Intratuin Duiven: wandel door een magische kerstwereld in 1887

41

In het weekend van 8 en 9 oktober opende de magische kerstshow bij Intratuin Duiven. En natuurlijk waren wij erbij! Deze kerstafdeling is steevast één van de mooiste en grootste van Nederland, dus ik was reuze benieuwd naar wat ze dit jaar weer voor ons in petto hadden. In deze blog neem ik je graag mee!

Christmas World anno 1887

De kerstshow is geïnspireerd op een aantal verschillende zaken, en dat merk je ook! In en om de inmiddels beroemde rollerband vind je een prachtig versierde kerstbibliotheek met daarin bewegende beestjes en figuren met klederdracht uit de 19e eeuw: Dickens stijl! Die prachtig geklede mensen vind je overal terug in kleine hoekjes in de kerstshow op de eerste verdieping. Maar je ziet ook uilen met één oog, scheve boekenplanken en kozijnen, heksen en tovenaars die vreemde drankjes maken: een beetje de Harry Potter sfeer dus!

Intratuin Duiven kerst 2016 Intratuin Duiven kerst 2016De rollerband is práchtig, maar wel een beetje rustig en ietwat leeg nog. Ik heb begrepen dat de show – toen wij er waren – nog niet helemaal af was. En dat er bijvoorbeeld ook nog bewegende kerstbomen zullen verschijnen de komende weken, om dat magische gevoel helemaal af te maken, hoe gaaf! Eigenlijk moet ik dus nog een keer terug om het eindresultaat te bewonderen. Hè, wat vervelend nou! 🙂

dsc_0340 dsc_0351Een bos met kersthuisjes

Als je ooit eerder bij de Intratuin in Duiven bent geweest in deze periode, dan weet je vast wel dat het dé plek is om inspiratie op te doen voor je kerstdorp. De kersthuisjes zijn ook dit jaar weer prachtig gepresenteerd. Overal staan grote brede bomen en de huisjes liggen er als het ware onder verscholen.

Er is een donkere gang gemaakt waar je de griezelige Halloween-huisjes kunt bewonderen. En in één van de bomen leeft een bewegende kabouterfamilie, harmonieus samen met een paar kaasetende muizen. Heel leuk voor de kinderen! Voor de kleinsten is er trouwens – helemaal in het begin van de show – ook een nostalgische carrousel, waar ze gezellig rondjes in kunnen draaien.

Traditionele kerstversiering

Passend bij de magische kerstbibliotheek, kun je in het begin van de kerstafdeling prachtige versiering in traditionele kleuren vinden. Rood, groen en goud voor een warm en nostalgisch kerstgevoel. Wie houdt er nou niet van?

Kerstshow bij Intratuin Duiven: je krijgt het er warm én koud van!

En verder kenmerkt deze show zich door zowel prachtige combinaties in warme kleuren te laten zien, als een winterse, koele en bevroren sfeer neer te zetten. Ben jij een koud of een warm kersttype?

Warme kerstkleuren

Als je van warme kleuren houdt, dan zit je hier helemaal goed. Bruin, goud, bordeauxrood, paars, het is er allemaal en het ziet er prachtig uit. De vele rijkelijk versierde bomen bieden voldoende inspiratie voor je eigen kerstboom.

Koude winterse kerstsfeer

Ben je meer een liefhebber van de ‘koude’ kleuren en wil je de winter in huis halen deze kerst? Dan kom je bij Intratuin Duiven ook volledig aan je trekken. Alle kleuren wit, ijsblauw, lieflijk eucalyptus en mintgroen en natuurlijk zilver zijn te vinden in de kerstshow van 2016. Combineer het op een manier die bij jouw smaak past, en je huis wordt een bevroren kerstparadijs.

Inspirerende hoekjes & heel veel kerstballen

Langs de wandelpaden in Christmas World Duiven vind je niet alleen inspirerende hoekjes en stijlvolle straatbeelden uit de 19e eeuw, maar ook prachtig versierde kerstbomen. Wat opvalt is dat ze weer lekker traditioneel versierd zijn: de (kerst)bal is back! Waar je bij Intratuin Duiven de voorgaande jaren veel aparte en bijzondere creaties in de kerstbomen vond – zoals bijvoorbeeld damesbenen (ja, echt!) en kerstkaarten – zie je nu vooral de oude vertrouwde kerstbal in iedere boom stralen.

De kerstballen worden natuurlijk aangevuld met de nodige creatieve kerstdecoraties, strikken, takken en bloemen. Maar de bal, die staat centraal! Langs de wanden vind je trouwens ballen en decoraties in allerlei vormen en maten op kleur gesorteerd. Super handig wanneer je op zoek bent naar versiering in een specifieke tint, zoals roze of juist fel blauw.

Wat vind jij van de kerstshow bij Intratuin Duiven?

