Disney kerstversiering: tips & ideetjes!

12

Gek op Kerst én gek op Disney? Dan kun je die twee dingen natuurlijk perfect combineren! In deze blog geef ik je allerlei tips, ideetjes en inspiratie voor Disney kerstversiering in je eigen huis. Natuurlijk komt Mickey (hét Disney-symbool als je het mij vraagt) erg veel terug in deze blog. Maar ook decoraties uit de winterse film Frozen! Lees je mee?

Mickey Mouse maken van kerstballen

Men neme een grote kerstbal, twee kleinere kerstballen, een mesje en een lijmpistool… En de rest is niet zo moeilijk! Je Mickey kerstornament met herkenbare kerstballen-oren is zo klaar. Het is uiteraard wel even wat gepriegel maar dan heb je ook wat. Je kunt deze Mickey-kerstbalhanger in allerlei soorten en maten maken en ze staan zo leuk in je boom! Zoek je een tutorial? Check dan Dolledupdesign.com voor handige foto’s per stap.

mickey oren kerstballen zelf makenKerstkrans met Mickey-oren

Naast de Mickey Mouse van kerstballen, kun je er natuurlijk ook eentje maken van kransen. Bijvoorbeeld met echte of namaak-kersttakken. Maar ook van kant-en-klare kransjes van takken of ander materiaal. Als je maar zorgt dat je een grote en twee kleinere kransjes hebt, dan kun je los! Met wat kerstballetjes, Disney-decoraties (of knuffels) en een mooi Disney-kerstlint maak je het helemaal af.

Disney-tafereeltje onder de stolp of in een snowglobe

Een stolp is ideaal om een prachtig tafereeltje uit te beelden. En dat geldt uiteraard ook voor een kersttafereeltje met Disney-figuren. Ik kon helaas geen voorbeelden vinden van kersttafereeltjes onder een stolp, maar wel van kerstige sneeuwbollen of tafereeltjes in een mason jar of andere glazen pot/vaas. De Olaf in de sneeuwbol is trouwens zelf te maken. De tutorial vind je hier. Hopelijk inspireren deze foto’s je om je eigen Disney kersttafereeltje te maken!

Disney Christmas Village

Over tafereeltjes gesproken: wist je dat er ook prachtige handgeschilderde porseleinen huisjes en Disney-poppetjes in kerststijl zijn? Hartstikke leuk voor een klein kerstdorpje onder je kerstboom of in een lantaarn. Ze zijn van het merk Department 56, maar die webshop verzendt helaas niet naar Nederland. Via Ebay vond ik wel enkele huisjes en decoraties die naar Nederland verstuurd kunnen worden, maar schrik niet, het is wel aan de prijs!

Disney kerstversiering in je kerstboom

Hoe breng je je kerstboom helemaal in kerstsferen? Natuurlijk kun je hem compleet volhangen met gekochte Disney-ornamenten, maar dan ben je wel even aan het sparen. Want goedkoop zijn die vaak niet! In de tussentijd kun je je Disney kerstboom opvullen met andere leuke dingen, zoals zelfgemaakte Mickey-koekjes voor in de boom, vilten Mickey’s of kerstballen in de stijl van alle Disney-prinsessen.

Tree topper van Disney

Om je kerstboom helemaal af te maken, hoort er natuurlijk een echte Disney tree topper bovenin je boom te prijken! Die kun je kant-en-klaar kopen in de Disney-winkels of online, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken. De tree topper op de eerste foto rechts hieronder is zo’n zelfmaakproject (de hoedjes met Mickey-oren). De uitleg voor deze ‘Disney-piek’ vind je op de site van Disney zelf, inclusief een handige PDF met werkbeschrijving (wel in het Engels).

Frozen (film) kerstversiering in huis

Decoraties geïnspireerd op de Disney-film Frozen passen natuurlijk perféct in een winters kerstinterieur. Zeker als je het combineert met kerstballen en andere versieringen in wit en blauw (en zilver) krijg je een prachtig effect. Dat bewijzen onderstaande foto’s wel, vind je ook niet?

Nog meer Disney kerstinspiratie!

But wait, that’s not all!! Ik heb me de afgelopen weken het leplazarus gepind op Pinterest en tientallen foto’s verzameld van kerstinterieurs, kerstbomen en kerstversieringen in Disney-stijl om je te inspireren. Hieronder vind je alvast een kleine sneak, het complete Pinterest-bord vind je hier.

       Volg het bord Disney Kerst Ideetjes van Christmaholic.nl – kerst op Pinterest.

Heb jij Disney kerstdecoratie in huis?

En, zat er wat leuks voor jou bij? Inspiratie opgedaan? Heb jij Disney-decoratie in huis? Deel je tips, ideetjes en foto’s hieronder om ook andere Christmaholic-lezers te inspireren met jouw creaties! Ik ben reuze benieuwd :D.

Deel deze blog.

Over deze schrijver

Saskia de Laat is de oprichtster van Christmaholic. Ze is gek op Kerst, december, de feestdagen en alles wat ermee te maken heeft. Volg Saskia op Twitter of bekijk haar blog Writeaholic.nl.

12 reacties

  1. Ik dacht dat ik laatst in de primark van die Mickey mousse kerstballen zag, een stuk goedkoper misschien een tip voor andere…

  2. Vind Disney heel gezellig hoor, maar niet als primair thema voor de (boom)versiering. Beetje teveel van het goede. Wel leuk en gezellig blog, maar dan hou ik het liever enkel op de 4 matglazen kersthangertjes die wij ooit in Disneyland Parijs in 2003 hebben gekocht (zie foto’s). Past beter bij en in onze boom.

  3. Sandra doornhein op

    Leuk dit,ben zelf van het frozen thema!Heb bij big bazar leuke frozen kerstballen en cadeau labels gekocht voor weinig!

Reageer!