Bloomingville kerstcollectie ♡ winterse illustraties

5

Sinds vorig jaar deel ik hier op Christmaholic met jullie ook de kerstcollectie van Bloomingville. Ben jij een liefhebber van de typische ‘nordic woonstijl’ waarin eenvoud centraal staat, dan vind je de decoraties voor kerst 2016 en alle andere winterse accessoires van dit merk vast prachtig!

Kerstcollectie Bloomingville 2016

Bloomingville heeft prachtige kerstserviezen en woondecoraties voor een prachtige Scandinavische kerst. Er zijn diverse thema’s kerstdecoratie, die ik je hieronder graag allemaal laat zien! Centraal in de kerstcollectie van Bloomingville staan de prachtige illustraties van de getalenteerde artiest Sooji. De exclusieve, simplistische tekeningen zijn speciaal gemaakt voor deze kerstcollectie.

bloomingville-kerst-2016Magical Holiday

Deze stijl ademt volgens het Deense woonmerk de klassieke kerst uit, met het traditionele kerstrood in een hoofdrol. Uiteraard heeft de collectie wel een Bloomingville twist! Het kerstrood wordt gecombineerd met fris mintgroen en dat maakt deze stijl decoratie en kerstspulletjes licht en vrolijk. Modern én traditioneel tegelijk dus.

collage-bloomingville-kerstcollectie-2016Deze stijl kun je natuurlijk doorvoeren tot in de keuken en op tafel. Het typische, zachte en verfijnde Bloomingville kerstservies maakt het helemaal af. En check die plank hieronder met ‘December’ erop. I love it!

collage-magical-holiday-bloomingville-kerst-2016Natural Joy

Hou je van natuurlijke tinten, eenvoud en rust in huis? Dan is de Natural Joy-stijl wat voor jou. Handgeschilderde illustraties en gedetailleerde ontwerpen versieren de decoraties. Het resultaat is een klassieke winterse look. Clean, simpel en natuurlijk met veel grijstinten, beige en zwart-wit.

collage-kerst-bloomingville-2016Ook bij dit thema hoort een stijlvol kerstservies. Met handgetekende sneeuwpopjes en dennenappels erop bijvoorbeeld. En hele toffe placemats van kurk om onder je borden te leggen.

collage-servies-natural-joy-bloomingvilleNordic Moods

Het derde en laatste kerstthema – Nordic Moods – omarmt het pure Scandinavische kerstgevoel. In deze collectie komen de prachtige illustraties van Sooji het meest tot uiting. Het zijn simplistische weergaves van traditionele, klassieke kersticonen. Zoals het sneeuwvlokje, het rendier en de kerstboom. Deze bekende patronen lijken wel gehaakt (zoals op het servies hieronder) of ze zijn eenvoudig weergegeven in een patroon van stippen. Klik op de foto’s voor een grotere weergave!

collage-bloomingville-christmas-2016New Year

Ook voor het vieren van de jaarwisseling is er een speciale collectie met servies en decoraties. Denk aan speciale servetten en gouden ‘Happy New Year’ confetti om je Oud & Nieuw feestje een extra feestelijke touch te geven! Maar er zijn ook slingers, houten menu- en goedevoornemenskaarten en vrolijke prikkertjes voor in je lekkere hapjes. Me like!

collage-new-yearWaar koop je de Bloomingville kerstcollectie 2016?

Er zijn helaas geen Bloomingville-winkels in Nederland en België, dus het is – afhankelijk van waar je woont – misschien best een uitdaging om deze spulletjes te vinden. Een deel van de kerstcollectie zal in oktober verschijnen in de webwinkels VTWonen.nl, FonqWehkamp en op Bol.com.

Bloomingville kerstcollectie 2016De Bijenkorf verkoopt op de home-afdeling ook spulletjes van Bloomingville, dus daar verwacht ik ook kerstdecoratie te vinden. En menig tuincentrum koopt er ook wat van in. Mocht je de Bloomingville-kerstcollectie nog op een andere plek tegenkomen, laat het dan zeker weten een in reactie hieronder!

Wat vind jij van de Bloomingville kerstcollectie?

En, wat vind jij van deze Scandinavische kerstspulletjes? Hou je ervan? Of vind je het te modern? Laat het zeker weten! En als je wel van deze stijl houdt, bekijk dan ook de House Doctor kerstcollectie even. Ook die is typisch Scandinavisch.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

5 reacties

  1. Ghislaine Anonieme kerstverslaafde op

    Mee eens. Er wordt geprobeerd kerst ‘neutraal’ te houden terwijl bij kerst hoort wat mij betreft juist wat glitter en glamour. Anders dan de rest van het jaar. Zelfs kitsch mag dan!