Een bezoek aan deze kerstshow kan eigenlijk niet ontbreken dit najaar. Mijn tip: maak eerst een rondje door de zaak en kijk je ogen uit! Laat je helemaal onderdompelen in de magische kerstwereld (neem een paar keer de rollerband op en neer) en ga dan even heerlijk koffie drinken of lunchen in het restaurant. Daarna maak je een tweede rondje, let je op de details en ga je echt gericht je inkopen doen!

Ik ben uiteraard weer ontzettend nieuwsgierig naar jouw mening. Wat vond je van dit verslag? Ga je een bezoekje brengen aan de show van Intratuin Duiven of ben je wellicht al geweest? Wat vond jij van de magische oude kerstwereld op de rollerband? Doe me een plezier en laat het hieronder weten in een reactie. Ik hoor het graag!

Dit verslag is in samenwerking met Intratuin Duiven tot stand gekomen. 

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

41 reacties

 1. Ik zou wel heel erg graag willen gaan kijken, maar ik vind 171 km toch een beetje te ver ;). Helaas, het ziet er geweldig uit!

  • Hoi Miranda, ik woon in Duitsland, ook zo een 1,5 uurtje rijden en ga er – zoals ieder jaar – echt wel een kijkje nemen. Goed, ik heb geluk, er woont familie in de buurt (Dieren), dus verbind ik het ene met het andere. Maar toch het is inderdaad ver weg bekend deze kerst”winkel” … Ik ga er trouwens de 19.12.2016 heen. Vele Groetjes, Sylvia

 2. We zijn nu twee keer al geweest en moet zeggen nu de rollerband voller komt is hij gaaf, ja ik weet het ben verwend, maar vind zelf dit jaar wel een wat minder jaar. Mis in de winkel zelf de sfeermuziek en bij de kersthuisjes veel het zelfde qua huisjes gebruik. We wonen vlak bij en we gaan er vaak heen dus wie weet draaien we bij!

 3. Karin groot kormelink op

  Ja geweest in het openingsweekend en ik vond het juist mooier dan afgelopen jaar! Zo zie je maar dat smaken verschillen.
  De sfeer en de kleuren spreken mij meer aan en die mannequin bomen die er vorig jaar waren vond ik verschrikkelijk dus ik ben blij haha.
  In de lemax miste ik wat winters gevoel. Het was vooral herfstig. Maar misschien komt de sneeuw op de brug nog gedurende het seizoen vordert?

  Ik ga snel weer!

 4. Volgens mij is het de rit naar Duiven toe meer dan waard.Wat een mooie foto’s, die geven een goed beeld van hoe of het eruit ziet.

 5. Ook dit jaar gaan wij deze kerstmarkt bezoeken. Iedere november en december maakt ons autootje lange dagen en vele kilometers. Voor ons is de markt in duiven een van de mooiere van NL. Gelukkig gaan wij dit jaar ook naar de kerstmarkt in Düsseldorf. Helemaal in extase al.
  Groetjes

 6. Vorig jaar ook geweest en vonden het prachtig. Dit jaar zeker weer een kijkje nemen en door jouw filmpje al in de stemming. Dank je wel! Harry Potter ben ik fan van dus denk dat ik deze show weer geweldig ga vinden!

 7. Monica van Elst op

  Ja ik ga er zeker weer heen! Mooi verslag gemaakt zeg en wat hebben ze weer prachtige dingen, ik kan daar zo van genieten!

 8. Aaaaahhh! Da’s precies mijn soort Kerstwinkel!!! Hou van dat warme, bibliotheekachtige sfeertje. Helaas iets te ver weg voor ons (108 km zonder ander verkeer op de weg en 1 uur en drie kwartier rijden), maar ik geniet net zo lekker mee via jouw blogs hoor. Bedankt weer voor een mooi impressie!

 9. Jacqueline Pallett op

  Wij zijn er nog nooit geweest, maar dit jaar zijn we echt van de partij, hoor. Wat ziet dat er prachtig uit. We zijn dol op kerstshows en deze nemen we in het programma op!

 10. Zo, wauw!! Wat een leuk filmpje en super mooi geschreven verslag.
  Ik ga er zeker naar toe, wist er niets van en woon in Amsterdam .
  Hoop dat het ook voor een rolstoeler beetje te
  doen is .
  Bedankt!!

  • Hi even een reactie op jouw bericht. Wij zijn net geweest en de rollerband waar over gesproken wordt staat bij dat deze niet toegankelijk is voor rolstoelen. De rollerband is wel hetgeen wat het mooiste is.

 11. We rijden al meer dan 15 jaar vanuit Limburg naar Duiven, we zijn op veel Kerstmarkten/show’s geweest maar Intratuin Duiven blijft toch het mooiste.

  Fam.Bouwels. Weert.

