WIN! 6x het Pakjesspel voor Sint of Kerst

115

Je kent het principe van het dobbel- of pakjesspel vast al wel. Een dobbelsteen, kanskaartjes en een bups leuke, grappige en mooie cadeautjes vormen de basisingrediënten voor een gezellige middag of avond. In een aantal ronden worden de pakjes verdeeld, uitgepakt, geruild, weer geruild en nog eens geruild om uiteindelijk allemaal met iemand mee naar huis te gaan.

Het Pakjesspel voor Sinterklaas of Kerstmis

Je kunt de opdrachtenkaartjes voor dit spel zelf maken, maar wist je dat er ook een kant-en-klaar bordspel is? Het Pakjesspel! En dat kun je deze week winnen hier op Christmaholic.nl. Het Pakjesspel is zowel perfect voor Sinterklaas als Kerst en je kunt het met 4 tot wel 16 mensen samen spelen.

pakjesspel-spelenThema’s kiezen & cadeautjes kopen

De bedoeling is dat iedereen een vast aantal cadeautjes meeneemt die allemaal ongeveer even veel geld kosten, meestal €5 of €7,50. Het leukste is om van te voren thema’s te bedenken voor de cadeautjes. Bijvoorbeeld: gek, mooi en duurzaam. Of: lekker, lief en zacht. En wat dacht je van: geluk, liefde en afschuw (die laatste cadeautjes wil niemand!). Iedereen koopt vervolgens binnen al de thema’s één cadeautje en dat levert een hele stapel cadeaus op om mee te gaan spelen.

Hoe werkt het spel?

In de doos van Het Pakjesspel zitten 3 speelborden, een dobbelsteen, 50 kanskaartjes en een draaiende wijzer. Aan de binnenzijde van de doos vind je de spelregels. Het spel wordt gespeeld in drie rondes en voor elke ronde is er een apart speelbord beschikbaar. In de eerste ronde worden de ingepakte kadootjes verdeeld, afgepakt en doorgeschoven. Je hebt nu nog geen flauw idee wat er in de pakjes zit!

pakjesspel-ronde-2Zijn alle pakjes verdeeld? Dan start deel 2. In de tweede ronde gebruik je het tweede bord en worden de ingepakte kadootjes uitgepakt, verdeeld en weer afgepakt. Nu weet je eindelijk waar je om speelt! In de derde en laatste ronde komen de kanskaarten in het spel. Met leuke opdrachten en veel kans om nóg meer cadeautjes binnen te harken. Aan de hand van het finalebord wordt het spel tot een spannend einde gebracht. Wie zal er naar huis gaan met de leukste en met de meeste Sint- of Kerstkadootjes?

ronde-3-pakjesspel-finaleWil jij het Pakjesspel winnen?

Ik mag van Toucan Games (de maker van het spel) maar liefst 6 exemplaren van het Pakjesspel onder jullie verloten! Leuk hè? Als je kans wil maken op de prijs, laat dan hieronder uiterlijk 9 november 2016 een reactie achter. Vertel me in die reactie welke thema’s jij zou kiezen voor de cadeautjes als je dit spel zou winnen. Of laat weten welk origineel cadeautje jij zou kopen voor het Pakjesspel!

kanskaart-pakjesspelDe zes winnaars krijgen na 9 november 2016 via e-mail bericht. Op deze winactie zijn de spelvoorwaarden van Christmaholic van toepassing. Daarin staat onder andere dat je 18 jaar of ouder moet zijn om mee te doen aan deze actie. En ook dat je in Nederland of België moet wonen. Wil je trouwens alvast wat inspiratie opdoen voor de dobbelspelcadeautjes? Check dan deze blog eens!

DE WINNAARS

De winnaars van het Pakjesspel zijn geworden: Chantal Otterspeer, Moniek (Sprankje), Emmy Rouland, Nathalie van der Velden, Will Berg en Maria Maas.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

wp-puzzle.com logo

115 reacties

 1. ik heb dit spel al vaker gespeeld maar nooit met thema,s maar vind het wel een orgineel idee. ik denk dan aan de thema,s lekker, grappig, creatief, dieren en deco!

  • Jolanda Kerkvliet op

   Speel al jaren het sinterklaas pakjes spel, spelregels ooit eens van internet afgehaald, ieder jaar bewerkt naar eigen idee.
   Lijkt me leuk om het eens met een echt spel te spelen.
   Cadeautjes genoeg te bedenken!
   Wij doen meest 5 pakjes van rond de 3 Euro.
   Met 9 a 10 mensen dan heb je lekker veel cadeautjes.
   Bij de Big bazar , Action of drogist kan je altijd prima hebbedingetjes vinden.

