5 originele ‘kerstcadeautjes’ om met Sinterklaas kado te doen

0

Vieren jullie thuis Sinterklaas en geef je elkaar cadeautjes? Dat is – als je het mij vraagt – ideaal! Dan kun je namelijk kerstcadeautjes geven én vragen aan Sinterklaas. In deze blog heb ik een paar originele kerstspulletjes verzameld. Stuk voor stuk toppers voor op je Sint-verlanglijst en ook erg leuk om te geven aan je familie of vrienden.

1. Grappig kerstschort om in te koken

Deze kerstschortjes zijn echt te gek! Ze hebben allemaal iets met alcohol te maken (don’t we love it all?) en natuurlijk ook met Kerst. Perfect voor jou en je lover om samen het kerstdiner in te koken. Of voor je moeder die heel erg van gin & tonic of juist van prosecco houdt. Ook voor de bierliefhebber zijn er twee exemplaren.

Deze schorten koop je bij de Britse webshop Oflifeandlemons en kosten omgerekend iets meer dan €22,- inclusief verzendkosten. Binnen 3 werkdagen zou je je schort binnen moeten hebben, maar ik zou geen risico nemen en lekker op tijd bestellen. Ben je te laat voor Sinterklaas? Dan kun je ze altijd nog met Kerst geven.

2. Een mooie adventskalender

Oké, je hebt gelijk, adventskalenders beginnen op 1 december en als het Sinterklaas is ben je dus een paar dagen te laat. Maar dat geeft niet! Dan kan de ontvanger van de adventskalender direct een paar deurtjes open maken en hoeft ie niet zo lang te wachten. Juist heerlijk voor mensen die – net als ik – geen geduld hebben.

Je kunt natuurlijk een eenvoudige kalender geven met chocolaatjes erin, of een kraslot adventskalender. Maar er zijn prachtige adventskalenders met beautyproducten erin, zoals van Rituals en l’Occitane. Ook de kalenders van Yankee Candle met kerstkaarsjes erin zijn échte kerstcadeautjes.

rituals-adventskalender-2016En waarom maak je niet zélf een adventskalender en geef je die cadeau met Sinterklaas? Koop 24 kleine cadeautjes, pak ze in en nummer ze. Van 1 december t/m 24 december mag de ontvanger elke dag een pakje openmaken. Vorig jaar heb ik dat voor Christmaholic-blogger Arvid gedaan en volgens mij was het best een succes.

3. Sfeervolle kerstverlichting (van de HEMA)

De HEMA heeft echt zulke leuke kerstspulletjes. En vooral de kerstverlichting van HEMA vind ik dit jaar een succes. Wat dacht je van een kerstboom of ster met lampjes erin, die je zelf nog kunt pimpen met washi tape of door erop te tekenen? Ook leuk zijn het verlichte rendier en het cadeautje op de foto’s hieronder.

Een snoer met feestelijke lichtjes kan iedereen gebruiken om zijn of haar huis mee te decoreren (in een leuke vaas bijvoorbeeld). Oh en HEMA heeft zelfs een LED-piek voor in de kerstboom, een verlichte ster voor €2,50 op batterijtjes. Die gaat sowieso met mij mee naar huis.

4. Een kerstkrans of kerststukje (zelfgemaakt)

Waar je een Christmaholic als ik altijd blij mee maakt, is iets van kerstgroen. En na Sinterklaas mag het eigenlijk niet ontbreken in je huis. Denk eens aan een mooie kerstkrans voor aan de voordeur (mag ook van kerstballen of iets anders moois). Of een prachtig kerststukje dat indroogt en mooi blijft tot en met de Kerst. Het is voor de meeste (schoon)moeders en oma’s een welkom cadeau. En zelf zou ik het ook niet erg vinden om te krijgen dus.

5. Een kerstcadeau-inpakpakket

Zoek je en cadeautje voor iemand die graag een feestje maakt van het inpakken van kado’s? Of iemand wiens inpakspulletjes wel een moderne update kunnen gebruiken? Waarom geef je dan geen kerstcadeau-inpakpakket (mooi woord haha)?! Zoek mooi cadeaupapier, linten, cadeaulabels en andere inpak-accessoires bij elkaar en maak er een feestelijk pakket van. Succes gegarandeerd! Winkels om eens rond te snuffelen voor kerst-inpakspulletjes zijn de Xenos, HEMA en natuurlijk de IKEA.

Bonusidee: geef kaartjes voor een kerstevenement

Nog één ideetje dan. Natuurlijk zijn er in December superveel leuke kerstevenementen. Wat dacht je van de RTL Christmas Show of een kerstconcert in de kerk van Trijntje Oosterhuis? En zo zijn er nog veel meer leuke events waar je bijvoorbeeld je zus of je moeder twee kaartjes voor cadeau kan doen. En dan ga je er natuurlijk samen heen, wel zo gezellig!

Geef jij wel eens ‘kerstcadeaus’ met Sinterklaas?

Ik zou alle bovenstaande kado’s heel graag in mijn schoen of in de zak van de Sint terugvinden. En jij? Staat er eigenlijk iets kerstigs op jouw verlanglijstje? En geef jij met Sinterklaas wel eens cadeautjes met een kerstthema? Vertel het me in een reactie hieronder. Ik hoor het graag!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!