5 kerstfilms die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt

14

Kun jij films als The Holiday, A Christmas Carol en The Polar Express ook dromen? Om nog maar te zwijgen over alle delen van Home Alone en Santa Claus? Hoogste tijd dus voor deze vijf must sees. Kerstfilms die jij vast nog niet kent, maar die zeker de moeite waard zijn!

Serendipity (2001)

Het is koud, het sneeuwt en het is bijna Kerst als er een ontmoeting plaatsvindt tussen Sarah en Jonathan in één van de warenhuizen in New York. De twee vallen als een blok voor elkaar, maar hebben beiden een relatie. Na een eenmalige leuke avond samen besluit Sarah, op een unieke manier, het lot te laten bepalen over een eventuele toekomst samen. Maar of dat lot zich daadwerkelijk én op tijd aandient?

A Princess for Christmas (2011)

Jules Daly, klokkenmaakster, zorgt na het overlijden van haar zus en zwager voor haar neefje en nichtje Milo en Maddie. Een jaar nadat ze de zorg van de twee kinderen op haar heeft genomen, wordt Jules niet alleen ontslagen op haar werk, maar gaat de nanny er ook nog vandoor wanneer de kinderen de boel weer eens op stelten zetten.

En dat is nog niet alles, tot overmaat van ramp staat daar ineens de butler van de (adellijke) familie van haar overleden zwager op de stoep. De familie wil dat Jules met Milo en Maddie de Kerstdagen komt doorbrengen in het kasteel. Maar is dat wel zo’n goed idee?

A Boyfriend for Christmas (2004)

Nee, geen vervolg op de vorige film, maar minstens net zo leuk! Als dertienjarig meisje vraagt Holly een vriendje voor Kerst aan de Kerstman in het winkelcentrum. Twintig jaar later is ze nog altijd vrijgezel, werkt ze als maatschappelijk werker en houdt ze niet (meer) van Kerst. Wanneer ze tijdens haar werk in de rechtbank ervoor probeert te zorgen dat twee kinderen Kerst kunnen vieren met hun moeder komt advocaat Ryan niet opdagen. Ze is not amused vanwege zijn onprofessionaliteit en stuurt hem een boze brief.

Op Kerstochtend wordt Holly verrast als er een man voor haar deur staat met een Kerstboom, een strik op zijn borst en een briefje: ”zoals beloofd een vriendje voor Kerst”. Is dit een grap van haar beste vriendin Diana, of is de Kerstman haar toch niet vergeten?

Instant message (2005)

Gina (journaliste) en Seth (uitvinder speelgoed) zijn beste vrienden en schrijven elkaar al sinds hun jeugd. Ontmoet hebben ze elkaar nog nooit en ze zijn er altijd vanuit gegaan dat dit nooit zou gaan gebeuren. Na dertien jaar dreigt de ontmoeting, tijdens een speelgoedconferentie waar ze beide heen moeten voor hun werk, toch te komen. Maar wat de twee niet van elkaar weten, is dat ze zich al jaren verschuilen achter foto’s van hun beste maatjes. En hoe los je zoiets op? Precies! Je gaat niet zelf, maar stuurt de persoon op de foto!

Jeff Dunham A Very Special Christmas Special (2008)

Deze hilarische Kerstshow mag je niet missen! Jeff Dunham, buikspreker en stand-upcomedian, laat zich weer van zijn beste kant zien tijdens deze show. Uiteraard zijn Jeff’s poppenvrienden – waaronder Walter, Achmed, Peanut en José Jalapeño – ook weer aanwezig. Ze nemen je stuk voor stuk op hun eigen manier mee in de magie van Kerst.

Jeff DunhamKen jij nog een onbekende kerstfilm?

En, zat er nog een film bij die jij niet kende? Ik hoor het graag! Ook als jij nog een leuke (niet zo bekende) Kerstfilm kent die we allemaal gezien móeten hebben ben ik erg benieuwd. Laat het weten in een reactie!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Suzanne schrijft en fotografeert het liefst de hele dag. Daarnaast is ze verliefd op de Kerst. Al vroeg in de zomer is ze bezig met het uitpluizen van de nieuwste najaarstrends en is niet vies van een Kerstfilm kijken onder het genot van warme chocolademelk mét slagroom op een regenachtige zomerdag.

Reageer!

14 reacties

  1. 4 ken ik er idd niet, Serendipity is ook een héél leuke, maar mijn favoriete van de ‘moderne’ films is toch nog altijd While you were sleeping.

  2. Alleen de laatste kende ik nog niet, maar is ook niet helemaal mijn stijl. De eerste 4 heb ik allemaal al gezien, zijn mooi. Maar ja, ik verslind dan ook echt kerstfilms! Naast een hele dvd collectie, neem ik ieder jaar alle kerstfilms op van de tv. Is elke keer weer een heel gepuzzel om de programmering rond te krijgen, hahaha. Heel lang geleden heb ik een kerstfilm gezien over het meisje met de zwavelstokjes, met “Ruby” uit the Cosby show in de hoofdrol. Deze film ben ik helaas nooit meer tegengekomen, niet op tv en ook niet op dvd. Als iemand daar iets over weet, zou ik dat fantastisch vinden!

  3. Hallmark!! Als je van zoetsappig en romantisch houdt dan is Hallmark echt jouw filmzender!! Ieder jaar brengen ze minimaal 5 nieuwe kerstfilms uit! Heerlijk!! Kan niet wachten

  4. Buiten alle gangbare, bombastische Amerikaanse kerstcomedy’s zijn de Hallmark kerstfilms een ontspannen, mooi en veelal ook komisch aanvulling als verademing! Ken de eerste 4 wel van trailers, maar heb ze nog niet (maar die koop ik uiteraard ook nog!). Van Jeff Dunham ben ik geen fan. Heb zojuist de films It’s Christmas, Carol! en Nothing like the X-mas Holidays binnen gekregen. A Magic Christmas ontvang ik binnenkort, yeah!

  5. Instant message ken ik nog niet. Weer eentje voor m’n lijst. 🙂
    Heb nog twee naar mijn mening “unfamous classics” om aan jullie lijst toe te voegen: The Snowman (1982) en The Snowman and the Snowdog (2012).
    Beide handgetekende, korte (half uur) en stomme (lees: zonder spraak) kerstfilms die je echt niet mag missen!