   Een pak WC rollen, Tissues of afwaskwast oid ertussen is ook grappig niemand wil het hebben dus daar wordt lekker mee geschoven.

 2. Had nog nooit eerder van dit leuke hilarische spel gehoord.
  Samen met de kinderen en kleinkinderen om de tafel tijdens onze Kerstmiddag en dan dit grappige spel spelen. Leuk!!
  Als thema zou ik kiezen voor : gekke of hilarische teksten.
  Op bekers, gebruiksvoorwerpen , posters o.i.d. mag van alles zijn, als het maar niet veel kost.
  En dan maar afwachten waar iedereen mee komt.

 3. Aleesha Verhoeff op

  Ik zou kiezen voor zacht, liefde en afschuw.
  Voor zacht zou ik dan denken aan een onesie huispak, een bodylotion of een heerlijke woondeken. Voor liefde zou ik denken aan sieraden en afschuw aan een super lelijk beeldje of vreselijke kerst sokken of zoiets.

 4. Dit spel kon voor ons gemaakt zijn 🙂 Al ruim vijf jaar hebben we twee keer per jaar met zes nichtjes ons inmiddels fameuze ‘nichtenweekend’, waarbij we traditiegetrouw op de vrijdagavond het dobbelspel doen. Elke keer weer beginnen we keihard te jagen op onze favoriete cadeautjes, maar voor het spel een eind heeft zorgen we dat iedereen toch minimaal één cadeautje heeft wat ze graag wil. Het zou super leuk zijn om eens een hele nieuwe variant te kunnen spelen.
  Ik zou kiezen voor thema herinneringen; die we als nichtjes inmiddels veel en mooie van hebben. ‘Typisch Rouland’ omdat we allemaal bepaalde trekjes en gewoonten hebben die blijkbaar echt bij onze kant van de familie horen en gezelligheid omdat precies dat onze weekendjes vertegenwoordigd en we altijd minimaal één cadeautje erbij hebben wat gezelligheid brengt.

 5. Wat een superleuk spel!
  Ik zou het spelen met thema’s als: reizen, lezen, natuur, film, eten&drinken (gemengde groep)
  diva’s, blingbling, welness (vrouwen)
  Bier & tieten, gadgets (mannen)

  Beste cadeautje tot nu toe: een doosje met zelfgemaakte receptenkaartjes voor allerlei soorten warme chocolademelk 🙂

 6. Dit jaar voor het eerst het plan om een dobbel spel te gaan spellen met de familie tijdens Sinterklaas. Kindjes weten voor het eerst allemaal ‘het geheim’. Opa-Oma-oom -tante en 4 kids tussen 12 en 9 jaar. Dat wordt een gezellige boel. Thema’s zouden zijn: GENIETEN van eten, drinken, het leven.SPORT want iedereen bij ons heeft een link met sport. TOEPASSELIJK: voor iedereen een kadootje die toepasselijk is voor hem of haar. Dat wordt een persoonlijk kadootje en dan maar afwachten of dat diegene dat ook ziet 🙂

 7. Mirjam Hellingman op

  Leuk, wij deden het vroeger altijd met een vriendenclub en willen het nu graag met onze eigen kinderen gaan spelen.

 8. Wij spelen dit elk jaar met de familie op kerstavond!!maar elk jaar verzinnen we zelf nieuwe spel rondes erbij anders wordt het te eentonig!!mischien zitten hier nog leuke ideeën bij?,we hebben het ook een keer gespeeld met pasen…..en toen opdrachten met eieren erbij!!maar ben heel benieuwd naar dit spel

 9. Leuk spel, lijkt me geweldig om dit met de familie te spelen. Ik zou als thema kiezen voor warmte, omdat je met deze dagen de warmte van familie en samenzijn ervaart. Ook kun je heel goed warmte in kleine cadeaus uitdrukken.

 10. Silvia Dijkman op

  We zijn hier dol op spelletjes ,(vals spelen doen ze helaas ook soms haha) ik zou er dan zowizo iets in bedenken voor de vals spelers ( kan ik ze terug pakken haha) Dit is echt een gaaf spel en zou het heeeeeel graag willen.

 11. Anneliese de Waal op

  Ik zou voor het thema gezelligheid kiezen. Lijk me een erg leuk spel, ik waag graag een kansje, zou erg leuk zijn.

