Een feestelijke kersttafel met zilver & grijs

1

Het is misschien nog een beetje vroeg om aan het kerstdiner te denken, maar ik heb weer zulke leuke foto’s gevonden ter inspiratie voor het dekken van de kersttafel, dat ik ze toch alvast met jullie ga delen in een serie blogjes. Deze eerste blog staat in het teken van zilver & grijs.

Kersttafel dekken met zilver en wit

Zilver is één van die feestkleuren die nooit uit de mode raakt. En als je het combineert met wit is het totaalplaatje sereen en sfeervol. De foto’s hieronder laten zien hoe mooi die combinatie is. Wat ik ook erg goed vind passen bij wit & zilver is glas. Glazen kandelaars, glazen votives voor kaarsjes, glazen decoraties en ook prachtige mondgeblazen kerstballen.

Liever grijs dan zilver op je kersttafel?

Ben je niet zo van de glim? Dan kun je natuurlijk ook voor mat zilver gaan en… grijs! Want mooi grijs is absoluut niet lelijk. Dat zie je wel als je naar de foto’s hieronder kijkt. Erg leuk vind ik het grijze tafeltextiel op onderstaande foto’s, o.a. van Zara Home, Sophie Allport en Clayre & Eef. Ga met je muis over de foto om te zien waar de foto van is. Als je op een foto klikt, krijg je trouwens een grotere versie te zien!

Servetten en ander leuks

Natuurlijk maken servetten je kersttafel helemaal af. En er zijn dit jaar prachtige kerstservetten te koop in zilver, grijs en wit. Wil je niet hoeven afwassen? Dan zijn papieren bekertjes en bordjes natuurlijk ideaal! O.a. kerstwebshop ‘What a Wonderful Christmas’ verkoopt dit soort servetjes en papieren servies. Als je het écht speciaal wil maken, dan koop je bijzondere vintage zilveren lepels waar met de hand een kerstboodschap in gegraveerd is. Zoals ‘All I want for Christmas is you’ of ‘Mmmm Cranberry’. Je koopt deze bijzondere lepels hier.

Je tafel prachtig versieren met kerst

Genoeg inspiratie voor een feestelijk gedekte kersttafel met zilverkleurige & grijze kerstdecoratie, toch? Zat er iets bij wat jij heel erg mooi vindt? Of heb je zelf nog tips voor een sfeervolle zilveren & grijze kersttafel? Laat het dan weten hieronder door een comment achter te laten. Wil je nog meer inspiratie voor de kersttafel, hou dan de blog in de gaten. Want er volgen de komende tijd nog meer blogjes met inspiratie om je tafel prachtig te versieren met kerst.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

1 reactie

  1. Ik vind dat je erg mooie collages hebt gemaakt. Het heeft mij veel inspiratie gegeven en wat heb je een leuk bestek en servies gebruikt. Vooral de lepels met de kersttekst vind ik erg leuk!
    p.s. het is nooit te vroeg om aan het kerstdiner te denken. 😉