dat is met alles.de geur van dennen naalden in je huis, in je hoofd blijft het altijd Kerstmis.Vrede op Aarde.maar dat kan nog eeuwig duren.

 10. Bij mij is het zelfs zo, dat ik de Sint inruil voor de Kerstman.
  Veel gezelliger, die Kerstboom met de cadeautjes er onder.
  Heel gezellig, zo Kerstwinkelen voor leuke spullen in huis.
  De Sinterklaasavond is toch al erg verpest met die Pietdiscussie., toch!

 11. Helemaal gelijk! De voorbereidingen vindt ik stiekem ook wel het leukst, m’n kerstdorpje inkopen en al dat soort zaken! Helaas ben ik in hartje zomer jarig dus kerstartikelen zit er voor mij niet in met me verjaardag, maar dan vraag ik cadeaubonnen en dat bewaar ik tot kerstmis zeg ik maar altijd! ;p

  Kerst muziek luisteren doen ik in Augustes (ja oké ook af en toe in januari tot maart..) mijn favoriete nummer is ook Driving Home for Christmas, heerlijk!

  Laat die kou nou maar eens komen hier in Holland ik pluk die sjaal en handschoenen met plezier uit de kast!

 12. Hier herken ik mezelf helemaal in ! Van jongs af aan heb ik dit gevoel gehad. Ik zeg altijd bij mijn overlijden niet zo een saaie kist maar een die beschilderd is met leuke kerstafbeeldingen. Geen bloemstukken, gewoon iets van kerst op mijn kist plaatsen. Bij de koffietafel kerstbrood. Mijn kinderen begrijpen dit en ik weet zeker dat het zo zal gebeuren. Altijd na de kerst blijft er een kerstdecoratie over, die blijft hangen het hele jaar of staan. Dit jaar is het een klein kerstboompje van 60 cm hoog met verlichting. Gezellig want kerst is bij mij nooit ver weg.

 13. En ik die dacht dat er iets mis was met mij ! Ben blijkbaar toch niet alleen ben er het ganse jaar rond mee bezig , fijn om te horen en te zien dat er nog zo mensen zijn love you al !!!