  Groetjes Anneliese

 12. Quirine de Wilde op

  Ik ken het spel alleen door middel van dobbelen. Het lijkt mij leuk om een thema rondom blij zij, te houden. We zijn met z’n alle zo bezig met het niet goed gaan in de wereld. Met deze dagen in het verschiet lijkt het me heerlijk om even stil te staan met blijdschap in welke vorm dan ook.

 13. Jacqueline Vierhoven op

  Wij willen dit jaar met ons team (15 collega) rond de kerstdagen een gezellige avond organiseren met cadeautjes. Zo te horen is dit spel ideaal voor een gezellige avond. Omdat wij werkzaam zijn in een kledingzaak zou ik het thema: Stylish verantwoord, duurzaam en pluizig…

 14. Met het hele gezin een leuk spel doen. Dat is alweer een tijd geleden. Ik zou voor de thema gezondheid kiezen. Want op dit moment is onze gezondheid niet wat het hoort te zijn.

 15. Demol Christine op

  Het zou heel leuk zijn om het pakjesspel te winnen. Ik zou het pakjesspel spelen samen met mijn vier kleinkindjes. Ik zou het thema speelgoed nemen. En nu maar men.

 16. Hoi, wat een superleuk spel om te winnen!!. Wel eens van gehoord maar nog nooit gespeeld!!
  Ik zou kiezen voor liefde, beauty en bakken.

 17. Ik doe graag mee! Wij spelen ook wel eens een spel op pakjesavond maar dit is hilarisch! Ik zou een paar kleine gekeken cadeautjes erbij doen zoals een een ruggenkrabbertje, massage-olie of een fop cadeautje

 18. thema : verwennen lijkt me wel leuk want dat is door iedereen anders in te vullen. Maar ook fop cadeautjes lijkt me wel leuk. En natuurlijk een ronde van zoetigheid. Zou lekker chocolade kopen.

 19. Ineke van der Kooij op

  Ik zou voor het thema kerstbal kiezen.
  Iedereen koopt een extravagante kerstbal, en ruilen en veroveren maar !

 20. Astrid Reisenberger op

  GEWELDIG!! Ik zou het voor de Sinterklaas-Kookclubavond gebruiken met thema ‘KOKEN’, DUH…natuurlijk! 😉
  Nu weet ik al een cadeautje waar de meiden helemaal hebberig van worden… de schnitzelhamer ( met geheim recept). Schnitzelhamer, hoor ik je denken? Jazeker. Mijn originele Wiener Schnitzels ( getrouwd met een Oostenrijker, zo leer je nog eens wat.) zijn erg gewild en iedereen zit te azen op het recept. En daar heb je een Schintzelhamer voor nodig! Beetje extra geheimzinnigheid maakt het nog leuker. Kijk nu al uit naar de hebberige blikken en fanatieke gedraai aan het bord!! DAT WORDT LACHUHHHH

 21. Super gaaf! Jaren terug waren wij ( mijn zus en ik ) al opzoekt naar een spel om kerst leuker te maken.
  Deze kerst zijn wij weer met het hele gezin + oma bij elkaar.
  We hebben besloten dit jaar allemaal 1 kado voor een man en 1 kado voor een vrouw te kopen van 10 euro.
  Zo heeft iedereen 2 kado’s waar je ook nog iets aan hebt.

  Het is dus extra leuk met dit spel omdat de kado’s zullen blijven wisselen en je nooit weet wat je aan het einde hebt!
  Bovendien maak je er ook nog eens een leuke Kerstdag van aangezien het vaak maar een vervelende verplichting is waarbij je de hele dag met je familie/gezin opgescheept zit.

  Dit jaar hoop ik dan ook op een totaal andere kerst met dit spel!

 22. Wij willen dit jaar met zijn allen (10 man) dit spel gaan proberen, met als thema gewoon een gezellige avond hebben met zijn allen. Heb al her en der gehoord dat het heel leuk is om te doen.

 23. Reageren voor 9 november? Dan ben ik nog net op tijd 😉 En zo gaat het ook met cadeautjes kopen. De tijd gaat zo snel… Het spel lijkt me enorm leuk te spelen met mijn schoonfamilie met al wat oudere kinderen. Dus kom maar op 😉

 24. Heel hartelijk bedankt voor de leuke prijs.
  Dat wordt een gezellige en hilarische pakjesmiddag met de familie.
  Alle andere winnaars van harte gefeliciteerd.