Kersttafel dekken met traditioneel rood in de hoofdrol

4

Gebruik je kerstrood als hoofdkleur in jouw interieur? Dan mag dat natuurlijk ook terugkomen op de tafel als je deze dekt voor het kerstdiner! Rode versiering staat werkelijk prachtig op een feestelijk gedekte tafel. Met de fotootjes in deze blog hoop ik je ideeën en inspiratie te geven voor een traditionele kersttafel! Ga met je muis boven een foto hangen om te zien waar de producten op de foto vandaan komen (voor zover bekend).

Traditionele kersttafel dekken

Krijg je ook zo’n warm kerstgevoel van rode kerstdecoratie? Dan kun je je hart ophalen! Want de foto’s in dit blogje beelden allemaal die heerlijke traditionele kerstsfeer uit. Als je je kersttafel gaat dekken, dan begin je natuurlijk met het textiel: een tafellaken of tafelloper voor de nodige kleur en textuur op tafel. De plaatjes hieronder laten zien hoe mooi dat kan zijn!

Rood-wit kerstservies

Mooi servies mag niet ontbreken op tafel. En dat hoeft niet persé echt kerstservies te zijn – zoals dat op de eerste foto hieronder van H&M Home – maar het mag natuurlijk wel. Met mooi wit servies en wat rode accenten (zoals rode wijnglazen of waterglazen) kom je in ieder geval ook al een heel eind! Wil je liever wegwerpservies omdat je opkijkt tegen de afwas? Dan is er ook genoeg leuks verkrijgbaar!

Traditionele kerstservetten met veel rood

Ik ben gék op kerstservetten. Serieus, mijn kast ligt er vol mee. En als je voor traditioneel gaat, dan heb je echt keus uit heel veel exemplaren. Hieronder een aantal van mijn favorieten. Van o.a. H&M, Ginger Ray en Paper Design.

Naamkaartjes, servetringen en ander leuks

Maar dan zijn we er nog niet! Je kunt de traditionele kersttafel helemaal ‘afdecoreren’ met rode kerstballen, rode kerstkaarsen, en natuurlijk naamkaartjes, menukaartjes en servetringen. De exemplaren op de eerste twee foto’s hieronder zijn vorig jaar speciaal voor Christmaholic ontworpen, en kun je gratis downloaden en zelf uitprinten en uitknippen!

En, zit er wat leuks voor jullie kersttafel bij?

Heb je inspiratie opgedaan? Heb je iets leuks gespot dat je ook zelf wil gaan doen om de tafel te versieren voor het kerstdiner? Ik hoor het weer heel graag in een reactie hieronder (stukje naar beneden scrollen en dan kun je je comment achterlaten!). Heb je nog leuke foto’s van jouw kersttafel van voorgaande jaren? Dan kun je die ook toevoegen aan je reactie. Ik ben weer reuze nieuwsgierig!

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de enige, echte Christmaholic. Ze is gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft. Met veel plezier deelt ze hier iedere dag de leukste kerstideeën en tips. Volg Christmaholic ook op Instagram of op Facebook voor nóg meer kerstinspiratie.

Reageer!

4 reacties

  1. Ik dek de tafel eigenlijk nooit zo uitgebreid,als we eters hebben met kerst zijn het mijn ouders en zus en houden we alles vrij eenvoudig maar als ik dit zo zie wil ik best eens goed uitpakken
    🙂

    • Wen, dat moet je zeker doen. Ik vindt de kersttafel de helt van het kerstfeest. Bij mij zit ook alleen familie aan de tafel. Mijn schoonmoeder geniet er altijd van!

  2. Kijk, dat is voor mij nou kersterig, grinnik. Rood/groen (het traditionele) is toch meer mijn/ons ding. Heb altijd een donkerrode/bordeaux kleurig tafelkleed met crèmekleurige lopers en dan mijn Koffietijd servies erop (zit crème, oranje, lichtgroen en grijs in met sinaasappeltjes erop). En dat past helemaal. Kaarsen/zilveren kandelaars erbij, dennenappels en klaar. Mooi blog weer!