 12. Ben ook geweest,vind de roltrappen een stuk minder dan vorig jaar,heb er niet echt een kerstgevoel bij..maar de kerst afdeling daar in tegen is weer mooier dan vorig jaar

 13. Wij komen hier elk jaar weer, wat een mooi kerstsfeer , morgen gaan we is kijken wat het dit jaar is, als ik het filmpje bekijkt zeg ik wouw wat mooi weer

 14. En niet te vergeten, de draaimolen voor de Kids waarvan je gratis gebruik kan maken! Hier vanmorgen geweest, maar komen er wel vaker. Is voor ons om de hoek!!

 15. Hoi Saskia,

  Gister een bezoek gebracht aan Intratuin Duiven. Geweldig, in 1 woord. Je weet niet waar je kijken moet en dat wordt denk ik meteen het probleem. Er is zoveel, je kijkt je ogen uit maar tegelijkertijd zie je een hoop zaken over hoofd.
  Helaas heeft de gemiddelde kerstbal een prijs van € 3,79 waardoor veel zaken erg duur zijn. Dus, dit wordt inkopen doen na de kerst (korting) Maar zeker een aanraden om het kerstgevoel te krijgen. De roltrap naar boven is werkelijk waar weer prachtig aangekleed en met muziek van Enya beleef je het ultime kerstgevoel.

 16. Veronica Reedijk op

  Ziet er weer erg gezellig uit,ook wij moeten ver reizen .Maar wij nemen een hotel en laten ons lekker verwennen .We proberen dit elk jaar te doen .Heerlijke maand december .

 17. Wij zijn net geweest en door je enthousiaste verhaal kon ik niet wachten. We moesten een stuk rijden ( vlakbij schiphol) maar moesten toch in de buurt zijn. Eerlijk gezegd vond ik het tegen vallen. Groot was het zeker en de aankleding was ook echt wel mooi. Maar echt zin in de kerst kreeg ik er niet door. De dorpjes vond ik mooi opgezet bij ons in de buurt heb je tuincentrum osdorp wat ook een grote collectie heeft maar dit was mooier. Mocht je eens in de buurt zijn van zwaanshoek in Noord Holland dan zou ik zeker langs global garden gaan. Weliswaar een stuk kleiner maar veel meer de kerst sfeer en ook voor iedereen inspiratie en niet alleen maar als je een heel groot huis hebt. Want de kransen aan het plafond bij de rollerband zijn heel erg mooi maar wel erg groot

 18. Prachtig, vind net als andere jaren de muziek altijd zo goed gekozen bij het thema. Wie weet van wie deze muziek afkomstig is dit jaar en hoe het stuk heet? Hoor het graag .

 19. Prachtig, net geweest en genoten.Ga 9 december weer met vriendin. !Wil alleen graag weten hoe die merken van huisjes heten.Lexmark ken ik maar er was nog zo’n mooi merk…Belville????

 20. Gisteren geweest, echt helemaal GE-WEL-DIG!
  De roltrap is prachtig versierd, met prachtige muziek die de rest van de dag in je hoofd blijft zitten. Geen straf!
  En ook de kerstafdeling is prachtig. Ik heb nog een aantal Kerstshows te gaan, maar dit is met recht toe nu toe voor mij de mooiste Kerstshow van 2016!

 21. Echt een aanrader!!
  Ben afgelopen woensdag samen met vriendinnen geweest.
  Wij gaan normaal naar de intratuinl in Apeldoorn, maar iemand rade ons aan eens naar Duiven te gaan..
  Nou we hebben onze ogen uitgekeken, wat een geweldig mooie grote kerstshow..
  Volgend jaar gaan we zeker weer naar Duiven.

 22. Josine de Laat op

  Geweldig verwoord…we gaan zo een dagje duiven doen, en kunnen we al dit moois met eigen ogen aanschouwe…#love it

 23. Schitterend , wat mooi!!!!!!
  Daar heb je wel een lange rit voor over
  Vanuit Groningen is het ook niet naast de deur maar meer dan de moeite waard!!!
  Intratuin in Duiven raad ik iedereen aan!!!

 24. Ik woon in Duitsland er rij er de 19.12.2016 heen. Verbind ik wel met visite bij moeders natuurlijk, maar ook zonder deze mogelijkheid, weet ik dat deze winkel met deze show echt wel ieder jaar een bezoekje waard is. Groetjes en ik verheug me er nu al op!

 25. Vandaag voor het eerst hier geweest.de afgelopen weken heb ok verschillende kerstshows bezocht,maar nergens is het Zo mooi, een aanrader. We gaan hiet ZEKER volgend jaar weer heen .
  Het is een droomshow om je ogen bij uit te kijken !!

 26. Hans van Schaik op

  Tot wanneer is die kerstmarkt in Duiven? Ben er zelf eind november geweest en was fantastisch, maar wil er nog met de kleinkinderen naar toe. Die hebben dan kerst vakantie, vandaar.

 27. Heb genoten vanmiddag, samen met een vriendin hebben we alles op ons gemak bekeken. Wij hebben nog een vraag, wat is de titel van de muziek die te horen was, wij vonden dat allebei zeer prettig om te horen.
  Groet Marianne