Kerstster maken van wasknijpers

6

Of je er nu een kerstster of een sneeuwvlok in ziet, deze creatie van wasknijpers is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook erg leuk! Heb je nog ergens wasknijpers liggen die je niet gebruikt, dan ben je helemaal goedkoop klaar!

Wat heb je nodig om deze kerstversiering te maken?

Zorg dat je in huis hebt:  • 8 houten wasknijpers voor elke ster of sneeuwvlok
  • een lijmpistool (inclusief patronen)
  • een potje verf, geschikt voor hout
  • een kwast
  • eventueel glitter of andere decoraties
  • touwtje of lint

sterren maken van knijpers diyKerstknutsel maken met kinderen

Je kunt deze creatie heel goed samen met je kids maken! Al adviseer ik je wel om het lijmen van de onderdelen met het lijmpistool zelf te doen. Maar het uit elkaar halen van de wasknijpers (slopen!) en het verven en bestrooien met glitter, kunnen je (klein)kinderen natuurlijk wel!

Hoe maak je deze kerstster of -sneeuwvlok?

Als je naar de foto’s hierboven kijkt, dan zie je eigenlijk al wel hoe je de ster moet maken. Het is ook zo eenvoudig! Begin met het uit elkaar halen van de knijpers. Zorg dat je de twee houtjes die bij elkaar horen, goed bij elkaar houdt. Dan weet je zeker dat ze strakjes even lang zijn en goed bij elkaar matchen.

collage wasknijpers uit elkaar halenDe ster in elkaar lijmen

Vervolgens lijm je met het lijmpistool elk knijperduo met de platte achterzijde tegen elkaar. Wacht tot de lijm is afgekoeld en de knijpers vast zitten. Vorm vervolgens de ster. Eerst lijm je de kopjes van de vier rechte ‘benen’ van de ster aan elkaar. Daarna lijm je de schuine ‘benen’ erin. Zorg dat je op alle drie de delen van de knijper koppen wat lijm doet, zodat ze goed vast zitten.

collage sterDe ster beschilderen

Dan is het een kwestie van wachten tot de lijm zijn werk heeft gedaan, en je kunt de ster gaan beschilderen! Dat kan natuurlijk in elke gewenste kleur. Gebruik verf die geschikt is voor hout. Verf eerst een zijde en de binnenkant van de ster. Strooi er eventueel als de verf nog nat is een laagje glitter overheen.

ster beschilderenWacht tot de verf gedroogd is draai de ster om. Nu kun je de andere kant verven en bestrooien met glitter. Op de foto’s is de witte glitter helaas niet zo goed te zien (dat komt omdat het wit van de verf zoveel licht reflecteert). Maar geloof me, in het echt glittert het prachtig!

The finishing touches aanbrengen

Wil je je kerstdecoratie nog wat meer bijzonder maken? Dan kun je bijvoorbeeld iets van kraaltjes of sneeuw op de ster lijmen. Bevestig tot slot een touwtje of lint aan de ster zodat je hem op kunt hangen.

glitter ster maken van wasknijpersNog een paar laatste knutseltips!

Ik heb er voor gekozen om het touwtje waarmee ik de ster ophang in de boom er naderhand omheen te doen. Maar je kunt ook een lusje van touw of lint maken en dat tussen de bovenste rechte knijpers lijmen! Het is maar net wat je mooi vindt. Je kunt deze creatie trouwens ook prima met houtlijm of hobbylijm maken. Dan duurt het alleen vaak net wat langer voor je je ster kunt gaan beschilderen.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

6 reacties

  1. Het vormen van een ster lukt op geen enkele manier. Niet met een lijmpistool en ook niet met 1-secondelijm.
    Wat doe ik fout?