Kersttrend: Warm & Puur met dromenvangers & Aztek-patronen

2

Warme kleuren voor kerst, het is dit jaar helemaal hot. Op één trend na, zijn alle kersttrends voor kerst 2016 lekker warm als het om het kleurenpalet gaat. En deze stijl, die ik Puur & Warm noem, is misschien wel de warmste van ze allemaal.

Kerstkleuren voor 2016: warmte met Marsala & Caffè Latte

Naast fris wolwit en een matte zilverkleur (wolgrijs), zijn de belangrijkste kleuren voor deze kersttrend een lichte goudkleur – ‘caffè latte’ – en een warme roodtint, ‘Marsala’. Je kon al eerder lezen dat Marsala een van de belangrijkste kerstkleuren voor 2016 is. In de kersttrend die we in deze blog laten zien, speelt deze warme, diepe roodtint echt een glansrijke hoofdrol.

Kersttrends 2016Kersttrends 2016Natuur & cultuur in kerstsferen

Wat ook ontzettend opvalt aan deze kersttrend, is het gebruik van natuurlijke materialen als wol, hout en veren. Want net als vorig jaar zijn veren dit jaar helemaal in. Dat zie je o.a. terugkomen in de natuurlijke hangers voor in de kerstboom, waar veel veren in verwerkt zijn. Ook kaarshouders, posters en ansichtkaartjes met verenprint passen uiteraard perfect in deze stijl.

kerst trends 2016 warm en puurAztek-patronen in kussens en kleden

Verder zie je allerlei elementen uit diverse culturen terug. Denk aan grote dierenkoppen aan de muur (nep natuurlijk). Maar ook kleden en kussens met Aztek-patroontjes, verentooien als ‘piek’ in de boom, grote dromenvangers voor aan de muur en kleinere voor in de boom. Door het combineren van de warme kleuren en de diverse culturele patroontjes en natuurlijke materialen, vormt deze trend qua sfeer een combinatie van een nazomerse Ibiza-stijl met Aztek-invloeden en een touch of Africa.

Copy of Kaemingk_X16_009Copy of Kaemingk_X16_003Copy of Kaemingk_X16_310Bekijk de video bij deze kersttrend

Dit jaar heb ik bij elke trend ook een korte video gemaakt. Van bewegend beeld gaat zo’n trendstijl toch nog net wat meer leven, vind je ook niet? Hieronder kun je de video bekijken. En wil je op de hoogte blijven van mijn video’s? Abonneer je dan op mijn YouTube-kanaal! Dan ben je de eerste die de video’s ziet.

Krijg jij hier een kerstgevoel van?

Deze kersttrend is eigenlijk meer een woontrend, vind ik. De basis zijn kussens, kleden, veren, alge houten tafeltjes en andere woondecoraties. De kerstdecoraties zijn er voor mijn gevoel enkel ter aanvulling. Als jouw huis is ingericht met dit soort warme kleuren, dan past deze stijl er natuurlijk perfect bij! Bijzonder en gezellig is het sfeertje zonder meer. Maar of het echt een kerstgevoel bij me oproept, dat weet ik nog zo net niet. Wat vind jij ervan?

De foto’s in deze blog zijn van Kaemingk.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

2 reacties

  1. Ik krijg hier geen kerstgevoel van. Hou wel van warme kleuren en natuurlijk materiaal, maar dit is voor mij toch echt meer een woontrend.

  2. Ik zag laatst op een kerstshow dromenvangers en een wigwam voorbijkomen en ik vind het maar niks.
    Is meer western vind ik…
    Geef mij maar een traditionele kerst, alhoewel ik de kleuren wel mooi vind!