Nieuwe kerstmuziek uit binnen- en buitenland

4

Geniet jij ook zo van kerstmuziek? Ik kom er altijd zo heerlijk van in de kerststemming! Natuurlijk kun je genieten van de all time favourites. Maar er komt ook regelmatig wat nieuws bij. Elk jaar brengen weer andere nationale en internationale artiesten kerstalbums uit. Meestal zijn het platen met bekende kerstliedjes, maar dan in een nieuwe uitvoering. En soms zit er wel eens een nieuw, origineel kerstnummer bij. In deze blog laat ik je graag kennismaken met een aantal nieuwe kerstalbums uit 2016!

Sarah McLachlan – Wonderland

Ik ben gek op Sarah’s zoete en zachte stemgeluid en haar tweede kerstalbum maakt me dan ook meer dan happy. Op haar kerstplaat Wonderland vind je beroemde kersttracks als ‘Let it Snow’ en ‘White Christmas’. Haar versie van ‘The Christmas Song’ – met een verrassend begin – is één van mijn nieuwe favoriete kerstliedjes! Te Koop voor €19,99 via Bol.com.

smcl-1-productimages-wl-cd-r4_1024x1024Pentatonix – A Pentatonix Christmas

Ken je Pentatonix? Het is een groep Amerikaanse zangers die met hun stemmen muziek maken: a-capella dus. En een kerstalbum met enkel stemgeluid kan natuurlijk alleen maar bijzonder zijn. Dat blijkt op hun tweede kerstplaat wederom! Zo heeft ‘O Come, All Ye Faithful’ een Afrikaanse touch gekregen en klinkt ‘I’ll Be Home for Christmas’ lekker zwoel en harmonieus. Ondanks de bekende kerstnummers, echt eens wat anders! Te koop voor €17,99 op Bol.com.

pentatonix3J’s – Acoustic Christmas Volume 2

De 3J’s hébben al een kerstplaat, maar in December van dit jaar verschijnt volume 2. De eerste single van het album, getiteld Spirit of Christmas, is een samenwerking met zangeres Elske DeWall en verschijnt op vrijdag 11 november. Op het album staan tien Engelstalige kerst-tracks in een country/folk-stijl waarvan er zeven door de 3JS zelf geschreven werden. Ik ben benieuwd! Reserveer voor €14,99 op Bol.com.

booklet-3js-924x784R. Kelly – 12 Nights of Christmas

Zwoele R&B en soulful singing… van R. Kelly! Jazeker, deze hitkoning uit de jaren ’90 is terug. Mét een kerstalbum vol nieuwe kerstmuziek. Je moet er van houden, en het is een beetje apart, maar slecht is de plaat absoluut niet (als je het mij vraagt). Tracks als ‘Mrs. Santa Claus’ zijn perféct voor een spannend avondje met je lover – in kerstlingerie natuurlijk. Koop voor €14,35 op Bol.com.

r-kelly-reveals-tracklist-upcoming-holiday-album-12-nights-christmasJordan Smith – ‘Tis The Season

De winnaar van The Voice 2015 brengt dit jaar zijn eerste kerstplaat uit. Het album telt 12 klassiekers, maar wel weer op een nieuwe manier gearrangeerd. Ik ben er zelf niet heel erg kapot van, maar zijn stemgeluid is prachtig. En wie weet is het helemaal jouw ding! Beluister op Spotify.

jordan-smithOp de hoogte blijven van nieuwe kerstmuziek?

Oh en wil je op de hoogte blijven van nieuwe kerstmuziek? Volg dan deze Spotify Playlist van Sander van der Heijde. Alle nieuwe platen voegt hij aan deze lijst toe. Omdat ik vorig jaar helemaal ben vergeten om een artikeltje te maken met nieuwe kerstmuziek, heb ik ook nog een paar kerstalbums van vorig jaar voor je om eens te luisteren. Zoals ‘Kylie Christmas’ van Kylie Minogue en ‘Kerst voor Iedereen’ van Jan Smit (met kookboek erbij!).

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Pentatonix: ik kan niet stoppen met luisteren. Wat een geweldige album. Hun versie van Halleluja! Goddelijk! Maar ook Silent Night, Little drummer boy….prachtig!